Wat is jullie favoriete gehaktbal recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Sjakie22, 8 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sjakie22

    Sjakie22 Bekend lid

    13 feb 2011
    734
    2
    18
    Noord-Holland
    Misschien zijn het mijn hormomen, maar de laatste tijd heb ik zin om elke dag een gehaktbal te eten.

    Gisteren heb ik een gehaktbal van het team van Librije gemaakt. (Smulweb) Het was wel lekker hoor, maar het kan beter.

    Vroeger kocht ik altijd zakjes van Silvo:D

    Wil je je favoriete gehaktbal recept delen?
     
  2. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ik gebruik ook altijd de silvo kruiden......
     
  3. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    O leuk topic, ik lees mee! Mijn gehaktballen zijn zeer zeer slecht dus geen tips. Ik weet niet hoe het komt maar rond blijven ze nooit, ze zijn ook altijd aangebrand en smakeloos....
     
  4. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.767
    423
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Gehakt kruiden met "Silvo kruiden met uitjes".
    Ei erdoorheen en een beschuitje en dan het gehakt goed kneden.
    Als je het lekker vindt, kun je een uitje snipperen en dan de stukjes (rauwe) ui door het gehakt kneden. Eventueel kun je een heel klein beetje mosterd erbij doen voor het pittige, maar ik doe het meestal zonder mosterd.

    Dan gehakt ballen draaien. Even in de pan de buitenkant op hoger vuur dichtschroeien en dan gooi ik water erbij en het vuur laag en dan laat ik ze nog heel eventjes sudderen. Niet te lang, want dat drogen ze gauw uit ;)
     
  5. Sjakie22

    Sjakie22 Bekend lid

    13 feb 2011
    734
    2
    18
    Noord-Holland
    Klinkt lekker. Ik ga zo boodschappen doen en hopen dat onze kleine AH de kruiden heeft.:D

    Maak je ook nog extra jus? Ik bedoel apart?
     
  6. Jarina

    Jarina Actief lid

    19 apr 2010
    320
    0
    0
    Limburg
    Mijn gehaktballen vinden velen lekker. Ikzelf houd niet zo van gehakt. Ik doe het gehakt altijd mengen met gesneden uitjes, een ei erdoorheen en dan nog paneermeel. En dan zelf wat kruiden toevoegen is altijd verschillend wat ik doe.
     
  7. Violetriot

    Violetriot Fanatiek lid

    25 apr 2010
    2.998
    0
    0
    woonbegeleider
    Gelderland
    Ik gebruik de gehaktkruiden van de aldi, erg lekker! En een tip is ook om half om half gehakt te gebruiken, rundergehakt wordt snel droog! Verder doe ik het net als hierboven, kruiden, ei en paneermeel er doorheen kneden, ballen draaien en bakken in bak en braad (bakt lekkerder dan gewone bakboter!)
    Als ze goed bruin zijn aan de buitenkant water erbij en juspoeder en dan worden ze lekker mals en gaar.
     
  8. Kaardebol

    Kaardebol Niet meer actief

    ik doe er altijd het volgende in.:

    zakje kruiden van silvo
    ei
    uitje
    knoflook( die al in tube zit)
    sambal
    klein scheutje ketjap
    en soms een paprika`tje heel ininminie snijden en er doorheen.


    en bakken in de croma :D en dan om en om bakken eerst lekker dichtschroeien op hoog vuur. en dan vuur laag en telkens omdraaien.
     
  9. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    gehakt, gehaktkruiden, beschuit (verkruimeld), uitje gesnipperd, paprika ook versnipperd, ei (rauw).
    door elkaar kneden, ballen draaien, langzaam bakken. mmmmmmm

    eventueel een stukje kaas erin verstoppen ofzo, ook erg lekker.
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik doe rundergehakt, met ei, beschuit/paneermeel en dan een uitje fijn snijden en er doorheen en dan italiaanse kruiden. Echt heerlijk.
     
  11. denise87

    denise87 Lid

    4 sep 2009
    33
    0
    0
    kapster
    eindhoven
    ik doe altijd 1 kilo gehakt met een pakje nasikruiden of een zakje uiensoep 2 eitjes erdoor en kneden daarna ballen draaien en door het paneermiddel rollen. super lekker.
     
