Brinta

Discussion in 'De lounge' started by tweelingmamaJasmijn, Oct 31, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    Feb 20, 2012
    9,071
    1,917
    113
    omgeving Rotterdam
    Oh ik vond t heerlijk, lekker met yoghurt en een boel suiker. En dan t liefst zó dik dat je lepel er rechtop in bleef staan haha

    Ik kan niet meer zo goed tegen yoghurt, en ook eet ik glutenvrij dus hier geen brinta meer...maar krijg er nu wel trek in haha (oeps)
    Wel geprobeerd met dochter, net als cornflakes enzo.
    Maar ze weigert t zelfs maar te proberen...ze weet niet wat ze mist ;)
    Misschien dat ze nu op een leeftijd is dat ze t wel eens wil proeven (iets van cornflakes dan ofzo).

    Zo ben ik ook dól op cruesli! Heeeeeerlijk en er zijn tegenwoordig ook zooooooveeeeel lekkere varianten! Maar helaas...gluten :(
     
  2. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    Oct 30, 2015
    5,943
    6,290
    113
    Mijn kinderen aten toen ze klein waren veel Brinta. Nu ze wat ouder zijn mogen ze kiezen ‘s ochtends tussen volkoren cornflakes met melk, cruesli/muesli met kwark, brood, havermout of Brinta. En de Brinta word met periodes (meestal winter) nog regelmatig gegeten. Zelfs de puber pakt nog wel eens Brinta. Ik eet het zelf trouwens nooit.
     
  3. Kipsate

    Kipsate Fanatiek lid

    Jul 22, 2015
    1,224
    1,240
    113
    Zoontjes eten het regelmatig met een geprakt banaantje en wat kaneel. Ik vind het niet lekker, van kleins af aan al niet. Mijn man eet het wel regelmatig, die doet er zo weinig melk bij dat het net cement is.
     
  4. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    Jan 29, 2015
    1,872
    1,681
    113
    Female
    M'n vader at ook trouw een bord brinta in de ochtend. Ik vind het niet lekker.
    Eten hier vaak warme havermout pap met rozijnen, kaneel, amandelen & pecannoten en voor mezelf doe ik er nog wat gebakken dadels bij.
    Overnight oats zijn ook geliefd
     
  5. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Ik liep toen ik zwanger van de eerste was door de supermarkt en zag havermout staan en dacht: he ik heb zin in havermout. Had ik nog nooit gegeten. Maar sindsdien eet ik elke dag (vakanties uitgezonderd) havermoutpap (warm) met appel of banaan of ander fruit en kaneel.

    Mijn oudste vindt het ook wel prima maar prefereert vooralsnog brood.
     
  6. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik vind het echt te ranzig voor woorden.
    Mijn vriend eet het soms.
    Maar wij ontbijten liever met yoghurt met fruit of harde broodjes.
     
  7. Manque

    Manque Niet meer actief

    Gruwel! De consistentie, geur en kleur (en zelf de naam!) van Brinta doen me denken aan wat er waarschijnlijk in de Middeleeuwen gegeten werd, toen mensen toch niet konden lezen en de weinig beschikbare muffige boeken die er waren fijn maalden en vermengden met het oude stro uit matrassen. Ik heb het mijn zoon proberen te geven toen mij dat aangeraden werd door het consultatiebureau, maar hij moest er ook niks van hebben. Met chocoladehagelslag erdoor at hij het wel, maar goed. Alles wordt eetbaar met chocoladehagelslag erdoor ;) Dus dat is mijn tip: doe er chocolade doorheen.
     
    A new day, ellessinia, Riene and 8 others like this.
  8. Meral

    Meral Fanatiek lid

    Mar 1, 2014
    1,105
    606
    113
    Ik vond het vroeger heel lekker, maar als ik nu een pak haal blijft hij gewoon in de kast staan tot ik hem op een gegeven moment maar weg gooi want mijn zoon eet het niet.
    Die eet de ene keer brood met filet of vleeswaren, de andere keer muesli/cruesli met yoghurt honing en fruit, dan bak of kook ik lekker een eitje voor hem en soms afbakbroodjes.
     
