Wie kent er lekkere bladerdeeghapjes? En wie van jullie heeft weleens mini saucijzenbroodjes gemaakt? Is het veel werk of valt het wel mee?
saucijzenbroodjes heb ik vaak zelf gemaakt. Gewoon gehakt kruiden als normaal (kruiden, ei, paneermeel) Kleine staafjes van rollen. Op bladerdeeg leggen, goed omslaan en dichtplakken. Besmeren met ei en op 175 graden hete lucht tot ze mooi goudbruin zijn. echt heel simpel!
Wat ik vaak doe is mini knakworstjes in een stukje bladerdeeg vouwen, en dan in de oven tot ze bruin worden (wel even wat ei erop smeren) heel simpel maar oh zo lekker. Wat ook lekker is maar wel wat meer werk. Bladerdeeg besmeren met tomatenpuree, daaroverheen kaas (wat je eerst mengt met pizzakruiden), en dat in reepjes (of hoe je het wilt) snijden, en dan in de oven.
wat ik persoonlijk een heel lekker bladerdeeghapje vind is kipfilet en boursin. Je snijdt je kipfilet in kleine stukjes (of je haalt het gesneden) en legt deze (gewoon rauw) op een stukje bladerdeeg. Dan voeg je wat boursin toe en vouwt het pakketje dicht. Dan in de oven (hou het pakje van de bladerdeeg aan) en succes gegarandeerd!!! Wat je ook nog kan doen is gehakt rullen met een uitje en de volgende kruiden naar smaak: paprikapoeder, zout, peper, kerrie poeder en hotcurrypoeder. Krijg je een heel lekker mengels van, in een pakketje vouwen en oven in. Heerlijk!
Lekkerrr Frikadelhapjes: Bladerdeeg, stukje frikadel er tussen met Hela ketchup curry kruiden en afbakken in de oven..
reepjes snijden los geklopt ei erop smeren suiker of zout/peper erop en dan draaien en in de oven tot ze bruin zijn gehakt rullen met zo'n zak groenten erdoor in de bladerdeeg en pakketje van maken en in de oven frikandel in de bladerdeeg kroket in de bladerdeeg en in de oven (wel de kroket voor bakken) ham en kaas in de bladerdeeg knakworst in de bladerdeeg
ik gebruik altijd gehaktkruiden uitjes voor mij gehakt, dus als ik het ga proberen neem ik gewoon die kruiden denk ik.
bladerdeeg beetje laten ontdooien in vieren snijden en dan erin: plakje ham + blokje kaas (punten naar elkaar vouwen) plakje gerookte zalm + boursin (in driehoekje vouwen) knakworst bladerdeeg beetje laten ontdooien en dan een laagje met plakjes kaas, laagje pesto en laagje ham, oprollen en in rolletjes snijden. dit kan je allemaal al van te voren klaarmaken en dan in de koelkast bewaren en als je het wilt eten even in de oven en eten maar, mmmmmmmmmm lekker!!
Plakje bladerdeeg met daarop een laagje tomatenpuree (of ketchup) en een plakje kaas, met wat plakjes olijf Bovenstaande, maar dan met nog een plakje ham of salami erbij Knakworst in bladerdeeg rollen, en dan eventueel in plakjes snijden plakje bladerdeeg in vieren snijden, in het midden besmeren met tomatenpuree, kleine stukjes champignon erop en een plakje kaas erover (kan ook met olijf ipv champignon, of natuurlijk allebei een beetje) Hoop dat je wat ideetjes vindt
naatje: gewoon gehaktkruiden. Of van alles samen uit je kast(kerrie, paprikapoeder, koriander, gember, nootmuskaat, chili/ sambal, peper, zout..... wat je maar in huis hebt
wat ik zelf erg lekker vind (en niet al te ingewikkeld) zijn empanada's: 1 pakje pangsitvelletjes 3 teentjes fijngesneden knoflook 2 middelgrote ui, in plakjes 1 stuks gehakte tomaat 250 gram half-on-half gehakt 125 gram kippengehakt zout en peper naar behoefte Roerbak de fijngewreven ui en knoflook in wat boter. Voeg de tomaat en het gehakt toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het zachtjes koken totdat het vlees gaar is en laat het dan afkoelen. Ontdooi de pangsitvelletjes en leg op ieder pangsitelletje een hoopje van het mengsel. Vouw de velletjes dicht en druk de met water bevochtigde randen goed op elkaar. Frituur de empanadas in gloeiende olie knapperig en bruin en serveer. Er zijn ook meerdere andere recepten te vinden op het internet hiervoor, allemaal net even anders En ik gebruik zelf eigenlijk nooit kippengehakt, alleen half-om-half
