Aardappelsalade

Discussion in 'De lounge' started by HabibiAna, May 24, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    2,635
    0
    0
    Wat is jouw recept:)
    Ik maak het nu met augurk, mais en soms tonijn erdoorheen. Zout, peper, mayo en mosterd eroverheen. Wil een keer wat anders.
     
  2. Delta

    Delta Niet meer actief

    Creme fraiche en verse bieslook is ook lekker. Ik eet het alleen nooit hihi.
     
  3. Linana

    Linana Niet meer actief

    Rode aardappel met schil, yoghurt+mayo, dille, peper, zout, bieslook en gebakken spekjes

    :D
     
  4. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Blokjes gebakken spek of ham, uitje, augurkje, soms een gekookt eitje, lik mosterd en dan maionaise, halvanaise, of mayo en yoghurt naturel (hangt van het weer af of ik het zwaarder of lichter wil)
     
  5. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Dit, zonder dille en met knoflook:)
     
  6. MamaMaya

    MamaMaya Fanatiek lid

    Dec 6, 2010
    1,104
    29
    48
    Gekookte vastkokende aardappels in blokjes gesneden, paar eetlepels magere ongezoete yoghurt, paar eetlepels mayonaise en verse bieslook uit de tuin. Ijskoud op te dienen. En meer moet dat niet zijn.
     
  7. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    Jun 26, 2009
    6,170
    4,321
    113
    Ik vind Turkse aardappelsalades heerlijk maar krijg het zelf nooit zo. Nog Turkse dames die hier hun recept willen delen?
     
  8. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Wij maken het liefst de aardappelsalade van Matt Preston. Met mayo, yoghurt, bieslook, bosui, eieren, uitgebakken spekjes en gooi er zelf altijd nog stukjes appel door voor het frisse.
     
  9. theekopje81

    Nov 3, 2013
    13
    0
    1
    West Brabant
    Ik maak het altijd met aardappelen, radijs, yoghurt, mayo, uitje, knoflook, beetje citroensap en bieslook
     
  10. Lov23

    Lov23 Niet meer actief

    Met knoflook mayo en zout en peper....heel simpel en erg lekker :D
     
  11. MamaEva86

    MamaEva86 Bekend lid

    Apr 9, 2014
    588
    26
    28
    Leiden
    aardappels met schil
    bosuitjes/lenteuitjes
    Radijsjes
    gekookte eieren
    peterselie (verse)
    zilveruitjes
    mosterd
    mayonnaise
     
  12. imba 86

    imba 86 Niet meer actief

    Gekookte aardappelen in stukjes.
    Veel zonnebloem olie, kipbouillonpoeder en zout, scheutje azijn. Allemaal op smaak. Ik doe zelf zoveel olie dat de aardappelen eronder liggen, theelepel kippoeder, 2 eetlepels azijn en zout op smaak.
    Bladselderij, uitje in ringen en paprika in reepjes.
    Dit alles door elkaar mengen en lekkerst is dag van te voren.
     
  13. mikos

    mikos Bekend lid

    Dec 7, 2010
    944
    0
    0
    vastkokende aardappels
    augurk
    veel platte peterselie
    lente ui of rode ui
    rode pepervlokken (pittig)

    citroen,zout en olie als dressing

    -je kan nog verse tomaat en of mais toevoegen als je lekker vind-
     
  14. Aylen

    Aylen Niet meer actief

    Ik maak hem op z'n Chileens, dan heet het Papa Mayo ;)

    Aardappels, grote penen en rode bieten in stukken van 2x2x2 cm snijden. Alles gaar laten koken en koel wegzetten.

    Zelfs mayonaise maken met eierdooiers, citroensap en olie in het keukapparaat. Laten opstijven.

    Een paar uur later alle groenten en de mayonaise door elkaar husselen. Serveren met versgebakken brood, Pastel de Choclo en wat barbecuevlees :D
    HEERLIJK. Mijn Chileense familieleden zijn niet voor niks bijna vierkant.
     
  15. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    2,635
    0
    0
    Haha vierkant.
    Thanks allemaal! Ga wat uitproberen.:D
     

Share This Page