Misschien nog een tip: haal het in huis (volgens mij altijd gratis) en gebruik het als je het nodig hebt. Zo niet, dan breng je het spul na de kraamweek weer terug. Ik ben ook op medische indicatie in het ziekenhuis bevallen en kam pas na zes dagen naar huis. We hadden de klossen naast het bed staan, als de kraamhulp het had gewild hadden we (of eigenlijk mijn man) het bed zo op klossen gezet. Hoefde echter niet, dus we hebben het snel weer teruggebracht. Maar inderdaad, kleine moeite en groot plezier.
k3lly: ik zal even uitleggen waarom ik over dat verschonen was begonnen. TS gaf aan dat ze al was gewezen op de controles en dat ze zich niet kon voorstellen dat dáárvoor het bed omhoog moest - de tijdsduur van die controles is inderdaad niet erg lang. Het verschonen van het bed was in mijn geval ook een zwaardere fysieke belasting voor de kraamhulp dan de controles - die overigens maar één keer per dag werden gedaan, maar dan wel elke dag. Dat hield in: hechtingen bekijken, buik voelen (baarmoeder voldoende gezakt) en temperaturen, maar dat laatste kon ik ook zelf doen. Daar was ze per dag een stuk sneller mee klaar dan met het verschonen van het bed. Het aanleggen van de baby deed ik toch echt zelf; de kraamhulp keek wel mee en gaf aanwijzingen, maar deed niets. Juist omdát die matrassen zo loeizwaar kunnen zijn, is het belangrijk het verschonen zo makkelijk en licht mogelijk te maken, door dat bed op de juiste hoogte te hebben. Verder werd bij mij het verschonen, aan- en uitkleden van de baby ook op bed gedaan, omdat ik de commode niet op dezelfde verdieping had als mijn slaapkamer. Ook daarvoor was het nodig (niet alleen voor de kraamverzorgende maar óók voor mij) dat het bed goed op hoogte stond. Nu heeft TS het bed al op 60 cm staan, wat natuurlijk wel wat anders is dan een heel laag bed. Ik kan me dan ook voorstellen dat er kraamverzorgenden zijn die het oké vinden om de controles op die hoogte te doen, maar dat het verschonen niet op die hoogte kan. Tenslotte heb ik het zelf niet zo ervaren, maar kan me goed indenken dat er vrouwen zijn die zich geleefd voelen in hun zwangerschap en kraamtijd. Je krijgt ineens allemaal mensen over de vloer, die zich met de meest intieme details van je leven en je lijf bemoeien.
@Bri. Dank je, je hebt wel gelezen en begrepen wat ik geschreven heb Ik ben het dan ook helemaal met je eens. @Herah, bedankt voor de tip. We hebben overigens al gekeken hoe we vlot het bed hoger kunnen zetten mocht de kraamzorg hier echt op staan. Dat is nog niet zo makkelijk, maar wel te doen. Het was mij ook niet te doen om een excuus te krijgen waarom ik het bed niet op klossen zou hoeven zetten. Ik was alleen benieuwd welke redenen er zouden kunnen zijn om dit wel te doen. Zeker omdat wij al geen laag bed hebben. Wat dat geleefd voelen betreft, ik heb nu al een aantal malen aangegeven dat ik bepaalde zaken wel wil, maar onder voorwaarde. Maakt niet uit wat, maar dat zijn wel mijn voorwaarden en geloof me de baby zal door die voorwaarden echt niks te kort komen of aan gevaar worden blootgesteld. Deze voorwaarden werden door de VK en de kraamzorg erg makkelijk van tafel geveegd zonder mij te vragen waarom ik deze voorwaarden stel of dat ze een werkbaar alternatief voorstellen. Dit vind ik gewoon jammer en heb ik ook aangegeven, uiteindelijk snappen ze het dan wel en is er dan wel over te praten, maar dit zou niet moeten. Ik ben van nature al een mens dat niet makkelijk over zich heen laat lopen en ben dat nu ook zeker niet van plan.
Wens je alvast een fijne kraam week. Hier kon het bed niet op klossen was geen probleem voor de kraamhulp en vriendlief verschoonde het bed. Maar omdat ik een ks heb gehad was het voor MIJ super lastig om het bed uit te komen en deed giga pijn. Dus daarom als je bed hoger kan zou het toch doen in verband je zelf. En bedsteek nooit van gehoord. En meis zo als de meeste van ons we hebben allemaal een eigenwil. Ik geef je wel het advies mee laat het de eerst week een beetje over je heen komen. Een bevalling de eerste kraamweek dat kan pittig zijn en om met stekels de bevalling in te gaan is niet zo verstandig. Een bevalling kan je op allen punten plannen maar een bevalling is niet te plannen het gaat altijd anders dan je van te voren gedacht hebt, En dat mag ook maar hou er voor je zelf rekening mee.