bladerdeeg hapjes met gehakt, peterseli, gesnipperdeuien kruiden. Met eigeelbesmeren en in de oven Spinazie pakketjes bladerdeeg 2 hard gekookte eieren spinazie (je kan ook die blokjes uit de vriezer nemen is makkelijker) 1 teentje knoflook Kruiden(zout, paprikapoeder, komijn etc naar smaak) oli Verhit een beetje olie in de koekenpan en doe daar de spinazie, kruiden en gesnoipperde knoflook bij. Doe de deksewl van de pan er op tot de spinazie het ''uitgelekte'' vocht weer goed opneemt en goed gebakken is. Laat dit afkoelen. Pel de eieren en snijd deze in dunne plakjes. Neem een plak bladerdeeg en verdeel hier wat spinazie over leg er 2-3 plakjes eieren op en vouw het dubbel. Druk de randen goed dicht met een vork, besmeer het met ei geel. Zet het in de oven op 180graden en laat het goudbruin worden (had ik van iemand van internet)
bladerdeeg pizzatjes nodig: 1 pak bladerdeeg pot pastasaus plakjes champignon paprikareepjes schijfjes olijven 350 gram gehakt wat je geruld gebakken hebt met een uitje en zout en peper en wat italiaanse kruiden geraspte kaas -pak een plak bladeerdeeg smeer er wat pastasus op -dan strooi je er royaal wat van het gehaktmengsel op ( ik liet zelf 1 cm aan de zijkant leeg zodat het deeg daar wat hoger zou komen) -dan de rest van de ingredienten erop strooien en als laatste geraspte kaas. _dan bakken in de oven makkelijk en lekker
Bladerdeeghapjes gevuld met fetakaas en worst nodig: pak bladerdeeg fetakaas halal worst plakjes (ik gebruik zelf helal sucuk) beetje fijngesneden peterselie snufje peper ei om bladerdeeg te bestijken geraspte kaas om erop te strooien Meng eerst de vulling bij elkaar. dan pak je 1 velletje bladerdeeg aan de ene helft leg je de vulling en aan de andere kant maak je wat sneetjes met je mes. Maar pas op niet helemaal tot het einde . Dan vouw je het dicht en dan met een vork de zijkanten goed dicht drukken. Allemaal afwerken . Bovenkant bestijken met ei en dan wat geraspte kaas erop en in de oven bakken . (ik vind het lekkerder met gewoon nederlandse kaas en sucuk in plaats van feta en worst)
Cheese union hapjes Ingrediënten: 3 Plakjes Bladerdeeg 200 gr roomkaas 1 grote ui Beetje gehakte Oregano(gedroogd),bieslook(gedroogd) en koriander. Snufje Zout Peper Bereidingswijze: Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng roomkaas,ui,oregano,bieslook,koriander,zout en peper met elkaar in een kom. Snij 3 velletjes bladerdeeg in vieren. Bekleed hiermee een muffinvorm met 12 vormen. Schep hierin het roomkaas-uimengsel. Zet daarna de muffinvorm ongeveer 20/30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Ingredienten: 1 blikje tonijn 6 champignons in kleine plakjes 1 wortel in kleine stukjes gesneden 2 paprika's in blokjes 1 ui, gesnipperd Handje groene olijven in plakjes 1 teentje knoflook (kan je weglaten als je wilt) 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl zout (niet te veel doen, zit veel zout in de olijven en tonijn!) 1/2 tl peper Voor het bestrijken: 1 eidooier Italiaanse kruiden Bereidingswijze: Bak in een wok met wat olie de groenten (behalve de olijven en tonijn) met de kruiden lekker aan. Schep de olijven en de klein gemaakte tonijn erdoor en warm even mee op laag vuur. Laat het afkoelen. Neem een bladerdeegvel en snijd het in twee delen.Snijd in de ene helft inkepingen en leg op de andere helft wat van de vulling. Vouw dan het deel met de inkepingen over het deel met de vulling en druk de randen goed aan met een vork. Je hebt dan een mooi vierkant pakketje. Bestrijk met losgeklopt eigeel en bestrooi met italiaans kruiden. Bak ze 20-25 minuten op 220 graden. * Je kan ze ook ongebakken invriezen. Dan wel los van elkaar verpakken of op een dienblas leggen en als ze bevroren zijn bij elkaar doen. Daarna kan je ze laten ontdooien op een bakplaat of bevroren in de oven doen.