Wie o wie heeft het beste recept voor een biscuitdeeg voor mij! Ik heb al veel geprobeerd maar ben eigenlijk gewoon vergeten welke wel goed waren en welke niet. Volgens mij had ik de vorige keer Rutgers recept gebruikt en dat was niet helemaal lekker gelukt. Ik kan me herinneren dat ik er ooit één op de plaat heb gemaakt die wel heel goed was maar ik weet dus niet meer welk recept dat was!
Probeer deze eens, uit een oud boekje van Blue Band. Alles wat ik daaruit maak lukt altijd en is zo lekker! Ook leuk om gewoon alles helemaal zelf te maken.
Thanks! Dit is er ook één met maïzena zie ik... ik zou 'm dan wel maal 1,5 doen. Wil 'm graag twee keer kunnen doorsnijden.
@Mythique ik heb alle oude Blue band boekjes, je mag ze altijd lenen hoor en ook de vernieuwde versie basis kookboek, staat ook een biscuit in, die mag je hebben als je wilt.
Ik gebruik altijd 30 gram suiker en 30 gram bloem op 1 ei. https://www.mjamtaart.nl/recept/biscuit/ (Ik doe er nooit zout bij)
Ik heb zelf nog nooit een biscuit gebakken, maar andere recepten van Laura lukken altijd heel goed hier.
Ik gebruik altijd het recept voor kapsel van Cees Holtkamp. Als je dat googlet dan kom je het zo tegen. Vind ik erg fijn werken. Maar ik ben dan ook simpel ingesteld…zo lang iets niet mislukt en naar wens smaakt, probeer ik niets anders . Ik heb ooit voor een specifiek taartrecept weleens afgeweken en dat recept gevolgd. Daar maakte ik t biscuit op de bakplaat. Was volgens mij een chocolademousse taartje van 24kitchen. Maar daar had ik ook echt een dun laagje nodig. Dat is anders dan bij een slagroomtaart bijvoorbeeld.
Ja ze zijn heel duidelijk met foto's erbij ook. Ik gebruik naast dit recept ook andere recepten van haar. Bevalt me prima en niks mislukt.
Bedankt voor alle reacties! Ik ben voor de BlueBand gegaan en heb precies het recept aangehouden. So far so good... ik zal een foto plaatsen van het eindresultaat!
Pfff, hij is behoorlijk ingezakt nadat ik 'm uit de oven haalde. Hier kan ik geen 3 plakken uit snijden. Weer mislukt! Volgende keer pak ik een kant en klare mix denk ik...
Ik gebruik die van Laura ook wel eens.. maar je moet echt alles goed doen, anders mislukt'ie.. Te zachte boter, nog niet gaar, te luchtig gemixt, enz enz. De mixen werken veel fijner. Ik gebruik die van funcakes. Mislukken nooit en ook heerlijk van smaak
Het kan ook aan de oven liggen natuurlijk. Ik vind cakes en dingen van beslag altijd zo tricky, werkt bij iedere oven weer anders. Bij mijn huidige oven werken cakes bijvoorbeeld het beste op boven- en onderwarmte en mislukt het geheid op de heteluchtstand, terwijl dat bij mijn vorige oven juist omgekeerd was.
Niet ontevreden over hoe de marsepein erop zit, de vulling was ook echt lekker alleen de cake zal wel wat compact zijn. Maar ja! Heb ook nog een appeltaart en die mislukt nooit! View attachment 736237