Ik zou denk ik alleen de glasplaat erop leggen, anders heb je kans dat het te zwaar is en de kapsel gaat scheuren. Ik leg er vaak een plat bord op, dan wordt ie iets naar beneden gedrukt.
Hallo dames! Wij zijn helemaal uitgefeest en de taart is op! Hij was echt heerlijk en kreeg veel complimenten. Weet nu bijna wel zeker dat ik een workshop ga volgen! (Misschien mosterd na de maaltijd maar weet nu dat ik het leuk vind.) Heb nu al wel door dat bakken met bakpapier in de springvorm geen goed idee is. Daar krijg je nl hobbel van... Hier komen de foto's! De grote taart.
Leuke taart hoor! En ik doe juist altijd wel bakpapier in de springvorm, alleen niet op de bodem, maar langs de zijkant, zodat mijn vorm wat hoger wordt. Dan worden mijn taarten vaak gelijkmatiger hoog en minder bol.
Mooie taarten hoor en gefeliciteerd met Nijn. Vandaag mijn eerste bruidstaart afgeleverd, had alleen een beetje stress voor het vervoeren. 25x25, 20x20, 15x15, 10x10 allemaal gevuld met witte chocolademousse met stukjes witte chocolade en frambozen.
Lovingmom het was nog gelukt met de taart dank je wel voor de tips ik zal even een foto spammen van mijn eerste taarten.... die met de babies erop heb ik op de workshop gemaakt en de andere heb ik gisteren voor de 1e x helemaal zelf gemaakt thuis... Bekijk bijlage 152820
Vandaag een bruidstaart dummie weg gebracht die mee gaat doen aan een bruids fotoshoot. Erg leuk om te maken. 1 taartje is wel echt, voor het aansnij moment
hihi in navolging van deze, even de mijne plaatjes voor mijn neefje, dit was van begin van de maand, hij werd 14 Grappig - dat ik nu dus nog zo'n voetbalclub taart zie Bekijk bijlage 152959
prachtige taarten weer gezien zeg en wat een leuke taartjes door beginners (ben er zelf ook nog wel één, heb nu zo'n 7 of 8 taartjes gemaakt denk ik) . Voor vandaag had ik een pigs in the mud gemaakt voor mijn moeder, die houd niet van marsepein, voor morgen ga ik een klein stapeltaartje maken van een 20 cm ronde vorm en een klein bolletje van 12 centimeter. Stapel is dus een groot woord hihi. M'n man is nu de kleur alvast door de marsepein aan het kneden, donkerblauw voor de onderkant en de bovekant (het bolletje ) wordt wit.
Hoi Dames, Ik heb een vraagje aan jullie. Ik zou graag zelf fondant willen maken maar in het recept wat ik heb ( de leukste taarten) staat dat je gelatinepoeder moet gebruiken. Gelatinepoeder kan ik niet vinden, de blaadjes wel. Ik kan op internet wel hoeveelheden in grammen vinden ( zoveel gram blaadjes ipv zoveel gram poeder) maar in het recept hebben ze het over theelepels. Aangezien ik het niet heb en niet kan nameten hoeveel gram er ongeveer op een theelepel zit wil ik aan jullie vragen of jullie weten wat de beste verhouding is? Of....... misschien hebben jullie een goed recept voor het maken van fondant. Alvast bedankt! p.s., ik heb hier prachtige taarten gezien!
Wat een leuke taartjes meiden. En liftrasa, wow!!!! Ik hoop ook ooit zulke taarten te maken. @brigitte ik zou het niet weten, heb nog nooit zelf fondant gemaakt sorry.
@Brigitte1985 Waarom wil je fondant zelf maken? Kant en klare fondant is prima en helemaal zo duur. Of heb je er een speciale reden voor? (*helemaalnietnieuwsgierighoor* )
Leuk Athina! Reageerde jouw neefje er ook zo grappig op? "euh..haha..ja..euh...dank je...haha..euh..cool!"
het lijkt me leuk om de taart 'helemaal'zelf te maken. Ik heb ook pas 1 taart gemaakt hoor maar ik vond die lucht ook niet te harden van die fondant..................... (regallice, oh ja en fun cakes)