De Taartdozen deel 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Natasja, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LovingMom

    LovingMom VIP lid

    12 nov 2008
    8.094
    0
    0
    Secretaresse
    Gelderland
    Ik zou denk ik alleen de glasplaat erop leggen, anders heb je kans dat het te zwaar is en de kapsel gaat scheuren.
    Ik leg er vaak een plat bord op, dan wordt ie iets naar beneden gedrukt.
     
  2. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    Hallo dames!

    Wij zijn helemaal uitgefeest en de taart is op! Hij was echt heerlijk en kreeg veel complimenten. Weet nu bijna wel zeker dat ik een workshop ga volgen! (Misschien mosterd na de maaltijd maar weet nu dat ik het leuk vind.) Heb nu al wel door dat bakken met bakpapier in de springvorm geen goed idee is. Daar krijg je nl hobbel van... :)

    Hier komen de foto's!

    De grote taart.
     
  3. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    Nog een keer de grote taart.
     
  4. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    Nijn haar taartje.
     
  5. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    En die was errug lekker!
     
  6. Joyce1983

    Joyce1983 VIP lid

    8 feb 2008
    6.688
    0
    36
    Mooi geworden!!

    Gefeliciteerd met Nijn d'r verjaardag!
     
  7. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Leuke taart hoor!

    En ik doe juist altijd wel bakpapier in de springvorm, alleen niet op de bodem, maar langs de zijkant, zodat mijn vorm wat hoger wordt. Dan worden mijn taarten vaak gelijkmatiger hoog en minder bol.
     
  8. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Mooie taarten hoor en gefeliciteerd met Nijn.

    Vandaag mijn eerste bruidstaart afgeleverd, had alleen een beetje stress voor het vervoeren.
    25x25, 20x20, 15x15, 10x10 allemaal gevuld met witte chocolademousse met stukjes witte chocolade en frambozen.
     
  9. silvia009

    silvia009 VIP lid

    13 feb 2009
    6.514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente




    wauw wat een mooie taart!!!!!!
     
  10. silvia009

    silvia009 VIP lid

    13 feb 2009
    6.514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    Lovingmom het was nog gelukt met de taart ;) dank je wel voor de tips
    ik zal even een foto spammen van mijn eerste taarten.... die met de babies erop heb ik op de workshop gemaakt en de andere heb ik gisteren voor de 1e x helemaal zelf gemaakt thuis...
    Bekijk bijlage 152820
     
  11. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    Ze zijn mooi geworden! Fijne dag vandaag :)
     
  12. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Voor mijn neefje een taartje gemaakt gisteravond. Hij wordt 15. ;)
     
  13. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Vandaag een bruidstaart dummie weg gebracht die mee gaat doen aan een bruids fotoshoot.
    Erg leuk om te maken.
    1 taartje is wel echt, voor het aansnij moment ;)
     
  14. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    hihi in navolging van deze, even de mijne plaatjes voor mijn neefje, dit was van begin van de maand, hij werd 14 :p

    Grappig - dat ik nu dus nog zo'n voetbalclub taart zie :)

    Bekijk bijlage 152959
     
  15. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    prachtige taarten weer gezien zeg en wat een leuke taartjes door beginners (ben er zelf ook nog wel één, heb nu zo'n 7 of 8 taartjes gemaakt denk ik) .

    Voor vandaag had ik een pigs in the mud gemaakt voor mijn moeder, die houd niet van marsepein, voor morgen ga ik een klein stapeltaartje maken van een 20 cm ronde vorm en een klein bolletje van 12 centimeter. Stapel is dus een groot woord hihi. M'n man is nu de kleur alvast door de marsepein aan het kneden, donkerblauw voor de onderkant en de bovekant (het bolletje ) wordt wit.
     
  16. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.018
    213
    63
    Hoi Dames,

    Ik heb een vraagje aan jullie. Ik zou graag zelf fondant willen maken maar in het recept wat ik heb ( de leukste taarten) staat dat je gelatinepoeder moet gebruiken. Gelatinepoeder kan ik niet vinden, de blaadjes wel. Ik kan op internet wel hoeveelheden in grammen vinden ( zoveel gram blaadjes ipv zoveel gram poeder) maar in het recept hebben ze het over theelepels. Aangezien ik het niet heb en niet kan nameten hoeveel gram er ongeveer op een theelepel zit wil ik aan jullie vragen of jullie weten wat de beste verhouding is? Of....... misschien hebben jullie een goed recept voor het maken van fondant.

    Alvast bedankt!

    p.s., ik heb hier prachtige taarten gezien!
     
  17. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Wat een leuke taartjes meiden:).
    En liftrasa, wow!!!! Ik hoop ook ooit zulke taarten te maken.

    @brigitte ik zou het niet weten, heb nog nooit zelf fondant gemaakt sorry.
     
  18. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    @Brigitte1985

    Waarom wil je fondant zelf maken? Kant en klare fondant is prima en helemaal zo duur. Of heb je er een speciale reden voor? (*helemaalnietnieuwsgierighoor* ;))
     
  19. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Leuk Athina! Reageerde jouw neefje er ook zo grappig op? "euh..haha..ja..euh...dank je...haha..euh..cool!"

    :D
     
  20. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.018
    213
    63
    #2640 Brigitte1985, 22 mei 2011
    Laatst bewerkt: 22 mei 2011
    :) het lijkt me leuk om de taart 'helemaal'zelf te maken. Ik heb ook pas 1 taart gemaakt hoor maar ik vond die lucht ook niet te harden van die fondant..................... (regallice, oh ja en fun cakes)
     

Deel Deze Pagina