Ben lid geworden hoor Nu even ontopic! Heb gisteren ingeslagen voor de taart van Nijn. Ik zou iedere keer oefenen maar het bleef er steeds bij. Ga nu dus echt de allereerste taart maken voor haar verjaardag. Hoop zo dat het wat wordt. Wisten jullie trouwens dat ze bij Ikea een setje verkopen met spatel, 2 spuitzakken met 6 ijzeren spuitmondjes en een taartzaag voor 5,- Ik ben helemaal in mijn nopjes Verder ben ik voor funcakes gegaan. Twijfel alleen heel erg of ik een wit met roze of een roze met witte taart ga maken.
Ik mag hier vast wel een (stomme?) beginnersvraag stellen over het bekleden van een taart Heb al een aantal cupcakes en koekjes gemaakt, maar zit nu heel erg met een geboortetaart of cake in m'n hoofd voor ons meisje straks. Inmiddels heb ik al aardig wat spullen in huis, alleen de ervaring ontbreekt nog. In m'n hoofd probeer ik me voor te stellen hoe het moet en ik heb ook al wat Youtube filmpjes bekeken maar het kwartje valt nog niet echt... Ik overweeg dus om een cake te bakken, die 1 keer doormidden te snijden, te vullen met iets lekkers, af te smeren met botercrème (klopt het dat die van de mix van Funcakes niet zo geschikt is, maar beter een zelfgemaakte zonder water?) en dan te bekleden met fondant. Maar... daar zit ik. Ik ga dat fondant uitrollen, heb al gezien hoe je dat het beste over je taart kan leggen, daarna proberen glad te maken aan de zijkanten (met de handen of een smoother las ik) maar dan... ??? Heb je je cake/taart dan al ergens op staan waar het niet meer vanaf hoeft? Ik bedoel, als je 'm daarna nog moet oppakken dan lijkt me dat toch niet bevorderlijk voor je zojuist glad en strak gemaakte fondant?
Het beste kan je hem op een rond plateau zetten met een rond kartonnetje eronder (heb je speciale voor). Ik gebruikte mn pizzablad altijd is van dik hout en mooi rond. Heb nu een draaiplateau van Ikea (6 euro). Als je een taartschep hebt kun je die gebruiken de taart in de doos te doen zo doe ik t altijd. Ik zou zelf alleen eerst een workshop volgen. Dat is het handigste,dat heb ik pas na een klein jaar gedaan maar had t beter eerder kunnen doen. Als je meer wil weten pb je maar!
Ohja je kan die mix gebruiken hoor je moet hem alleen voor je de boter erbij doet echt een uur laten staan dan is er niks aan de hand!
Ja ooh ik weet het, ik zou echt een workshop moeten doen en dat staat ook wel in de planning.... ergens Ben alleen op zoek naar slachtoffers die met me mee willen (alleen is ook maar zo alleen) maar omdat er op zeer korte termijn ook nog een bevalling op de planning staat, heb ik maar zo het idee dat die workshop nog even op zich laat wachten In elk geval thanx voor je antwoord. Dat van die kartonnetjes dacht ik dus al, had ze al gezien in de webshop.
Ik heb pas deze geboortetaart gemaakt. Helemaal snel voor elkaar en nog niet klungelen met fondant of marsepein. Dus als het ineens snel snel moet, kan je ook aan zoiets denken. Hij was gevuld met aardbeien en banketbakkersroom.
Straks nog cc maken voor mijn vader morgen en zaterdag is mijn vriend jarig, dus daar moet ik ook nog taarten voor bakken. We zijn bezig met een nieuwe indeling in de keuken (meer lades en 2 kasten erbij en alles nieuwe deurtjes/fronten) Kan mijn bakspullen nu veel beter kwijt Ben er echt zo blij mee! Kan ik nog makkelijker alles pakken en bezig gaan. Zonder eerst in kastjes te moeten zoeken waar welk bakje staat. Ik gebruik trouwens ook gewoon die mix. Doe er meestal wel iets meer boter in, dat hij wat steviger is.
@dinges ik had het gezien bij Ikea. Ik had toevallig vorig jaar al de spuitset van Wilton gehad met spuitmondjes en opbergmapje @noonoo hahah ja snap ik zit je bij die workshop breken je vliezen ineens ik ben zelf wel alleen gegaan was wel even eng, maar het was later erg gezellig! @angelbaby erg leuk zoiets wil ik ook nog eens een keertje maken.
Hey meiden! De taartjes zijn zo goed als af Zal straks even foto's maken. Het is wel duidelijk dat het mijn eerst taarten zijn maar ach het kan er mee door
@dinges ik ben benieuwd!!! Waar blijven de foto's? Ik moet voor volgende week dinsdag voor een oud collega een woezel&pip babyshower taart maken, erg leuk. En dan voor die zondag erop voor mijn zoontje, ook woezel&pip (of tit zoals hij zelf zegt haha)
Hoi Dames hier een beginneling (natuurlijk ) ik heb net mijn biscuit uit de oven gehaald en zo ziet ie er uit nu ik hem op de kop het gezet om af te koelen,,,hoe moet ik dit bol staan oplossen? gewoon recht snijden als ie afgekoeld is? Bekijk bijlage 152397 ik zou graag jullie advies willen...moet vanavond nog een biscuit maken namelijk (wil graag 2 taarten maken voor de 1e verjaardag van onze tweeling as zaterdag ) pb mag ook hoor Alvast hartelijk bedankt......
Ik leg er vaak nog iets op dat wat zwaarder is. Hij zal nooit helemaal plat worden, dan gaat ie barsten denk ik, maar die kant gebruik je toch als onderkant. Mijn biscuits komen ook zo uit de oven en daar zie je na het bekleden niets meer van (even voorbeeldje erbij)
wauwLovingmom wat een mooie taart!!!! Ik ga er nog een glasplaat opleggen met een telefoonboek erop??? kijken wat dat doet hihihi