achteraf onzeker: mosselen

Discussion in 'Stel je vraag aan de verloskundige' started by Rainbow84, Aug 17, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rainbow84

    Rainbow84 Lid

    Feb 13, 2014
    13
    0
    0
    Amsterdam
    Hallo,

    Ik ben 14 weken zwanger van ons eerste kindje.
    Nu ben ik vandaag uit eten geweest en er stonden mosselen op het menu. Op zich geen probleem, maar op de kaart zag ik na het doorgeven van de bestelling dat er ook witte wijn als ingrediënt in de kookpan is gegaan. De serveerster en mijn tafelgenoten verzekerden me ervan dat alle alcohol verdampt zou zijn door het kookproces, en daarnaast bedacht ik me dat je natuurlijk niet het kookvocht eet maar de mosselen zelf. Ik heb de bestelling dus niet teruggedraaid en gewoon lekker meegegeten.

    Toch voel ik me nu achteraf rot. Ik heb op een bepaalde site gelezen dat dus niet alle alcohol verdampt (tegenover weer vele andere berichten dat wél zo is en je het gerust kunt eten). Op de pagina van het voedingscentrum kan ik er niets over vinden.

    Ik weet dat ik het niet meer kan terugdraaien, maar kunnen jullie hier misschien iets zinnigs over zeggen? Had ik dit niet moeten doen en moet ik dit volgende keer gewoon laten? Ik probeer juist al die tijd het beste te doen voor ons kindje, dus ik ben als nieuwe moeder misschien wat overbezorgd.. maar deze zwangerschap is me echt ontzettend veel waard en ik maak me nu toch een beetje zorgen.

    Alvast bedankt,

    Rainbow
     
  2. Brigitte

    Brigitte VIP lid

    Sep 25, 2006
    6,432
    5
    38
    Hoi Rainbow,

    niet meer over nadenken hoor. Kan geen kwaad voor een keer. Mocht er toch nog wat alcohol niet zijn verdampt is de hoeveelheid dusdanig klein dat het geen kwaad kan. Hopelijk heb je er wel van genoten :)!

    Groetjes Brigitte
     

Share This Page