De bedsteek wordt ook gebruikt bij ontstekingen na infectie van de hechtingen, zodat je in een badedas badje kunt gaan zitten.
Ik had geen blokken voor onder het bed besteld, ik zou in het ziekenhuis bevallen en vond het dus grote onzin om die blokken onder mijn bed te zetten. De kraamzorg kwam en wilde naar mijn wond kijken (had uiteindelijk een keizersnee) en tempen en dat deed ze gewoon op de bank. die blokken zijn dus echt onzin!!
Nou, nou, "echt onzin", ze mogen gewoon weigeren om je controles te doen als je het bed niet op klossen hebt staan. Mijn kraamverzorgster deed twee keer per dag controles én zat er bij het voeden bij en ik kan me voorstellen dat, wanneer je dat dag in, dag uit, moet doen op een laag bed, je het wel in je rug krijgt. Beetje jammer als je dat beroep nog even wilt volhouden. Hier gaat het bed dus gewoon weer op klossen, kleine moeite.
dat snap ik maar daar zijn we juist voor om jou en de baby in de gaten te houden kwa gezondheid anders hoeven we ook niet te komen en dat is totaal geen bemoeien,ben zelf kraamverzorgster en ben blij dat nederland kraamzorg heeft in een ander land kan je t gewoon lekker uitzoeken.
Ik werk zelf in de zorg met ouderen , en weet als geen ander hoe het is om bij mensen thuis te komen die geen hoog/laad bed hebben. Je rug gaat echt naar de K L O T E N !!!! Dat ik dan een aantal weekjes voor en na de bevalling op een bed moet liggen met klossen, doe ik alleen maar uit alle liefde voor de kraamverzorgster en verloskundige. Vergeet niet dat jij niet de enige bent waar de VK en KV komen , na jou hebben ze er nog 100. En als van die 100 er maar 10 hun bed op klossen zetten , dan gaan hun ruggen echt kapot. Kleine moeite dus voor mij om nu met 34 weken t bed al op klossen te hebben staan. Ideaal ook met mijn Bekkeninstabiliteit, want kom nu stukken makkelijker in en uit bed zonder pijn te hebben in mijn bekken en heupen.
nou wat een "onzin"! wat is nu de moeite om die blokken te halen je vlos en kraamhulp te helpen met hun rug sparen??? mijn baarmoeder slonk slecht en werd 5x per dag gecontroleerd, als je dan een vlos of kraamhulp hebt van 1.80m is een hoog bed echt wel heel erg nodig. of wat denk je van hechtingen controleren of loshalen? ik vind het een kleine moeite en snap het gemiep niet zo, sorry van mijn woordkeus.
Voor ons is het wel een grote moeite om ons bed omhoog te krijgen. Het bed is loeizwaar en doordat het een boxspring passen er geen klossen onder. Gelukkig is ons bed wel 65 cm hoog. Van onze vk hoefde ons bed gelukkig niet omhoog. We hadden wel een extra matras gehaald om op ons bed te leggen, mocht de kraamverzorgster het toch te laag vinden. Dit hoefde niet van onze kraamverzorgster. Bij mij hebben ze ook bijna niks op bed gedaan. Alleen de controle's en ons bed is 1x verschoond. Zou niet weten waarom die vaker verschoond moest worden, ben niet thuis bevallen, en lag ook niet hele dagen op bed.
Bij een boxspring kun je inderdaad er een extra matras op of tussen leggen. En als het niet nodig is, haal je hem er gewoon weer tussenuit. Ik zou wel gewoon voor hoog bed zorgen en de spullen in huis hebben.
hier het bed bij fynn nooit op klossen gehad en dat gaat deze keer ook niet gebeuren. ik heb morgen de intake en dan zal ik het ook gelijk zeggen. wel heb ik een extra matras in huis mochten ze dan willen. ik heb neem alleen moeder en kind zorg. dus het is maar 3 uurtjes. bij de eerste liep ik alleen naar boven om mijn hechtingen na te laten kijken verder lag ik niet op bed alleen om te slapen. bed verschonen doet vriend als het nodig is verder ik beval niet thuis dus dat is geen probleem.
Na een thuisbevalling is één keer verschonen ook wel genoeg hoor... ze verschonen het niet tijdens de bevalling maar erna Ik zweette me de eerste week na de bevalling echt een ongeluk. Werd 's morgens (en 's nachts) echt drijfnat wakker. Vond het dan héérlijk als mijn bedje iedere dag verschoond werd.
