bloemkool invriezen??

Discussion in 'De lounge' started by lies276, Apr 23, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Weten jullie of je verse bloemkool in kunt vriezen?
    Ik heb vandaag een enorme gekocht bij de Lidl!
    Die gaan wij nooit opeten, dus vroeg ik me af of het na invriezen nog enigszins te pruimen is.............
    Hoorde vorige week in het nieuws dat we zoveel bruikbaar eten weggooien, dus vandaar!:D
     
  2. Groen

    Groen Actief lid

    Apr 12, 2013
    443
    394
    63
    Jahoor! Doen wij heel vaak met bloemkool. Ook met rode kool en broccoli en dat soort groentes ;)

    Even blancheren (2 of 3 minuutjes laten koken), meteen afkoelen en invriezen maar!
     
  3. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Ik heb het een tijdje geleden ingevroren zonder eerst te zoeken op internet hoe het moest.
    Heb het toen in roosjes gesneden en in de vriezer gedaan.
    De smaak was prima! Alleen de structuur van de bloemkool was iets snotterig geworden vond ik.
     
  4. Ik snij het in kleine stukjes in de vriezer en gebruik het dan voor door de soep of door lasagne of nasi ofzo...
     
  5. Kuukske

    Kuukske Bekend lid

    Nov 26, 2012
    661
    10
    18
    Ik blancheer het nooit. Snij gewoon de roosjes eraf en dan in de vriezer. Het wordt dan wel een beetje korrelig. Nu koop ik btw gewoon bloemkool uit de vriezer bij ah. Precies de juiste portie ideaal!
     
  6. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    idd even blancheren en dan gaat het prima
     
  7. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    En dan gelijk in de pan, niet eerst ontdooien anders wordt t pap.
     
  8. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Nou, ik heb de bloemkool 3 min. gekookt en in de vergiet af laten koelen.
    Nu zit het in de vriezer en zien we volgende week wel of het wat geworden is.
    We zullen zien..... Bedankt voor de tips ladies!:)
     
  9. MamavanJordy

    MamavanJordy Fanatiek lid

    Aug 14, 2006
    4,408
    0
    36
    Kraamverzorgende
    Helmond
    Wij hebben het hier ook een paar keer gedaan en wij vonden het dus niet lekker als je het daarna weer wilt eten. Vonden het veel te waterig smaken.

    Op verschillende manieren geprobeerd warm te maken (o.a. met alleen in water koken weer, klein laagje, wat grotere laag, bevroren erin doen of ontdooit geprobeerd, met boter een beetje warm gestoofd.). Niks was echt lekker.

    Maar misschien bij jullie wel. Wij doen het dus niet meer. Alleen gebruik ik het ooit nog voor in de soep dan.
     

Share This Page