ik eet geen rauw vlees en rauwmelkse kaas, en geen vacuumverpakte vis. maar wijn...oeh.. daar zou ik echt een moord voor doen!! zodra het weer warmer wordt gaat er hier echt een glaasje rose in hoor!
Ik dronk ook wel eens een half wijntje toen ik zwanger was. En af en toe had ik een tik dat ik een heel pakje leverworst leeg at, maar dan kocht ik het weer een poosje niet. Rauw ei kan kun je zelf ziek van worden, maar is niet schadelijk voor de baby. Rood vlees heb ik echt niet op, omdat ik op mn werk wel eens kindjes met het congenitaal toxoplasmose syndroom zie en als je dat kan voorkomen door geen rood vlees te eten dan laat ik dat met alle liefde staan. Het is trouwens niet zo dat je zelf ook ziek hoeft te worden bij een toxoplasmose infectie. Wij hebben hier een goede afweer tegen, maar het ongeboren kindje niet.
Ik houd me netjes aan de regels. Maar doordat ik steeds zo misselijk ben heb ik weinig tot geen zin in avondeten. Dat is mijn grote probleem. Daarom gaan we tegenwoordig regelmatig naar de snackbar of de chinees. Vroeger gingen we echt bijna nooit. Ook eten we sinds ik zwanger ben af en toe pannekoeken. Vind ik normaal niet te eten maar nu wel. Over filet americain gesproken. Als ik daar mee zou 'zondigen' dan zou ik wel filet nemen van een goede kwaliteit. Dus niet die meuk van de AH of de kantine bij mijn werk maar die van de keurslager. Die is sowieso de allerlekkerste... oh wat heb ik een trek ineens...
Die vis.....dat is idd ook snel doorlopen in de supermarkt Jammer, zo lekker een stukje paling op toast. Misschien mezelf eens trakteren op verse paling van de visboer (duur!)
Met het laten staan van bepaalde etenswaren heb ik gelukkig niet echt moeite, maar met bepaalde dranken wel. Drink nog regelmatig een kopje koffie, maar volgens mij kan dit niet echt kwaad. Ook ben ik niet zo moeilijk met alcohol. Heb vanaf het begin tegen mezelf gezegd 'als ik een wijntje wil, neem ik een wijntje' . Tot nu toe 'slechts' een paar slokjes genipt van iemand anders en gister een eigen glas gedronken. Moet zeggen dat het niet echt genieten is hoor. Ik laat het vanaf nu ook maar gewoon helemaal staan tot na mijn bevalling en dan gaan we los!!
koffie kan niet kwaad mits je niet teveel drinkt natuurlijk, dit week ik omdat ik elke week bij de dokter kom en ik kon geen koffie drinken eerst maar dankzij accupunctuur wel en dit heb ik ook tegen de dokter gezegd en hij was ook blij voor me , als het schadelijk zou zijn , zou hij er wel wat van zeggen denk ik..ik drink sowieso maximaal 2 kopjes per dag nu
oooeehh dat wijntje of glaasje rosé..... zodra ons kindje geboren is wil ik proosten met een heerlijk glaasje witte wijn of rosé.... vooral bij warm weer als we met bezoek in het zonnetje zitten pfffffffffff enigste waar ik heel veel moeite mee heb (en dat had ik niet verwacht) is stoppen met roken(schaam mij diep!!) ben dan wel flink geminderd maar stoppen lukt me nog niet helaas hoop stiekem dat ik heel erg misselijk ga worden van het roken..... begin me nu af toe weeig te voelen overdag dus dat helpt al goed bij het minderen
Uhh 1,5 liter cola op een dag. Dit is het enige waar ik niet misselijk van wordt. Dit had ik ook bij de zwangerschap van Noëlle en die mankeerd ook niks. Maar drink verder geen koffie end.
Rauw vlees en alcohol probeer ik echt te ontwijken. Filet American kan ik echt een moord voor doen nu (op een of andere manier is het ook altijd wel ergens in de aanbieding ). Wat betreft alcohol, ik heb een par keer en nipje bier genomen, maar meer omdat het een eigen brouwsel is, en ik was benieuwd hoe het uit had gepakt (het bier had pas na de bevalling klaar moeten zijn, maar het gistingsproces ging sneller dan gepland). Ik heb mijn vriend al gezegd dat na de bevalling, hij direct door kan naar het restaurant van het ziekenhuis voor een broodje filet american. Daar kijk ik heeeeeeel erg naar uit nu!
ik hou me aan de standaard regels. maar even over rauw ei dit mag je gewoon eten hoor. je kan er hooguit salmonella van krijgen en dat is slecht voor je zelf niet voor je kindje
klopt amfy. Je kan beter af en toe te veel cafeine, leverproducten en dat soort dingen eten dan iets waar listeria in zit. Ik wil het risico niet nemen op een doodgeboren of blind kindje.. (nu mart er is eet ik elke week een bakje filet leeg, tot ik op 1 jan weer met de pil stop!)
Oh ik heb ook wel gezondigd hoor. Dat cakebeslag is een heel bekende ook ik lik negen van de tien keer de mixer af en de spatel. Verder eens in de maand een rood wijntje en ongeveer eens in de maand een broodje zalmfilet gehad (in het bedrijfsrestaurant) Verder geen "zonden". Koffieleut ben ik ook, maar wel geminderd, mede omdat het me in de zwangerschap minder goed smaakte. Nu onze tweede er is heb ik, ondanks de BV, een half wit wijntje gehad.... wat me uiteindelijk ook nog niet smaakte en gisteren een glaasje koffie likeur. Maar beide dan wel direct na het voeden, zodat er in ieder geval 2,5 a 3 uur tussen het drinken en de voeding zat.
