3-gangen menu

Discussion in 'De lounge' started by fiona1987, Aug 11, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fiona1987

    fiona1987 Fanatiek lid

    Mar 16, 2009
    1,074
    0
    0
    renkum
    ik wil binnenkort een lekker 3 gangen menu (Italiaans of Indonesisch) of een rijsttafel zelf gaan maken maar heb geen idee hoe en wat heeft iemand wat ideeen of tips voor mij???
     
  2. Jel

    Jel Niet meer actief

    Je hebt allemaal lekkere pakjes van Conimex met allemaal verschillende maaltijden met de lekkere zoete tomatensoep van tevoren en als toetje... tja. Bedoel je zoiets?
     
  3. fiona1987

    fiona1987 Fanatiek lid

    Mar 16, 2009
    1,074
    0
    0
    renkum
    ja en nee wil wel echt wat lekkers neerzetten maar het liefste zelf vers gemaakt en geen pakjes.
     
  4. xd24

    xd24 VIP lid

    Feb 27, 2010
    6,406
    0
    36
    Brabant!
    Ik weet wel een lekker en simpel toetje, dan heb je dat vast;)

    Pannekoek, vanilleijs erop, pannekoek dubbel vouwen, warme kersen erbij en wat slagroom. En dan nog poedersuiker erover :D Jammie, iedereen smult er hier altijd van!
     
  5. fiona1987

    fiona1987 Fanatiek lid

    Mar 16, 2009
    1,074
    0
    0
    renkum
    ja maar past dat wel in de indo/italiaans etensstijl??
     
  6. xd24

    xd24 VIP lid

    Feb 27, 2010
    6,406
    0
    36
    Brabant!
    Inidsch niet, Italiaans zou best kunnen denk ik...
     
  7. KatrienDuck

    KatrienDuck Actief lid

    Feb 26, 2011
    267
    0
    16
    NULL
    NULL
    Als je voor Italiaans gaat heb ik wel wat ideetjes:

    - Kerstomaatjes uithollen, vullen met blaadje basilicum en beetje mozzarella, even in de oven en klaar.
    - mini Pizza's, zelf de bodem maken. Mijn favoriete topping is mozzarella, tomaatjes, dit in de oven en als ze klaar zijn doe je er rucula op.
    - tomatensoep kan altijd

    - Lasagne van flensjes:
    flensje
    gebakken paddestoelen met knoflook, fijngesneden
    flensje
    plakjes tomaat
    flensje
    doperwtenpuree (doperwten, mascarpone, knoflook en thijm, even pureren)
    flensje
    kaas

    even in de oven en klaar


    Als dessert kan van alles, maar wat hier altijd succes verzekerd is, is kersenclafoutis (even googlen, tis echt heel makkelijk)
     
  8. augustus

    augustus Niet meer actief

    Ik zou gaan voor:
    Op tafel bij de borrel gemarineerde olijven en bruschetta
    Carpaccio met rucola, pesto, pijnboompitten en parmezaanse kaas
    Hoofdgerecht BERTOLLI® - Italiaans koken: recepten
    En tiramisu als dessert
    Lekkere wijntjes op tafel en smullen maar
     
  9. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    Oct 29, 2009
    1,558
    0
    36
    Rotterdam
    Zie het andere topic van vandaag voor tips voor een Italiaans voorgerecht. Hoofdgerecht, zelfgemaakte plaatpizza, lasagne of cannelloni

    Of biefstuk met mozarella uit de oven en dan als bijgerechten: aardappels in de schil met knoflook, grof zeezout en rozemarijn en geroosterde groenten (ok, hiervoor heb je wel een grote oven nodig :)). Of in plaats van de biefstuk een moot zalm gemarineerd in salmoriglio (Siciliaanse dressing/marinade met olijfolie, knoflook, citroensap en veel verse kruiden).

    Toetje kan heel simpel, aardbeien gemarineerd in balsamicoazijn en suiker met verse muntblaadjes en een beetje mascarpone of vanilleijs. Of inderdaad lekker zelf tiramisu maken.

    Bij de koffie een glas echte Limoncello uit de vriezer (zowel glazen als drank in de vriezer leggen).
     