Ik ben ook in het ziekenhuis bevallen. In eerste instantie, omdat ons huis niet goed bereikbaar was voor de hulpdiensten. Daarna omdat de baby in het vruchtwater gepoept had, het werd dus medische indicatie. Je weet niet wanneer je uit het ziekenhuis komt (ik weet natuurlijk niet waarom je medische indicatie hebt.) Ik mocht dezelfde dag weer naar huis. Elke huis en elke situatie verschilt natuurlijk enorm. Dat een bed dan op klossen moet, is heel normaal. Sommige mensen hebben niet eens een bed. Dat er dan een standaard moet worden ingesteld lijkt me heel normaal. Allemaal om de kraamverzorgster en jou te beschermen tegen lichamelijke klachten. Een kraamverzorgster doet heel veel bij jouw bed. Ze onderzoekt jou, ze verschoont je bed, soms kleedt ze de baby daar uit en aan, doet de controles van de baby, geeft vaak voorlichting en informatie aan jouw bed en daarnaast geeft ze ook hulp bij borstvoeding (wanneer dat nodig zou zijn). Al met al sta je enorm lang aan een bed en dat max 3 gezinnen op een dag, dat kan je rug slopen als er geen standaard wordt gesteld. En het is ook voor jou natuurlijk. Jij moet ook oefenen met de baby en ik neem aan dat je niet heel lang voorover gebukt wil staan en dan duurt het allemaal ook nog wat langer, omdat je er nog niet echt bedreven in bent. Verder dan die po. Je weet natuurlijk niet hoe je uit je bevalling komt. Ik heb ooit bij een vrouw gekraamd (8e dag) en die had een keizersnede gehad. Maar ze had nog zo veel moeite met haar bed uitkomen, ze ging voorover gebukt en schuifelend naar het toilet. En het koste haar erg veel pijn en moeite. Ik weet zeker dat jij in zo'n geval echt enorm blij zou zijn met een po. Of met het feit dat je bed verschoond word, deze vrouw in kwestie lag er toch bijna de hele dag in. Ze at dan ook nog in bed, ze vloeide in bed, daar wordt de situatie niet echt frisser door. Maar de vrouw in kwestie kon gewoon niet veel anders. Bedenk.. die voorschriften zijn niet alleen voor haar, maar ook voor jou. En wat me nog opvalt na dit gelezen te hebben: ik raad iedereen aan eens serieus op te zoeken wat de plichten van je kraamverzorgster zijn. Vraag desnoods de protocollen op bij de organisatie, die horen ze namelijk te hebben. Als ik zie dat iemand maar 2x is gecontroleerd? Of dat er van een afstandje naar de hechtingen is gekeken? Dat vind ik pure luiheid. De controles zijn enorm belangrijk, die zijn er niet voor niks. Wat als het haar niet opvalt dat je baarmoeder niet goed genoeg slinkt? Of dat je hechtingen beginnen te ontsteken? Of dat je polsslag te hoog is? Daar kunnen zulke nare gevolgen uit ontstaan! Maar gelukkig zijn er meer goede kraamverzorgsters dan slechte hoor! De meeste kraamverzorgsters zijn ontzettend efficient en doen het ook echt omdat ze van het vak houden.
helemaal mee eens mensen hebben niet door hoe zwaar t is als bijv de borstvoeding NIET goed loopt hoe wij aan t klimmen en bukken zijn op dat bed om ze te helpen met aanleggen enz.... en controles ik ben zelf 1.80 nou ik voel me rug best savonds terwijl er daar klossen onder zitten,t is maar een weekje daarna kunnen ze er weer onderuit. iedereen wilt graag een goede werkplek.
dan heb jij bijna niet gezweet zeker in de kraamweek anders had je t super prettig gevonden als hij vaker verschoond was
Ik ben het helemaal met je eens. Zelfs je woordkeus!! Momenteel staat ons bed nog niet op klossen, omdat ik er met mijn zoontje op het eind zelf nog amper in en uit kon komen. . Maar ze liggen klaar onder het bed. (Ik ga in het ziekenhuis bevallen, vandaar.) Maar na de vorige bevalling zou ik je toch echt aanraden om klossen/verhogers in huis te halen. Ik heb gigantische aambeien gehad en had ook nog de pech dat mijn hechtingen van binnenuit zijn gaan ontsteken. Ik kon amper van de bank omhoog komen (later niet eens meer op een stoel zitten) en ben de laatste dag thuis zoveel mogelijk in bed gebleven. Daarna ook, maar toen weer in het ziekenhuis. Het is echt geen onzin.
Ik vond het heerlijk, dat bed omhoog! Ook al ben ik ook in het zh bevallen (was al het plan). Eén keer twee trappen omhoog is wat anders dan meerdere malen je bed uit. Maar je bent het niet verplicht, maar dan kunnen ze bijv weigeren je bed te verschonen. Maar ik zou het wel doen!