Hier eten ze vanaf hun eerste jaar met de pot mee, dat betekend dus ook 1 x per week patatjes, met een snack en sla erbij. We eten gewoon aan tafel en iedereen eet hetzelfde. Ik zie zelf de noodzaak niet in om appart te koken voor 1 persoon als er heel makkelijk een menu samen te stellen is waarvan iedereen kan eten.
maar als jij bepaald wat er gegeten word.... dan eet jij datgene toch ook ??? ik bedoel.... vooral voor een kind van bijna 3 vind ik het erg gemeen als je hem een bord spinazie voorzet maar zelf bijv frikandel gaat eten..... Wij eten dan extra pas als de kids in bed liggen.
Mijn zelfgebakken frietjes zijn volgens mij minder vet dan gebakken aardappeltjes in de pan. Zover ik weet neemt friet minder vet op door de hoge temperatuur waarin het gebakken wordt, toch? Ik zie alleen het nut niet van mayonaise erbij geven, dat gebeurt hier niet en dat zal ook nog heel lang duren. (nu eet ik zelf ook geen mayonaise o.i.d. dat scheelt)
Ik geloof dat frietjes in vet dichtschroeien en gebakken aardappeltjes vet opzuigen. Mayo krijgt ze hier niet zolang ze er niet naar taalt. Ze wil nu soms even proeven en vindt het daarna wel prima. Hier eten we in principe aan tafel wat we allemaal eten. En als wij verder wat lekkers eten wat voor haar niet zo geschikt is, krijgt zij wat ander lekkers. Gelukkig laat ze zich hier al snel 'omkopen' met fruit of rozijntjes. Hier had ze al vrij snel door dat wij wat anders aten en op de een of andere manier zien bepaalde dingen er toch heel lekker uit. Zo zat ze van de week in een winkel naar de snoeppot te wijzen terwijl ze nog nooit snoep heeft gehad. Maar hier zie ik het verschil niet zo tussen patat en gebakken aardappeltjes en beide krijgt ze af en toe vanaf zo'n 8 maand.
nou, ik hoef hier niet om te lachen. Daniel vertikte het ook om te eten als hij iets anders had dan wij, en dat was niet alleen met friet. Broodbeleg wil hij hetzelfde, zelfde groenten als wij etc. Alles wat aan tafel gegeten word wil hij hetzelfde. Alleen dan bij hem zonder saus en indien mogelijk ook zonder zout Nu is het ook zover dat het met koek ook zo is, zelfde als mama, dus mama pakt geen gevulde koek meer, maar ook soepstengel etc En nee, hij bepaalt zeker niet alles.
Ruim 2 volgens mij. (en dat was nog in de McDonalds ook ) Vantevoren wel eens een frietje, maar niet meer dan dat. Nu ze het mee-eet, eten we het eigenlijk ook minder. Eens in de paar weken ofzo. Of heel soms eten we stiekem wat minder bij het avondeten en wordt er een patatje gehaald als meissie in bed ligt.
Hier ook, toen ze nog niet mee at aten we het eens in de 2 weken ongeveer. En nu eigenlijk nooit meer. Gezonder voor ons ook, dus.
het ging over een kind van 8 maanden he??? Die ziet echt het verschil niet tussen een kaakje en een gevulde koek hoor, anders kun je ermee in de krant.
Nou of mijn kind het verschil wel ziet! Jee... waar zien jullie mij voor aan? Scheelt dat ik geen gevulde koeken kon eten ivm KMA en ze toen haar rijstewafeltjes nog wel prima vond. Maar patat of een boterham, en of mevrouw dat wist! De oppas eet vaak 's middags warm en die geeft haar ook al maandenlang eerst haar boterham omdat ze het anders gewoon vertikt om die op te eten terwijl een ander warm eten krijgt.
