brie en gorgonzola

Discussion in 'De lounge' started by Guinevere, Oct 25, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Guinevere

    Guinevere Fanatiek lid

    May 25, 2006
    1,179
    0
    0
    zie ik net tot mijn grote verbazing in de supermarkt op elke brie en gorgonzola staan: gemaakt van gepasteuriseerde melk!

    joepie!
     
  2. jopie

    jopie VIP lid

    Aug 10, 2006
    6,030
    1
    0
    Putten
    Geniet ervan zou ik zeggen!
     
  3. Niet meer actief

    echt waar?

    meid je hebt mijn dag weer goed gemaakt
    ik ben dol op brie
     
  4. Joaney

    Joaney Actief lid

    Aug 15, 2006
    455
    0
    0
    Goed zo! Eet ze!
     
  5. stranger

    stranger Fanatiek lid

    Mar 28, 2006
    3,412
    0
    0
    ja heerlijke ontdekking was dat he?
     
  6. erlida

    erlida Fanatiek lid

    Oct 2, 2006
    1,999
    0
    0
    nooit geweten BETER!
     
  7. erlida

    erlida Fanatiek lid

    Oct 2, 2006
    1,999
    0
    0
    maarre kan die schimmel geen kwaad dan?
     
  8. mijnimeel

    mijnimeel Fanatiek lid

    Nov 10, 2005
    2,343
    0
    0
    Directeur
    In de buurt van Den
    Lekker, ik ga ook gelijk aan de brie!
     
  9. pim

    pim Fanatiek lid

    Sep 22, 2005
    3,970
    0
    36
    Nijmegen
    Er zijn idd heel veel gepasteuriseerde kazen. Gewoon lekker eten. Met schimmelkaas zou ik oppassen, dat mag volgens mij niet.

    Pim
     
  10. elfje

    elfje Fanatiek lid

    Mar 11, 2006
    1,964
    0
    0
    iedere verpakte kaas in de supermarkt is van gepasteuriseerde melk!
    ik ben nooit gestopt met de brie! mmmmmm
    straks weer een broodje!
    liefs elfje
     
  11. talia

    talia Fanatiek lid

    Nov 27, 2005
    2,561
    0
    0
    kapster
    belgie
    gorgonzola mag echt niet
     
  12. erlida

    erlida Fanatiek lid

    Oct 2, 2006
    1,999
    0
    0
    lijkt mij dat brie en gorgonzola ook schimmelkazen zijn.....zo worden ze gemaat namelijk door/met schimmel....dus mag dit nu wel of niet? :confused: :-k
     
  13. Clau

    Clau Actief lid

    Oct 8, 2006
    313
    0
    0
    Twente
    Volgens mij mogen blauwschimmelkazen niet, dus brie wel. :p
     
  14. elfje

    elfje Fanatiek lid

    Mar 11, 2006
    1,964
    0
    0
    schimmel heeft niets met de listeria bacterie te maken! dus blauwe kaas mag gerust!

    dit staat op zuivelonline.nl:
    De volgende kazen kunnen tijdens de zwangerschap gegeten worden:

    alle Nederlandse gepasteuriseerde kazen
    Nederlandse boerenkazen
    Deze harde kazen worden ook van rauwe melk gemaakt, maar bevatten weinig vocht waardoor de listeriabacterie niet kan groeien.
    de volgende buitenlandse kazen (gerangschikt op alfabetische volgorde):
    AH fêta kaasblokjes (koeienmelk)
    AH Roombrie 60+
    Ambassador Camembert 45+
    Arla Apetina Deense Fêta kaas 45+
    Arla Deense fêta in olie
    Bettine Blanc 58+ geitenkaas
    Boursin
    Champignon Cambozola 70+
    Danone Hüttenkäse
    Gorgonzola 48+
    Gormas 70+
    Monchou
    Paturain
    Philadelphia
    Port Salut
    President Roombrie 60+
    President Brie 60+
    Rochebaron 58+
     
  15. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    Apr 14, 2006
    5,068
    0
    36
    Mag je echt blauwe kaas eten?

    Ohhh dan ga ik morgen eerst weer lekkere blauwe kaas pasta eten want dat mis ik wel zo verschikkelijk erg
     
  16. elfje

    elfje Fanatiek lid

    Mar 11, 2006
    1,964
    0
    0
    hee fleur: zeker als je hem verhit! dan is er al helemaal niets aan de hand!
    eet smakelijk!
    liefs elfje
     
  17. erlida

    erlida Fanatiek lid

    Oct 2, 2006
    1,999
    0
    0
    AHA mooi,laat de broodjes brie maar komen!
     
  18. Rabia

    Rabia Bekend lid

    Apr 19, 2006
    576
    0
    0
    huisvrouw
    spanje
    Dit is toch ook op te zoeken via google of via de zoekfunctie hier op de site? Het is wel vaker gevraagd en er is wel vaker antwoord op gegeven welke kazen je wel en niet mag. Het is zo'n onderwerp wat maar steeds weer terug komt, terwijl het gewoon simpel op te zoeken is.
     
  19. lover

    lover Bekend lid

    Jun 12, 2006
    851
    0
    0
    :idea: maak eens zelf gevulde brie ;)
    je kan er heel veel tussen doen.

    je snijd de brie door midden en op vullen maar.
    inpakken in folie en paar uur in de koelkast zetten.
    mmmmmmmmmmm

    Ik heb laast brie gevuld met roomkaas met bieslook.

    om je vingers er bij op te eten.

    succes
     
  20. Niet meer actief


    jou reactie slaat nergens op :(

    BIJNA ALLE onderwerpen komen tig keer voor op dit forum

    dus ja dit onderwerp ook, NOU LEKKER BOEIEND! gewoon lekker antwoorden of anders negeren
     

Share This Page