Dan kan je nog braaf opletten, maar in de krant las ik dat de Lidl waarschuwt voor 'normale' kaas waar Listeria in zit Verder lust ik graag cola light. Ik drink nu caffeine vrije cola
Ei in de puree was nu niet dat ik me direct zorgen ging maken hoor, ik weet dat het enkel mij ziek kan maken (niet dat ik daarop zit te wachten natuurlijk). Ik kwam gewoon tot de vaststelling hoe automatisch ik sommige dingen doe zonder er bij stil te staan.
alleen filet americain? ik heb al een heel boodschappenlijstje klaarliggen haha! toen ik weeen kreeg vorige zwangerschap heb ik manlief ook naar de winkel gestuurd voor filet americain
Toen ik op co was bij de gyn, heb ik er eens naar gevraagd, al die regeltjes... Nuchter dat ze (gelukkig) is zegt ze alleen geen rauw vlees en blauwader kaas, voor de rest mag je alles gewoon eten en drinken. Ze zegt als je zin hebt in een wijntje gewoon doen! Is ook een vorm van ontspannen en dat is altijd goed in de zwangerschap, maar natuurlijk wel alles met mate. Nou ben ik zowieso niet van de wijn, rauw vlees of al die bijzondere kaasjes, dus dat scheelt. Alleen net als bij de 1e zwangerschap heb ik continu zin in leverworst ed. Ik eet het dus gewoon, maar zorg wel dat ik het niet te vaak eet. Dat cakebslag vond ik wel fijn om te lezen dat dat dus gewoon mag! Ik krijg er spontaan zin in......
Ik hou me aan de basisregels, maar hoe langer ik zwanger ben hoe losser ik er in word. Biefstuk bijvoorbeeld moet je doorbakken, maar ik vind dat zo vies! Laatst heb ik het gegeten en toen heb ik het goed verhit, maar de binnenkant was nog een beetje roze. Wel heet en ook gaar, maar niet grijs. Daar ga ik dan echt niet moeilijk over doen! Van de week heb ik ook 2 pistoletjes met smeerleverworst gegeten. Ik zou er aanvankelijk eentje nemen, maar het was zo lekker! Ik voelde me achteraf wel schuldig en neem dan direct een hele week niets meer Met wijn heb ik echt veel moeite, vooral omdat niemand in mijn omgeving er ook maar ietsje rekening mee houdt dat ik niet mag drinken. Zit elke keer omringd door mensen die lekker hun roseetjes wegtikken en dan ook nog eens gaan praten over hoe lekker het is. En mijn moeder had min lievelingsdrankje gekocht voor mijn broer, terwijl ik kwam eten Toen was de pis wel even lauw hoor! Beetje rekening ermee houden kan toch wel? Dingen als roken (deed ik gelukkig al niet), drinken en rauw vlees eten laat ik echt wel want ik zou me de rest van mijn leven schuldig voelen als mijn kind iets mankeert, ook al kan niet bewezen worden dat het daardoor komt. Dan maar 9 maanden inhouden, ik voel me wel trots dat ik die controle over mezelf heb.
ik had tijdens mijn zwangerschap continue zin in koffie de eerste weken dan toen we eenmaal wisten was heb ik dat niet meer kunnen drinken werd al misselijk als iemand voorbij liep en koffie had gedronken maar die 1e weken denk dat ik toen genoeg op heb voor de hele zwangerschap. verder heb ik de tik dat als ik gehakt maak ik altijd een plukje in mijn mond stop dit heb ik mezelf echt af moeten leren was erg lastig, wijntjedronk ik heel af en toe een half glaasje was met de kerst en mijn verjaardag, heb me suf gegeten aan supermarktbrie en ben ook een paar keer naar de kaasboer gegaan om daar te halen wat ik wel mocht viel nog niet tegen. filet american was ook erg moeilijk, ik at af en toe een zacht gekookt eitje, en mijn biefstuk doorbakken was ook geen succes nu eten we het niet zo vaak, ow ja en heb af en toe een energie drankje op. toen ik was bevallen heb ik de 1e dag van 3 mensen een broodje filet american gehad heerlijk liet mijn bezoek er voor wachten ook een lekkere fles prosecco en in het ziekenhuis kregen we champagne die hebben we lekker gedronken hmmm best veel zo
Het enige wat ik écht niet doe is dingen waar listeria in kan zitten, zoals gerookte zalm en andere vacuüm verpakte vis en rauwmelkse producten. Als dat mis gaat, heb je dus gewoon een doodgeboren kind. Dan kun je nog beter elke dag een bak filet americain leegeten Met kest heb ik ook 1 klein stukje biefstuk gegeten van de gourmet die niet helemaal gaar was. Als het ook maar goed heet is geweest, zijn alle bacteriën dood. Paté of leverworst eet ik heel soms, en dan gewoon een paar plakjes of 1 boterham/broodje. Mag toch ook, als je maar geen o/d aan vitamine A binnenkrijgt! Rauw ei mag ook gewoon, dan moet je alleen als je er ziek van wordt, extra uitkijken dat je niet uitdroogt. Kan niet wachten, nog 9 weekjes en dan: BROODJE ZALM EN BROODJE FILET!!! Mmmmmm!
Wat een opluchting om dit alles te lezen!!! Ik dacht echt dat ik de enige was die niet zo moeilijk is! Ik neem af en toe rustig een broodje gerookte zalm of een slokje wijn uit het glas van mijn vriend. Natuurlijk pas ik wel op, maar om nou te zeggen dat ik zo krampachtig bezig ben met wat ik nu wel of niet mag..... nee, niet echt....