  9. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    :roflmao::roflmao:

    Wij waren vroeger van de Bambix thuis. Brinta werd bij ons gezien als 'niet te kanen', (hoewel we het nooit zelfs maar geprobeerd hadden, kwam waarschijnlijk uit dezelfde fabriek ook)
     
  10. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    Dec 27, 2011
    9,174
    10,708
    113
    Vroeger at ik wel brinta, ook toen ik al op mezelf woonde. Maar het sloeg altijd zo door, dan is het te dun als je begint of te dik in de laatste happen.
    Nu maak ik vaak havermout, met dadelstroop en liefst vol met fruit en nootjes. De hele familie vindt het lekker.
    Vroeger vond ik havermout bij mn oma niks, ik denk dat zij het heel lang liet koken. Ik zet t pannetje koude melk op het vuur, weeg havervlokkken af, en laat de melk met de vlokken en een beetje zout aan de kook komen. Zodra het begint te koken zet ik het vuur uit, en laat de pap nog even staan tot hij wat dikker is.
     
  11. SophieSoHappy

    SophieSoHappy Bekend lid

    Apr 18, 2016
    696
    631
    93
    Female
    Vroeger kreeg ik altijd Bambix, later brinta. Eetnl het nu nog steeds. Óf brinta, of Griekse Yoghurt (0%) met muesli of cruesli :)

    Vriend lust geen brinta, noemt het bordje karton, bordje baksteen (want het koekt aan in je bakje als je het daarna niet meteen in water zet) of bordje kots.
     
    Marchella likes this.
  12. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Mijn moeder was vroeger erg flexibel wat betreft ontbijt, vaak wel brood, regelmatig met een eitje, in verschillende variaties, soms met spek.

    Dan kregen we weer vleeswaren of kaas of mochten we chocolade of hagelslag op brood. Dan weer chocopops of Rice crispies ofzo.

    We aten ook regelmatig de resten van de avond ervoor als ontbijt.

    Ik ben nog steeds zo. We hebben geen "vast" ontbijt. Ik hou wel van een soort buffet, ook thuis. Dus leg ik altijd heel veel verschillende dingen op tafel, inclusief fruit, heel soms brood, maar zoon en ik eten zelden brood, dus vervangers voor brood, noten, granen, haverlokken, gedroogd fruit, yoghurt, tomaat komkommer, ik bak regelmatig een eitje. Net als mijn moeder, alleen in mijn eigen variant.
     
  13. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    Sep 13, 2017
    1,024
    1,031
    113
    Female

    Jumbo laten bezorgen, online hebben ze zo ongeveer 4 x zoveel glutenvrij als in de winkel. Ik heb al 3 verschillende soorten glutenvrije creusli gehad.
     
  14. Koektrommel

    Koektrommel Fanatiek lid

    Feb 15, 2017
    1,511
    1,100
    113
    Female
    Heeeerlijk brinta. Wel met een kilo suiker erdoor :D. Krijg er nu spontaan zin in.
     
    Marchella and BabyFG like this.
  15. brownielover

    brownielover VIP lid

    Mar 9, 2009
    8,149
    3,026
    113
    Nederland
    I loveeeeee brinta! Vroeger bij mijn opa en oma at ik het altijd met bruine bastaard suiker en hagelslag. Krijg je chocopap, HEERLIJK:D ik eet het nu nog steeds bijna elke dag maar nu gewoon kaal zonder iets er in.

    Kinderen aten het tot anderhalf ongeveer daarna werd het brood. Middelste wil de laatste tijd wel vaak weer brinta dus als we tijd hebben krijgt hij dat. Ik voer hem dan anders smeert ie echt álles er onder.
     