  12. Anniej

    Anniej Actief lid

    19 dec 2007
    265
    1
    16
    Ik doe het ook net als jullie allemaal.
    Wat ik ook weleens doe is een zakje nasikruiden door de gehakt mengen. Ook heerlijk!
     
  13. CherryAyden

    CherryAyden Niet meer actief

    #13 CherryAyden, 8 mei 2011
    Laatst bewerkt door een moderator: 8 mei 2011
    De truc tot de perfecte gehaktbal is dat je er tijd voor moet nemen en ze liefdevol moet behandelen :D.

    Je neemt gehakt en doet daar zout, peper, en een ei doorheen. Ik doe zelf altijd een klein beetje ketjap erbij en knoflook! Maakt het net wat pittiger. Dan doe je er beschuitkruimels of paneermeel doorheen. En je ballen moeten helemaal glad zijn, geen scheurtjes, die zijn echt een big no no, dan vallen ze uit elkaar. Net zo lang wrijven en draaien tot ze helemaal glad zijn. Dan in een laagje boter ( dus heel veel) dichtschroeien op hoog vuur en als ze helemaal dichtgeschroeid zijn het vuur laag zetten en de gehaktballen voor de helft onder water zetten. In een braadpan!! Niet in een koekenpan of iets dergelijks. Twintig minuten sudderen en ze kunnen echt niet meer mislukken :D.

    Sorry trouwens voor mijn ongevraagde advies...

    Oh eerst een paar uitjes fruiten in de pan en daarna de bal daarin bakken is ook lekker, dan heb je daarna een lekkere jus!
     
  14. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.767
    423
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Nee hoor. Ik bak de ballen in Blue Band boter en dan gooi ik daar (als de ballen dichtgeschroeid zijn) wat water bij. Dan heb je al een soort jus.
     
  15. littledreamer

    littledreamer Fanatiek lid

    23 mrt 2009
    3.329
    11
    38
    hier
    Mijn recept heb ik van mijn oma en dat zijn de lekkerste ;) (vinden wij hier thuis)

    gehakt, peper, zout , paneermeel, klein beetje nootmuskaat en een heel ei. goed kneden. en tot een gladde bal draaien en dan in een braadpan met een heel pakje croma! op zacht vuur en regelmatig draaien! Hmmmm SMULLEN!!
     
  16. Suzannes

    Suzannes Fanatiek lid

    20 nov 2009
    1.130
    3
    36
    500 gram gehakt
    een ei
    2 tenen knoflook
    paneermeel
    snufje nootmuskaat
    flinke lepel sambal oelek
    flinke scheut ketjap manis

    Lekker INDISCHE gehaktballetjes!!
     
  17. Sjakie22

    Sjakie22 Bekend lid

    13 feb 2011
    734
    2
    18
    Noord-Holland
    Wat een heerlijke recepten en goede tips.
    Onze AH had geen Silvo kruiden, dus heb ik Vestegen gekocht. Ben benieuwd.

    Bedankt.
     
  18. Noa14

    Noa14 Fanatiek lid

    4 mrt 2011
    1.327
    0
    0
    NULL
    Noord-Holland
    Mager rundergehakt van de Lidl
    Gehaktkruiden van de Lidl
    lente uitje fijn snipperen
    rode Paprika fijn snipperen
    1 rauw ei
    scheutje curry

    Door elkaar kneden en lang braden op lage temperatuur


    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
     
  19. 1234

    1234 Niet meer actief

    Ik heb meestal de gehaktkruiden van Silvo en dan wel de volgende smaken:

    "Saté"
    "met uitjes"
    "Mexicaanse kruiden"
    "Italiaanse kruiden"

    Smaken altijd heerlijk. Saté is mijn favoriet.
     
  20. 1234

    1234 Niet meer actief

    Ik heb een keer uitjes door de gehaktbal gekneed en dat heb ik geweten.

    Was 's avonds toen flink aan de dunne. Dus dat doen we maar niet weer. :)
     

Deel Deze Pagina