BK gietijzeren braadpan

Discussion in 'De lounge' started by Paardenbloem, Nov 20, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,252
    93
    Female
    Ik kan maar geen vrienden worden met mijn gietijzeren braadpan van BK:
    https://bk.nl/products/bourgogne-braadpan-28cm-6-7l-blush-pink?_gl=1*1imf7ze*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIvIGn3LisiQMVuJKDBx17rCGKEAAYASABEgLha_D_BwE&gbraid=0AAAAADpRHvQ_hrZq0Xo8ihAguuCcYyaAd

    Ik wilde eerst een Le Creuset, maar die vond ik echt extreem duur. Vandaar dat ik deze een keer in een aanbieding gekocht heb.

    Alleen op de een of andere manier blijft alles telkens heel snel aanbakken.
    Vooral vlees wat ik eerst even door de bloem gehaald heb zoals ik met bijvoorbeeld stoofvlees meestal doe.
    Maar ook uien en andere groenten.

    Ik volg al de tips op van langzaam opwarmen etc.
    Maar misschien zie ik iets over het hoofd? Ik hoor heel graag jullie tips en ervaringen!
     
  2. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    Jan 27, 2017
    9,042
    16,548
    113
    Deze pan is van gietijzer, heb je de gebruiksaanwijzing doorgelezen en voor gebruik gedaan wat er stond beschreven met opwarmen en inbranden met olie?
     
  3. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,056
    2,555
    113
    Limburg
    Ik heb deze pan in het blauw en ervaar hetzelfde, dus ik lees even mee voor hopelijk goede tips.
     
    Paardenbloem likes this.
  4. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,056
    2,555
    113
    Limburg
    Dat hoeft bij deze gietijzeren pannen van bk niet, omdat ze geëmailleerd zijn.
     
    Paardenbloem likes this.
  5. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    Jan 27, 2017
    9,042
    16,548
    113
    Ik lees in de specifieks dat er geen antiaanbaklaag in deze pan zit.
     
  6. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    Jun 29, 2011
    4,056
    2,555
    113
    Limburg
    Dit staat op de website, maar ook in de gebruiksaanwijzing staat dat ze een emaillelaag hebben en niks over inbranden, dus ik heb dat niet gedaan, @Paardenbloem dus misschien ook niet. Valt nog te proberen dan in elk geval.

    Screenshot_2024-11-20-15-36-21-302_com.android.chrome.jpg
     
    Paardenbloem likes this.
  7. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    Jan 27, 2017
    9,042
    16,548
    113
    Ik weet niet of inbranden helpt hoor in dit geval, er zit alleen geen antiaanbaklaag in dus dat het aanbrand lijkt mij dan wel logisch en om die reden zou ik dan inbranden. Overigens heb ik al mijn gietijzeren pannen ingebrand. Dat moet ook telkens opnieuw als je de pan met afwasmiddel hebt schoongemaakt.

    Het kan ook nog zo zijn dat het bij deze pannen niet nodig is, maar het gewoon rot pannen zijn. :p Dit probleem heb ik thuis nu met dure koekenpannen.
     
  8. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,252
    93
    Female
    Haha ja dat laatste begin ik dus te vermoeden..
    Ik had inderdaad ook begrepen dat een emaille laag zou moeten werken als een soort anti-aanbaklaag en dat je deze dus niet in hoeft te branden.

    Misschien volgende Moederdag toch maar op een Le Creuset hopen:oops:
     
  9. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,252
    93
    Female
    Klopt, dit had ik ook gelezen.
     
  10. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,580
    113
    Is de pan wel heet genoeg? Want dan schroeit het vlees dicht en laat het los van de ribbeltjes.

    Grillpannen zijn eigenlijk ondingen: de warmtebron is rond, maar die pan vierkant. Daardoor wordt die niet overal even warm.
     
  11. CroqueMadame

    CroqueMadame Fanatiek lid

    Sep 7, 2022
    1,225
    1,747
    113
    Het gaat om een ronde braadpan zonder ribbels ;).
     
    Paardenbloem likes this.
  12. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,580
    113
    O hoe kom ik dan bij grillpan!?

    Maar vaak is aankoeken wel het gevolg van pan niet warm genoeg laten worden.
     
  13. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,059
    2,196
    113
    Brabant
    In een emaille pan bak je met vet


    Doe je dat?
     
  14. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,252
    93
    Female
    Zeker! Verschillende dingen geprobeerd, olie, boter, combi van beiden. Maakt vrij weinig uit lijkt het..
     
  15. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    May 31, 2022
    765
    1,252
    93
    Female
    Het is inderdaad een braadpan met gladde bodem.
    Ik heb eigenlijk juist het idee dat het telkens pas gebeurd als hij goed op temperatuur is. Ineens zit het dan aangekoekt.
     
  16. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,610
    8,359
    113
    Female
    Hoe heftig bakt het aan? Het valt mij in kookfilmpjes op dat er best wat aan de bodem vast blijft zitten. Dat halen ze dan weer weg met een vloeistof.
     
  17. Felice

    Felice VIP lid

    Apr 22, 2009
    7,503
    8,425
    113
    Heb een Creuset braadpan gehad, gebruikte die alleen voor vlees braden, ook zo'n geëmailleerd ding. Wat aanbraden betreft, zorg voor genoeg vet er onder, een grote homp croma of iets dergelijks in de pan, half pakje ofzo, even aanbraden aan beide kanten, dan via de zijkant aanvullen met kokend heet water en dan laten sudderen.
    Echt nog nooit problemen gehad, heb het ding ook niet ingebrand en ging gewoon de vaatwasser in (oké, daar wordt hij niet beter van, haha)

    Omdat we inmiddels over zijn op inductie heb ik 'm niet meer, was vervormd door het koken op gas, dus deed het niet meer.
     

Share This Page