  16. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    Feb 20, 2012
    9,071
    1,917
    113
    omgeving Rotterdam
    ja ze hebben idd wel iets, en vaak ook wel in de winkel sowieso al 2 verschillende. eentje is idd wel erg lekker! de crunchy almond strawberry :)
    maar ja ik reageer ook niet altijd lekker op yoghurt, en kwark wisselt een beetje.

    maar soms he....zou ik zoooo graag weer gewoon normaal gluten kunnen eten zonder last te krijgen. al die lekkere dingen :( ben ook echt een broodfanaat juist! heerlijk vind ik het,...
    gelukkig inmiddels ook erg lekkere glutenvrije broden ontdekt, maar ik kom daar dan niet zo vaak en online bestellen doe ik dan ook weer niet zo snel....
    Toch maar eens gaan doen binnenkort :) want op andere sites is sowieso heel veel te krijgen wat niet in de supermarkten komt te liggen.
     
    famofthree likes this.
  17. Melissa122

    Melissa122 Actief lid

    Jun 28, 2011
    247
    11
    18
    Gelderland
    Vroeger at ik altijd al Brinta en nu vind ik het nog steeds heerlijk. Wel met vlokken erover. Anders vind ik er geen smaak aan zitten. En ik eet het alleen als ik die dag niet veel mensen spreek.
    Mijn vriend wees me er ooit op dat ik uit mijn mond stink als ik Brinta heb gegeten. Ook als ik mijn tanden heel goed heb gepoetst. Zelfs mint snoepjes helpen niet. Nu weet ik nog van vroeger dat er ook wel eens klasgenootjes zeiden dat ik uit mijn mond stonk. Toen wist ik nog niet dat dat door de Brinta kwam. Nu krijgen mijn kinderen alleen in het weekend Brinta want ook bij hen rook ik het op een gegeven moment. En ik wil niet dat ze hiermee gepest worden op school.
     
  18. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    May 18, 2013
    13,073
    12,030
    113
    Wij gaven het vroeger aan de puppies, dus ik associeer het met hondenvoer en ik gruwel ervan.
     
    Jessie80 likes this.
  19. Tassie74

    Tassie74 Fanatiek lid

    May 23, 2011
    3,325
    676
    113
    Utrecht
    Onze dochter eet al heel erg lang Bambix pap als ontbijt met havermout en schuddebuikjes. Zij vindt het nog steeds erg lekker. Die schuddebuikjes is iets van het laatste jaar en was in eerste instantie een extraatje....maar nu iets wat er "gewoon" bij hoort volgens haar.
    Prima.
    Ik zelf gruwel van pap, moest vroeger Brinta pap eten wat klonterig was/werd. Bah, zelfs als het koud was geworden moest ik mijn bord leegeten. Brrr. Ik krijg er nog spontaan rillingen van. Mijn broer mocht daarentegen Bambix eten. Dat was lichter.
    Ik heb, denk ik, aan het eten van pap overgehouden dat ik absoluut niets lust met stukjes erin, zoals vruchtenyoghurt of zo. Gruwel er echt van.
    Ik kan mij ook niet voorstellen dat dochter het zo lekker vindt. Ze mag nog steeds kiezen 's morgens wat ze wil eten, maar eigenlijk altijd kiest ze dus pap.
     
  20. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    Jul 19, 2012
    2,370
    109
    63
    Ik vind het zo vies! M'n kinderen (gelukkig) ook. Alleen man eet het met vlagen. Dan moet er wel zeker 600 gram suiker door, want anders moet ie het ook niet:p
    Ik vind het net die meuk die ik vroeger door de fles van de jongste deed. Beetje rijstwbloem idee.
    Wij eten brood, eitjes, fruit of muesli. In het weekend maak ik graag havermout of pannekoekjes van banaan.
     
    Vitamientjuh likes this.

Share This Page