Hier is de eerste lading net afgekoeld! Ze zijn heerlijk! Ben benieuwd wat mijn man er straks van vindt! Bedankt voor het recept!!!
@ Hanna Mom Hier is mijn succes recept. Het fijne van dit recept is dat je alles in 1 kom kan mengen, je geen vieze handen krijgt en je niet hoeft te kneden en ze maar 10 minuutjes in de oven hoeven. Hier in Canada zijn het erg populaire koekjes. Chocolate Chip Cookies 175 gr bloem 2 tl bakpoeder 125 gr zachte roomboter 80 gr lichtbruine basterdsuiker 80 gr witte basterdsuiker 2 tl vanille extract 1 ei 125 gr chocoladestukjes (puur of melk) Smelt de boter in de magnetron en doe alle ingredienten in een kom en roer dit goed doorelkaar met een lepel. Neem 2 kleine lepels en maak kleine hoopjes op een bakplaat. Laat genoeg afstand van elkaar aangezien ze uitlopen. Koekjes bakken op 10 minuten 190 graden C in voorverwarmde oven (even kijken of ze niet te bruin worden) De koekjes horen in het midden een beetje zacht te blijven dus niet denken dat ze niet gaar zijn. Zelf varieer ik vaak door er nog eens rozijntjes, crusly of cocos in te doen.
jaaa ikke ikke ikke! dat word mn missie voor morgen (zit thuis met keelontsteking en verveel me kapot) dank je well!!!
dit vind ik wel een leuk recept (vooral dat niet kneden gedeelte haha) ga ik eens testen, het eerste recept is gewoon standaard koekjes recept (wel van de oudere kookboeken hihi) Weet hier trouwens iemand het recept van arretjescake, ik maakte dat altijd met mijn oma samen maar is nooit meer zo gelukt eigenlijk vandaar..
Arretjes cake, mmm!! 2 eieren 200gram witte basterdsuiker 50 gram cacaopoeder 150 gram zachte boter 20-25 kokosbiscuitjes poedersuiker om te bestrooien. Doe de eieren in een kom, zeef er de basterdsuiker en cacaopoeder over en klop met de mixer tot een luchtig mengsel. Klop er de in blokjes verdeelde zachte boter door tot je ene glad creme hebt. Leg 5 van de koekjes met de brede kant tegen elkaar op een snijplank (ik heb een cakeschaal) Bestrijk ze met een laagje creme. Leg er een laag koekjes op en herhaal de procedure tot de koekjes op zijn. Bestrijk de cake rondom met de resterende creme en laat hem opstijven in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker. Ik bewaar hem gewoon in de keuken, hij wordt eigenlijk steeds lekkerder vind ik als de koekjes zacht worden. Heb helaas geen kans gezien het plaatje hier te krijgen..
hhmmm krijg er honger van.... als er nog meer mama's zijn met simpele recepten voor lekkere koekjes/cake/....?? ik hou me aanbevolen :d die Chocolate Chip Cookies ga ik ook zeker eens maken!!
Recept voor havermoutkoekjes 200 gr witte basterdsuiker of kristalsuiker 125 gr boter 100 gr zelfrijzend bakmeel 150 gr havermout 1 zakje vanillesuiker 1 ei Alles bij elkaar mengen, balletjes draaien en plat drukken. Op een bakplaat met boterpapier 20 à 25 minuten op 180 graden. Wij vinden ze heel erg lekker. Denk dat ik ze deze middag ga maken