Vraagje. Brie mag toch alleen niet als die van rauwe melk is gemaakt? De brie uit de supermarkt heeft toch eigenlijk altijd gepastiriseerde melk? Die mag dan toch wel?
Ja, brie uit de supermarkt mag gewoon. Je moet oppassen met de echte buitenlandse kazen, deze zijn gepasteuriseerd.
Het mag gelukkig, (als er geen 'au lait cru'opstaat, en dat is bij gewone brie niet zo). Ik vind het ook heerlijk nu, gisteren het laatste opgegeten uit de koelkast, maar zou er zo weer zin in krijgen!
Je hebt rauwmelkse en gepasteuriseerde briesoorten als er boeren of Au lait cru op staat is het rauwmelks maar de roombrie van ah kan wel gewoon xxxx elisa
Mijn schoonmoeder heeft bij al haar zwangerschappen (6 stuks) verse boerenmelk blijven drinken. Dit komt vrijwel rechtstreeks uit de koe en ach... vroeger wisten ze ook niet beter. In hoeverre dit allemaal overtrokken is.. geen idee.
Nee de boerenbrie van AH is gepasteuriseerd. Idd is meestal wat rechtstreeks van de boer komt "au lait cru" maar ik weet 100% dat de AH boerenbrie gepasteuriseerd is. Ik heb het namelijk bij hen nagevraagd. Waarschijnlijk vinden ze het reclametechnisch beter klinken. Overigens is deze discussie ook al eerder geweest http://www.zwangerschapspagina.nl/gezondheid/175973-boerenbrie-gegeten.html
Alles met gepasteuriseerde melk mag idd gewoon! Wat m'n gyn dan wel weer zei is dat je tijdens je zwangerschap beter de korst niet opeet... ivm bacterieën die erop "rusten". Zo"n kaas ligt meestal een tijdje te rijpen, en dan heb je natuurlijk wel veel invloeden van buitenaf. Maarja... ik eet toch nog soms de korst hoor je kan alles wel laten als je iedereen moet "volgen"..
Ken ook het verhaal van iemand die maar 1x een rauwmelks frans kaasje had gegeten en dat kindje was overleden door Listeriose, dus ik zou er niet te licht over denken...
mij hadden ze gezegd dat brie door de korst bij de schimmelkazen hoort, dus zou het niet mogen. ik heb nog nooit een duidelijke lijst gevonden met wat mag en wat niet...
Waar moet u op letten? In (half)rauw vlees kan een parasiet voorkomen die toxoplasmose kan veroorzaken. Dit is een infectieziekte die tot aangeboren afwijkingen bij het kind kan leiden. Besmetting tijdens de zwangerschap kan dus gevolgen hebben voor de baby. Eet daarom geen halfrauwe rosbief, fricandeau of tartaar, filet americain of ossenworst. Andere vleeswaren als rauwe ham, rookvlees of salami kunnen geen kwaad omdat zij een speciale behandeling hebben ondergaan. <LI class=Default>Zachte kazen die van rauwe melk zijn gemaakt, zoals brie, camembert, en roquefort, kunnen de Listeria-bacterie bevatten. Gezonde volwassenen worden hier zelden ziek van, maar een ongeboren baby is er wel gevoelig voor. Als de kaas van rauwe, niet-gepasteuriseerde melk is gemaakt, staat meestal op de verpakking au lait cru'. <LI class=Default>Ook in andere rauwe producten zoals rauwe groente, kip, vis en vlees kan bij lang bewaren Listeria in de koelkast groeien. Bewaar deze producten dus zo kort mogelijk en koop ze liever vers. Listeria is niet bestand tegen verhitting door koken of bakken. Toebereide gerechten kunt u dus wel gerust bewaren in de koelkast. Rauwe melk van de boerderij moet voor gebruik gekookt worden. <LI class=Default>Wees zuinig met suiker en snoep niet overmatig. <LI class=Default>In lever zit veel vitamine A. Te veel vitamine A kan schadelijke gevolgen hebben voor het ongeboren kind. Eet daarom liever geen lever tijdens de zwangerschap, en niet meer dan eenmaal per dag een leverproduct als leverworst, leverpastei, hausmacher of berliner. Als je veel koffie drinkt (meer dan vier koppen per dag) kan de baby onrustig worden als gevolg van cafeïne. U kunt overwegen cafeïnevrije koffie te gebruiken. Misschien zoiets?
Bedankt! het lijkt alsof iedereen het tegenovergestelde tegen je zegt. Hebben jullie dat ook? uiteindelijk durf je niks meer te eten! Ik neem het lijstje mee naar de gynecoloog volgende keer.
Ja, daarom houd ik me ook aan wat er op voedingscentrum.nl staat. Het valt eigenlijk wel mee wat er niet mag. Je leest soms de grootste onzin, heb zelfs ergens in een boek (Veiling Zwanger) gelezen dat je geen kaneel en champignons mag hebben, nog nooit zulke onzin eerder gehoord
Kaneel hoor ik idd ook wel vaker, maar champignons??? Misschien omdat het paddestoelen schimmels zijn?
Het schijnt inderdaad dat als je 6 kilo kaneel in één keer naar binnenwerkt dat dit slecht zou kunnen zijn . Ik vind het wel erg komisch dat zwangeren om deze reden geen appeltaart en kruidkoek meer eten. Alsof je bij een puntje appelgebak bang moet zijn dat je 6 kilo kaneel binnen krijgt .