Ik vraag me af of je groenten uit een pot of blik gewoon mag geven , aangezien er overal zout in zit. Maar geen idee of dit teveel is. Ik stuit hier telkens tegenaan als ik voor het groenteschap sta. Bijv. bruine bonen van Hak of maismix van Bonduelle... ik ben namelijk niet het type dat zelf de rode bieten gaat schillen. Want wat versta je onder 'oppassen met zout', is uit een pot al teveel? Hetzelfde geldt eigenlijk voor die zakjes 'mix voor'... van bijv. Honig of Knorr. Wie helpt...
Tjah, een beetje zou is natuurlijk prima. Een beetje zout heeft iedereen nodig, het zit ook bijv. in brood en ook heleboel andere producten. Maar volgens mij zitten in die blikken te veel zout en helemaal in die mixkruiden. Die zitten vol met zou en dat is al niet fantastisch voor een volwassen persoon laat staan voor een baby Ik zou het zelf niet doen voorlopig.
In het boek 'Opperdepop' van AH, wordt aangegeven dat je 1x in de week een keer groente uit pot mag doen, maar je moet het dan wel eerst erg goed afspoelen, vanwege het zout. In het boek werd het bij bruine bonen gebruikt. Rode bieten vind ik zelf niet zo erg om klaar te maken. Ik koop er ook gewoon maar 1 en daar heeft ze (met aardappels en vlees) ook genoeg aan. Maar er zit dus eigenlijk te veel zout voor je kindje in de pot, als je dat boek moet geloven tenminste hoor.
Vanaf 6 maanden kun je best groenten uit pot gebruiken maar zoals gezegd niet te vaak vanwege het toegevoegde zout. Volwassenen hebben de neiging om heel zout te eten en dus ook nog eens extra zout toe te voegen aan voedingsmiddelen die al natrium bevatten. We ten veel te veel zout en dit is slecht voor de bloeddruk en geeft bij kleine kinderen een belasting voor de nieren. Ook wennen ze aan de zoute smaak. Oppassen dus met het toevoegen van zout. Een keertje zout eten is helemaal niet erg.
Ok, dank jullie wel. Dus 1x per week kan wel. Het probleem is dat wij nogal kieskauwers zijn in groente. Zoals gekookte wortelen of boontjes brrr.. en nog wel meer . En uiteraard we willen dat niet overdragen naar Benthe. Vandaar dat ik die kleine potjes of blikjes dan wel handig vind voor haar. Maar ze kreeg al niet vaker dan 1x in de week uit een pot. Dat kookboek 'Opperdepop' is bij iedere AH te koop? Want dat is wel wat voor mij denk ik... Staan daar gerechten in alleen voor baby's/kinderen? Of voor het hele gezin.
Heb je al een in de diepvries gekeken? Ik heb hier standaard tegenwoordig een zak broccolie, een zak bloemkool en spinazie in deelblokjes liggen. Altijd handig als wij eens iets eten wat Jelle echt niet lust (witlof bijv) of wat hij nog niet kan eten (wraps zijn lastig.. ) Net zo gezond als vers en veel minder zout dan een pot. En tegenwoordig heb je ook ruim de keuze...
Bietjes kun je ook in een zak kopen (vacuümverpakt), dan zijn ze geschild en voorgekookt, maar nog wel heel. Volgens mij zit daar geen zout door/over.
dus groenten uit een potje is eingelijk niet goed ik heb altijd groenten van hak dus dat is dan niet goed zo vaak??
Heel veel mensen die vers eten, gooien er dan zelf nog zou overheen. Bij groenten uit pot hoeft dit niet. Echt slecht is dit dus niet, alleen voor je kindje wel. Wat Bluesky al zegt: In het vriesvak zijn diverse soorten groenten te koop in hersluitbare zakken (bloemkool, broccoli, peentjes, erwtjes) , ideaal als je een kleintje hebt. Hier liggen dus ook vaak van die zakken in de vriezer , toevallig heeft ze net bloemkool op uit zo'n zak . Maar bruine bonen ofzo, dat kan ik me wel voorstellen dat je dat uit pot doet hoor, ik geloof niet dat dat vers te krijgen is en zelf bereiden is zo'n werk....
ja inderdaad want sanne vind bruine bonen heerlijk en ik heb haar gisteren voor het eerst met de pot mee laten eten
dan ga ik vandaag even kijken bij de c1000 dus hij ligt daar bij de vriezers?? niet bij de groenten en fruit