Ik heb het sinds mijn zwangerschap netjes laten staan, maar ik moet zeker weten dat ik het niet mag hebben want ik vind het zooooooooo ontzettend lekker!
neeeeej mag niet! zo mis ik rode bloederige biefstuk........ hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja daar was ik al bang voor hahahaha Nou ja, het moet maar he? Ik denk dat ik een bord carpaccio naast me neer zet tijdens het bevallen
MAG niet is niet helemaal juist. Het wordt afgeraden omdat er 0,01 % kans is dat het vlees in Nederland besmet zou kunnen zijn. Dus liever niet, maar mag niet is echt te stellig. Ik weet dat het nu heel erg verwarrend is en reacties gaat uitlokken, maar het is echt zo. Dus als je het een keer toch eet (per ongeluk) is er niets aan de hand. De vraag is of men die 0,01 % kans op risico wil nemen... En oh ja...zalmcarpaccio mag absoluut wel als het vers is.
Tja, wat wel of niet MAG... Je krijgt er van niemand straf voor. Geen boete ofzo Alcohol tijdens zwangerschap is ook niet verboden bij de wet. Maar ik denk dat wij allemaal geen onnodige risico's willen nemen
Ik wou net zeggen.. daar ben ik het dan weer niet mee eens.. Carpacio is gewoon niet goed, net als alcohol, roken en al het andere rauwe vlees & bepaalde kazen..
Tja je zal maar net bij die 3 op een jaar horen die er WEL iets aan over houden (of, er iets door verliezen). Dan schiet je jezelf ook liever voor je kop denk ik. Dat alles voor een stukje rauwe dode koe Misschien kan je niet al te zout rookvlees kopen en dat een beetje leuk neerleggen, net als carpaccio? Toch net echt of niet
Ja, ik heb ook al gezegd: zodra ik van de BV af ben straks, ga ik me toch een partij goed uit eten, met carpaccio vooraf, een heerlijke biefstuk als hoofdgerecht en vooral erg goede wijn bij het eten, En dan 's avonds thuis lekker natafelen met toastjes filet americain en gerookte zalm, Maar idd, die kleine kans dat die toxoplasmose-bacterie erin zit, ga ik niet uitproberen...
Goed nieuws voor je: je mag tijdens je BV gewoon alles weer eten. Hoef je dus niet te wachten met carpaccio en ander rood vlees. Goed he?
Ik heb nooit geweten dat je geen carpacio mocht hebben tijdens je zwangerschap. Ik heb het al 4x gegeten, en niets aan over gehouden. Dat van biefstuk wist ik wel.
Nou dan was die link niet erg moeilijk te leggen eigenlijk toch sas? Aangezien Carpaccio rauwe plakjes biefstuk zijn....
Ooh zaaaalig! Ik heb gelijk honger! Hmmmm medium tournedos met kruidenboter en champignons, hmmmmm zoete witte wijn zalig
Nou ja, carpaccio is rauw vlees dus.... maar het inderdaad niet zo dat het meteen foute boel is, de kans op besmetting is in nederland is nog steeds heel erg minimaal.