Heeft iemand de tip voor de allerlekkerste gehaktbal?? Ik heb hem vanavond gemaakt met rundergehakt, paneermeel, melk en gehaktkruiden van versteegen. Maar we vonden hem allebei niet helemaal super. Dus ben opzoek naar het lekkerste recept.
Hier is toevallig een paar dagen geleden een zelfde topic over geopend: http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/274543-jullie-favoriete-gehaktbal-recept.html Misschien kun je daar kijken of er wat smakelijks tussen staat?
En anders wat Nasikruiden door het gehakt mengen! Gewoon uit zo'n zakje waar je anders nasi mee zou maken. Héérlijk!
Ik heb ook erg moeten oefenen maar mijn ballen zijn de lekkerste zegt mijn lief . Ik doe: -500 gram gehakt -10 gram of ietsje meer gehaktkruiden(lidl) -scheutje maggie -1 ei -Flinke scheut paneermeel -en evt een scheutje melk Mengen en ballen maken, bruin bakken in de pan en een zakje jus aanmaken met water,dit erbij gieten. Deksel erop en zo'n 20 min. laten sudderen.......mjam. Hopelijk heb je er wat aan, suc6 ermee !
Een uitje erbij in. Enn verschillende soorten kruiden. Van mij mams geleerd en onze ballen vallen altijd zeeer goed in de aarde. Gewoon uitproberen wat lekker is. De gekste combi's met kruiden kunnen lekker zijn. 1 tipje van de sluier..ik doe er altijd 2 eetlepels mosterd bij. Succes!
Ingrediënten · 400 g rundergehakt · 2 eetlepels ketjap manis · 2 eetlepels grove mosterd · 1 afgestreken eetlepel zout* · 1 theelepel cayennepeper · 2 kleine eieren · 80 g paneermeel · 3 eetlepels boter · 1 pot vleesfond (380 ml) 1. Bereiden Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden. Dit recept heb ik eens uit de allerhande gehaald en geprobeerd, nou het was echt heerlijk. Lekker mals en jammie, smaakte echt super!!!
Geeft toch ook niets? Ik pluis ook niet heel het forum na om te kijken of er al zo'n onderwerp is hoor Maar toevallig zag ik hem van de week voorbij komen en had daar ook in geantwoord. Dacht, misschien kun je daar al een hoop info uit halen
Hamburger kruiden van versteegen ( geloof ikvan die oranje en witte zakjes in ieder geval ) er doorheen doen, KLein uitje, Middel ei, Beetje parneermeel en rode paprika fijn snijden( halve ongeveer op een 800gr-1 kg gehad en er doorheen. DAN IS TIE LEKKER!!!
Hier 500gr rundergehakt 1 of 2 eieren (ligt eraan of het gehakt droog is) beetje peper zouten met maggi, mag best wel wat in, als t nodig is nog wat paneermeel. Bakken in de bertolli(brio) en tijdens t bakken een beetje sambal erbij. Ik moet wel zeggen dat ik t met biologisch gehakt t lekkerst vind.
Gebruik voor gehaktballen altijd half om half gehakt. En dan van alles er door. Ik dacht dat ik het altijd flink kruidde maar dan bleken ze toch net te flauw/smaakloos. Dus echt flink kruiden. Doe altijd gehaktkruiden met uitjes, scheut ketjap, peper, paprikapoeder en zout. En nog een ei en 2 verkruimelde beschuiten en soms een teentje knoflook. Jammie, krijg er wel zin in
Hier niet zo zeer de kruiden die ze lekker maken. Maar ik maak kleinere ballen van rundergehakt, braad ze even om en om en doe ze vervolgens in de oven terwijl ik de rest van het eten maak. Zijn ze heerlijk smeuïg!
Ik doe er citroensap, ei en koffiecreamer (dat poeder) doorheen. Succes gegarandeerd! En qua kruiden, tsja gewoon op gevoel/wat je lekker vindt. Als je er Indische kruiden door doet, is een beetje kokos erbij ook lekker.