Boerenkool

Discussion in 'De lounge' started by Anan, Oct 19, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Anan

    Anan Fanatiek lid

    May 10, 2013
    3,039
    2,397
    113
    Jammie, we gaan het morgen weer eten. Afgelopen keren heb ik het net als normaal 20-30 min laten koken maar hij wordt elke keer zo klef, bruinig en smaakloos. First world problem dus ;)

    Wat is jullie succes recept voor boerenkool?
     
  2. mosterd

    mosterd Actief lid

    Oct 7, 2013
    299
    121
    43
    Minder lang laten koken
     
    Louise11110 and Iertje81 like this.
  3. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    Oct 6, 2015
    16,382
    12,679
    113
    Ik kook het geloof ik 20 minuten, na 5 minuten kruimige aardappelen erbij.
     
  4. Marchella

    Marchella Niet meer actief

    Gewoon niet eten :|
     
    Bubblez, Feye, Olifantje and 5 others like this.
  5. pluk

    pluk VIP lid

    Dec 13, 2005
    16,277
    4,509
    113
    Mijn man maakt het altijd (ik schil alleen de aardappelen) :roflmao:
     
  6. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,732
    5,752
    113
    nu inderdaad was mijn eerste gedachte ook. Zoooo goor.
     
  7. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    Boerenkool zit sowieso niet veel smaak aan vind ik. Moet je lekker maken met een rookworst en een lekkere jus. Eventueel nog wat spekjes.
     
  8. Anan

    Anan Fanatiek lid

    May 10, 2013
    3,039
    2,397
    113

    Neeee zo lekker, Haha. Maar ik kan het blijkbaar niet goed klaar maken
     
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,557
    36,537
    113
    Minder lang laten koken. Aardappelen apart koken en later samenvoegen. Het lekkerste vind ik het als je het later opbakt en idd met spekjes en rookworst.
     
    rums and paula1984 like this.
  10. Anan

    Anan Fanatiek lid

    May 10, 2013
    3,039
    2,397
    113
    Als in 15 min? Dat had mijn vriend tijdje Geleden gedaan en toen was t weer net te ‘hard’. Maar kan wel proberen niet over die 20 min heen te komen
     
  11. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    Oct 6, 2015
    16,382
    12,679
    113
    En anders 18 minuten ;)
     
  12. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    Feb 20, 2012
    9,071
    1,917
    113
    omgeving Rotterdam
    Wij hebben t altijd net zo lang opstaan als normaal aardappels (20 minuten dus?) en dan is t prima en wordt ook niet bruin :)

    Idd heeeerlijk met een jus, rookworst en spekjes

    Jammmmmie
     
    Faithful likes this.
  13. poema

    poema Fanatiek lid

    Jul 27, 2007
    4,053
    454
    83
    Female
    Gewoon boerenkool in de pan en de aardappels in stukken er bovenop. Zorgen dat de hele handel onder water staat en dan ongeveer 20 a 30 minuten koken. Ik denk dat het bruin wordt omdat het misschien niet onder water staat?
    Als ik het nu haal, zou ik trouwens eerst de boerenkool in de vriezer doen. Hij is namelijk pas echt lekker als er vorst overheen geweest is.... ;)
     
  14. toch3

    toch3 VIP lid

    Dec 28, 2013
    18,570
    17,495
    113
    Ik doe de aardappels in een grotere pan dan normaal, als die aan de kook zijn de boerenkool er bovenop, meeste zit dus niet onder water (alleen wat tussen de aardappels valt)


    Pas had ik er kleine tomaatjes bij gedaan, heerlijk! Maar dan niet die smakeloze van de supermarkt
     
  15. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Nee, dat kan het niet zijn, want ik doe de aardappelen altijd onderop, dus de boerenkool ligt bij mij nooit in het water. Toch nooit bruine en/of kleffe stukjes.

    Ik kook de aardappelen en boerenkool dus altijd gewoon in één pan. De rookworst gaat weer bovenop de boerenkool, zo wordt die vanzelf ook warm. Ik kook het 20 minuten.
     
    SYRV and Faithful like this.
  16. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    Feb 27, 2015
    4,563
    2,765
    113
    Female
    Noord Nederland
    Zo deed mijn moeder het ook altijd :thumup:

    Daarna stampen met een klont boter en wat melk, rookworst erboven, gebakken spekjes en gefrituurde uitjes (die voor bij de rijsttafel)
     
    toch3 likes this.
  17. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,281
    6,808
    113
    Alles moet in 1 pan. Anders wordt het niet lekker.

    Aardappelen eerst. Als de aardappelen koken de boerenkool erbovenop. Dan nog 10 minuten koken. Dan nog de worst 10 minuten erbij.

    Dan afgieten( worst er eerst uit). Stampen met melk.


    Al vanaf mijn jeugd mijn favoriete eten.

    Wij gaan het deze week ook weer ergens eten.
     
  18. Glass

    Glass Fanatiek lid

    May 29, 2017
    2,223
    1,074
    113
    Female
    Ik doe het nooit in 1 pan eigenlijk. Nooit zo aangeleerd haha.
    Ik kook de boerenkool volgens mij nog langer, dacht wel 40 minuten.
    Misschien een grotere pan ofzo... Geen idee.
    Heb t sinds ik geen vlees meer eet niet meer gegeten, vind het zonder spekjes niks aan.
     
  19. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,557
    36,537
    113
    Hier ook nooit in 1 pan en smaakt prima hoor.
     
  20. Anan

    Anan Fanatiek lid

    May 10, 2013
    3,039
    2,397
    113
    1 pan doe ik ook altijd, maar de boerenkool onder op dus die verzuipt. Ik ga t andersom doen. En de zak dan maar in vriezer leggen. Bevroren in de pan doen?

    Ik doe er wel regelmatig een rode peper en augurk door, hadden ze ooit bij de appie. Dat vind ik iig wel lekker...
     
    Meca likes this.

Share This Page