Oke, dus ik moet mijn dochter met 8 maanden uitleggen dat ze beter haar boterham op kan eten, omdat dat gezonder is, dan een paar patatjes die ze papa en mama ziet eten? Sorry hoor, maar dat gaat niet werken! Natuurlijk krijgt ze hier niet alles wat ze wil, maar ik heb een hekel aan een toontje van 'ik ben de baas'. En aan tafel eten we in principe alles wat zij ook mag eten en als zij een paar patatjes wil, ga ik daar niet over vallen.
Ben het helemaal met je eens hoor meid, die van mij had ook al heel vroeg door dat zij wat anders kreeg als de rest en weigerde dan dat van haar op te eten en zette het op een brullen. Dat betekend heus niet dat ze zomaar alles wat ze wil krijgt maar dat wij het anders aanpakken. Dus is het tijd voor wat lekkers dan pakken wij geen lekkere koek maar een bisquitje, haar broer krijgt dingen die hij al wel mag en zij nog niet als ze in bed ligt. Dat scheelt gewoon heel veel drama.
Wij eten eigenlijk zelden patat en nooit thuis... maar als we een patatje eten dan mag ze best een hapje. Ik denk dat ze nu 2 keer iets van patat heeft gehad. 1x tijdens het uit eten gaan bij het buurtrestaurant & nog een keer. De mac zal ik mijden als de ziekte! Wat een kind niet kent dat mist hij niet. Ik maak op een gegeven moment wel een echte hamburger voor haar hier thuis ipv de troep die ze daar uitserveren.
wij eten het niet zo heel veel, als we het eten is het bij mn ouders of ergens bij de Mcdonalds maar vanaf een jaar at hij het toch wel grotendeels mee hoor... Ik zorg dan wel voor zoutloze friet en iets van yoghurt of fruit bij het toetje
zoey mag gewoon patatjes eten die 3 die zij eet en ze krijgt bijna nooit tussendoortjes en eet verder erg gezond dus ach die 3 patatjes en voor de rest doe ik er groente of fruit bij En ze mag het best hebben haha ze is een klein dun ding . Ik wil aan tafel geen ruzie dat komt als ze ouder is nog wel genoeg dus nu laat ik dr lekker smullen
Hier is het vrij makkelijk, Quinn lust geen patat We hebben het wel iedere keer aangeboden, denk toen hij een jaar was ofzo, maar hij vind het dus niks
tot anderhalf kreeg ze een potje als wij frietjes ofzo aten. daarna at ze wel met ons mee. Pizza krijgt ze nog steeds een potje. Dan eten wij later als zij als slaapt.
Ik gaf sander eten van de dag ervoor of gaf hem voor het eten een potje. En dan aten we pas friet en mocht hij frietje mee eten, dat hij wat mee mocht eten wa hij anderhalf ongeveer. gr brenda
Hij is nu bijna 16 maanden en heeft nog nooit patat op. En als het aan mij ligt duurt het ook nog heeeel lang tot hij dat voor t eerst eet. Ik vind het niet nodig. Het scheelt dat wij zelf ook bijna nooit patat eten, hoogstens eens in de 3 maanden bij opa ofzo. Maar dan krijgt zoonlief gewoon een potje of iets anders (bv restje van de dag ervoor of iets uit de vriezer). We eten wel eens pizza, dan krijgt hij ook een potje of iets uit de vriezer. Wat hij niet kent, mist hij ook niet. Tegen de tijd dat ie oud genoeg is voor kinderfeestjes vind ik het goed als hij wat patatjes eet, maar nu vind ik het nergens voor nodig.
Waarom wordt er zo panisch gedaan over patat? Ik heb haar eerlijk gezegd liever aan de frietjes dan aan een potje. Wij eten ook maar héél weinig frietjes, maar als we het dan eten eet ze gewoon mee. Ik volg niet zo wat er zo ontzettend slecht aan zou moeten zijn. Onze dochte rkrijgt nooit een potje, dus ga haar ook niet ineens een potje aanbieden als wij frietjes eten. Nee we eten er, als we het al eten, altijd groente bij en een lekker stukje vlees, de frietjes zijn een deel van de maaltijd.