Misschien zijn het mijn hormomen, maar de laatste tijd heb ik zin om elke dag een gehaktbal te eten. Gisteren heb ik een gehaktbal van het team van Librije gemaakt. (Smulweb) Het was wel lekker hoor, maar het kan beter. Vroeger kocht ik altijd zakjes van Silvo Wil je je favoriete gehaktbal recept delen?
O leuk topic, ik lees mee! Mijn gehaktballen zijn zeer zeer slecht dus geen tips. Ik weet niet hoe het komt maar rond blijven ze nooit, ze zijn ook altijd aangebrand en smakeloos....
Gehakt kruiden met "Silvo kruiden met uitjes". Ei erdoorheen en een beschuitje en dan het gehakt goed kneden. Als je het lekker vindt, kun je een uitje snipperen en dan de stukjes (rauwe) ui door het gehakt kneden. Eventueel kun je een heel klein beetje mosterd erbij doen voor het pittige, maar ik doe het meestal zonder mosterd. Dan gehakt ballen draaien. Even in de pan de buitenkant op hoger vuur dichtschroeien en dan gooi ik water erbij en het vuur laag en dan laat ik ze nog heel eventjes sudderen. Niet te lang, want dat drogen ze gauw uit
Klinkt lekker. Ik ga zo boodschappen doen en hopen dat onze kleine AH de kruiden heeft. Maak je ook nog extra jus? Ik bedoel apart?
Mijn gehaktballen vinden velen lekker. Ikzelf houd niet zo van gehakt. Ik doe het gehakt altijd mengen met gesneden uitjes, een ei erdoorheen en dan nog paneermeel. En dan zelf wat kruiden toevoegen is altijd verschillend wat ik doe.
Ik gebruik de gehaktkruiden van de aldi, erg lekker! En een tip is ook om half om half gehakt te gebruiken, rundergehakt wordt snel droog! Verder doe ik het net als hierboven, kruiden, ei en paneermeel er doorheen kneden, ballen draaien en bakken in bak en braad (bakt lekkerder dan gewone bakboter!) Als ze goed bruin zijn aan de buitenkant water erbij en juspoeder en dan worden ze lekker mals en gaar.
ik doe er altijd het volgende in.: zakje kruiden van silvo ei uitje knoflook( die al in tube zit) sambal klein scheutje ketjap en soms een paprika`tje heel ininminie snijden en er doorheen. en bakken in de croma en dan om en om bakken eerst lekker dichtschroeien op hoog vuur. en dan vuur laag en telkens omdraaien.
gehakt, gehaktkruiden, beschuit (verkruimeld), uitje gesnipperd, paprika ook versnipperd, ei (rauw). door elkaar kneden, ballen draaien, langzaam bakken. mmmmmmm eventueel een stukje kaas erin verstoppen ofzo, ook erg lekker.
ik doe rundergehakt, met ei, beschuit/paneermeel en dan een uitje fijn snijden en er doorheen en dan italiaanse kruiden. Echt heerlijk.
ik doe altijd 1 kilo gehakt met een pakje nasikruiden of een zakje uiensoep 2 eitjes erdoor en kneden daarna ballen draaien en door het paneermiddel rollen. super lekker.
Ik doe het ook net als jullie allemaal. Wat ik ook weleens doe is een zakje nasikruiden door de gehakt mengen. Ook heerlijk!
De truc tot de perfecte gehaktbal is dat je er tijd voor moet nemen en ze liefdevol moet behandelen . Je neemt gehakt en doet daar zout, peper, en een ei doorheen. Ik doe zelf altijd een klein beetje ketjap erbij en knoflook! Maakt het net wat pittiger. Dan doe je er beschuitkruimels of paneermeel doorheen. En je ballen moeten helemaal glad zijn, geen scheurtjes, die zijn echt een big no no, dan vallen ze uit elkaar. Net zo lang wrijven en draaien tot ze helemaal glad zijn. Dan in een laagje boter ( dus heel veel) dichtschroeien op hoog vuur en als ze helemaal dichtgeschroeid zijn het vuur laag zetten en de gehaktballen voor de helft onder water zetten. In een braadpan!! Niet in een koekenpan of iets dergelijks. Twintig minuten sudderen en ze kunnen echt niet meer mislukken . Sorry trouwens voor mijn ongevraagde advies... Oh eerst een paar uitjes fruiten in de pan en daarna de bal daarin bakken is ook lekker, dan heb je daarna een lekkere jus!
Nee hoor. Ik bak de ballen in Blue Band boter en dan gooi ik daar (als de ballen dichtgeschroeid zijn) wat water bij. Dan heb je al een soort jus.
Mijn recept heb ik van mijn oma en dat zijn de lekkerste (vinden wij hier thuis) gehakt, peper, zout , paneermeel, klein beetje nootmuskaat en een heel ei. goed kneden. en tot een gladde bal draaien en dan in een braadpan met een heel pakje croma! op zacht vuur en regelmatig draaien! Hmmmm SMULLEN!!
500 gram gehakt een ei 2 tenen knoflook paneermeel snufje nootmuskaat flinke lepel sambal oelek flinke scheut ketjap manis Lekker INDISCHE gehaktballetjes!!
Wat een heerlijke recepten en goede tips. Onze AH had geen Silvo kruiden, dus heb ik Vestegen gekocht. Ben benieuwd. Bedankt.
Mager rundergehakt van de Lidl Gehaktkruiden van de Lidl lente uitje fijn snipperen rode Paprika fijn snipperen 1 rauw ei scheutje curry Door elkaar kneden en lang braden op lage temperatuur mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ik heb meestal de gehaktkruiden van Silvo en dan wel de volgende smaken: "Saté" "met uitjes" "Mexicaanse kruiden" "Italiaanse kruiden" Smaken altijd heerlijk. Saté is mijn favoriet.
Ik heb een keer uitjes door de gehaktbal gekneed en dat heb ik geweten. Was 's avonds toen flink aan de dunne. Dus dat doen we maar niet weer.