  10. nikkie83

    nikkie83 Fanatiek lid

    Jun 16, 2007
    2,054
    2
    0
    tussen hier en daar
    als mijn vader op visite komt maak ik altijd Djawa smoor met sajoerboontjes en rijst , en daarbij nog allerlei andere lekkere dingetjes , komkommer in zuur , enzo
     
  11. sweetlove80

    sweetlove80 Fanatiek lid

    Jun 8, 2011
    1,097
    398
    83
    Female
    Noorden van Holland
    Ik ben Javaans dus heb heerlijke gerechten voor je
    Ben nu op visite maar morgen zal ik het even naar je toe mailen
    Lekker indonesisch als nagerecht meestal cake spekkoek of taart met een kop thee of koffie
     
  12. fiona1987

    fiona1987 Fanatiek lid

    Mar 16, 2009
    1,074
    0
    0
    renkum
    mm zijn al wel wat lekkere ideeen voorbij gekomen
     
  13. fiona1987

    fiona1987 Fanatiek lid

    Mar 16, 2009
    1,074
    0
    0
    renkum
    Ik ben Javaans dus heb heerlijke gerechten voor je
    Ben nu op visite maar morgen zal ik het even naar je toe mailen
    Lekker indonesisch als nagerecht meestal cake spekkoek of taart met een kop thee of koffie



    is goed :D
    __________________
     
  14. Mopje

    Mopje Fanatiek lid

    Apr 18, 2011
    2,753
    1
    0
    Friesland
    Italians toetje: pannacotta, google maar eens een recept. Er eenvoudig, maar zo lekker, met bijvoorbeeld zelfgemaakte frambozen of bramensaus:p
     
  15. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Indo natuurlijk!
    Een kleine soto als voorgerecht, rijst, rendang, saté babi, sambal boontjes, sayur, sambal goreng telor, krupuk en emping.
    En als toetje lekker spekkoek/kue lapis met koffie.
    Heb ook nog een heerlijk recept voor een fris kokosdessert. Niet echt Indo maar past er wel bij!

    Selamat makan (smakelijk eten)
     
  16. Female

    Female Niet meer actief

    Indonesisch koken is super leuk en lekker, maar wel heeel veel werk.
    Ook niet het makkelijkst vind ik, als je het nog niet eerder gedaan hebt zou ik het niet doen als je visite krijgt.

    PS Spekkoek is zalig, maar ontzettend veel werk en een goede spekkoek is echt moeilijk om te maken. Mijn tip; niet doen voor gasten als het je eerste keer is ;).

    Gewoon eerst steeds losse Indische gerechtjes leren maken en een rijsttafel komt dan later wel....

    Ik gebruik het groot Indonesisch kookboek van Beb Vuyk trouwens.

    Denk ook dat het handig is als je al vaker Indonesisch hebt gegeten bij de echte pinda's :)D) zodat je een beter idee hebt hoe het moet smaken etc. Mijn schoonvader is Indonesisch en de hele familie kookt indonesisch, maar zonder al die keren bij hen eten was ik er niet zelf aan begonnen denk ik.
    Als hollander goed Indonesisch koken zonder voorbeelden of de smaken te kennen is best moeilijk... ;)
     
  17. Female

    Female Niet meer actief

    PS Als je toch indonesisch wilt koken zou je mss wel soto (indonesische kippensoep) kunnen maken. Is heel lekker, wel veel werk maar goed te maken.
    Als je wilt kan ik je het recept sturen.
     
  18. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,239
    1
    0
    Spekkoek kopen bij de toko! Makkelijk, want je staat al
    lang genoeg in de keuken..
     
  19. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,265
    6,790
    113
    Nou als je het echt Italiaans wilt doen.

    Zo doen de Italianen het meestal:

    Voorgerecht: pasta
    Hoofdgerecht: Vlees met groente en brood( tomaten, salade en brood)
    Nagerecht: koffie en een munt snoepje

    :D
     
  20. sweetlove80

    sweetlove80 Fanatiek lid

    Jun 8, 2011
    1,097
    398
    83
    Female
    Noorden van Holland
    Ik heb je een recept van soto gemaild, van indonesische bami
    en zoals andere ook zeggen idd gewoon spekkoek bij de toko halen
    mijn oma deed er altijd een bolletje vanilleijs bij aa de zijkant en een toefje slagroom...smullen geblazen

    En ik heb je de wat ''eenvoudige'' recept van soto gemaakt dat moet lukken als je een beetje van koken hou
     

Share This Page