Chocolade hart maken

Discussion in 'De lounge' started by Renske19, Dec 20, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heey Hallo,

    Voor de kerst wil ik voor mijn man 2 harten maken van chocolade. Nu heb ik 2 blikken in een hart vorm, daar hebben voorheen ook van die chocolaatjes ingezeten..

    Kan ik dan chocolade smelten au bain marie en deze blikken dan volgieten, als ik ze he bekleed met bakpapier? Krijg ik de harten er dan gemakkelijk uit? Want ik wil ze daarna in een taartdoos leggen, en dan onze namen erop zetten :)

    Overigens geef ik hem ook nog een luchtje.
    Is dit een leuk idee?

    Graag advies en/of tips..:p
     
  2. Nikkie25

    Nikkie25 Actief lid

    Jun 29, 2008
    373
    0
    16
    Gelderland
    Haaai meis!!!! Ik vond je hier bij toeval!!! leuk!
    Wat een super leuk idee zeg! Je kan de chocolade gewoon au-bain-marie in de blikken gieten en door het bakpapier blijft het niet vastzitten. Ik zou zeggen, probeer het gewoon uit. Mijn man heeft ooit eens, heel schattig, zelf choco-bonbons voor me gemaakt. Allemaal verschillende bonbons, met stukjes m&m's, stukjes fruit, nootjes etc. Dan deed hij een laagje gesmolten choco in het vormpje en dan legde hij iets erop (fruit, m&m's etc) en dan weer een laagje choco! Misschien ook een leuk idee'tje, alleen dan moet je wel kleine vormpjes hebben. Laat even weten als je het gemaakt hebt en wat hij er van vond!!! xxx
     
  3. Nikkie25

    Nikkie25 Actief lid

    Jun 29, 2008
    373
    0
    16
    Gelderland
    of je doet hetzelfde met het choco-hart, dan doe je eerst 1 laagje en dan doe je er iets op wat je man lekker vind (nootjes, fruit) en dan weer een laag choco!!! Een choco-verrassings-hartentaart! ha ha! of een laagje jam of slagroom! jammie!

    Oja, dat luchtje erbij is een leuk idee!
     
  4. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Wat een leuk idee. Ook van die bonbons.

    mmmm morgen misschien maar eens proberen.
     
  5. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    Jul 11, 2011
    1,738
    0
    0
    Big City
    vooral au bain marie smelten is belangrijk, maar niet warmer dan 39 graden, anders gaat het schiften/wit uitslaan. Op bakpapier kun je het idd laten stollen, maar misschien is het wel lastig met vouwtjes in het papier, dat het niet vast blijft zitten? Ik heb zelf een siliconenvorm (hart) van de Hema, misschien is dat ook makkelijk loslaten voor de chocolade...
     
  6. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt voor de tips meiden..
    Ja ik wil een keer iets zelf maken haha

    Enne Nikkie,wat luef van je man! Knap zeg van hem. Bedankt voor je tips,ik ga er nog eens een nachtje overna denke..

    En Nijntje.. is dat een grote vorm? En is zo'n vorm duur als ik vragen mag?
     
  7. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    Jul 11, 2011
    1,738
    0
    0
    Big City
    Het is idd een grote vorm, weet alleen de prijs niet, omdat ik em al vrij lang geb.
    Maar ik zat te denken, heb een paar keer een chocolade workshop gedaan, waar alles in plastic gegoten werd en daarna goed teruggekoeld in koelkast of vriezer, zodat de chocolade krimpt en er uitgeslagen kan worden. Maar dat was wel bij kleine chocolaatjes.
     
  8. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Aha oke..
    Ik zat ook nog eens te denken, kan het dan misschien ook met vershoudfolie? in plaats van bakpapier? Dat kreukelt misschien wat minder?

    Ik ga misschien toch maar even de stad in om te kijken naar een bakvorm, maar als ik zo 1,2,3 geen vorm kan vinden zou ik het dan ook met vershoudfolie kunnen doen?
     
  9. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    Jul 11, 2011
    1,738
    0
    0
    Big City
    met vershoudfolie krijg je denk ik hetzelfde 'probleem' als met bakpapier. Wat denk ik ook geschikt is, is een mal nemen door een hart uit te printen, leg je op een grote snijplank, strak folie/wit bakpapier overheen spannen/leggen en dan de chocolade net smelten, in een spuitzak en met een niet te groot gaatje het hart spuiten.
     
  10. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat zou ook kunnen ja!
    Hmm ik ga nog even brainstormen:p
    Ik laat het wel even weten of het gelukt is, ik ga het sowieso pas vrijdag ofzo maken hoor..
    Maar in ieder geval al super bedankt voor je tips:D
     
  11. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hebben ze trouwens ook zo'n bakvorm in de vorm van een hart bij de Action?

    Weet iemand dit?
     
  12. froukje86

    froukje86 Actief lid

    Jun 30, 2008
    469
    0
    16
    mijn 2 kinderen :)
    friesland
    ik ehb dit wel gevonden maar is voor cake, dus wel klein. maar misschien heb je er wat aan of meer maken en dan dan per hartje 1 letter erop ofzo :)

    Cakevorm mini | Xenos
     
  13. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt voor de tip froukje.

    Ik ga denk ik morgen even kijken in de stad bij de Hema, Xenos en Action voor een grote taartvorm in de vorm van een hart. Ik zal bij een van de winkels toch wel slagen:p

    Ik laat jullie weten of het mij gelukt is:p
     
  14. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    Jul 11, 2011
    1,738
    0
    0
    Big City
    @Renske, ik ben benieuwd!!
     
  15. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Even een update..

    Ik heb een siliconde bakvorm gehaald in de vorm van een hart. Als ik het chocola smelt en erin giet, dan komt ie wel makkelijk los toch?
    Sorry voor al mijn vragen, wil gewoon niet dat ie mislutk:p
     
  16. Nikkie25

    Nikkie25 Actief lid

    Jun 29, 2008
    373
    0
    16
    Gelderland
    Volgens mij krijg je de chocola er wel goed uit als je een siliconen vorm gebruikt....

    Laat even weten of het is gelukt!!!!
     
  17. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Update..
    Hij staat in de koelkast:p
     
  18. nijntje81

    nijntje81 Fanatiek lid

    Jul 11, 2011
    1,738
    0
    0
    Big City
    Leuk om te horen :)
    Tip voor het eruit halen: Als je een plankje hebt die in de vorm past kun je de vorm ondersteboven er bovenop leggen en voorzichtig de vorm eraf pellen. (Ik weet niet hoe dik het hart is geworden, maar dan is de kans wat kleiner dat ie breekt)
     
  19. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ohja, nog 1 vraag..

    Als de chocola hard is, moet ik hem dan blijven bewaren in de koelkast?
     
  20. Renske19

    Renske19 Fanatiek lid

    Jun 14, 2011
    2,954
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nijntje.. Bedankt voor de tip!
    hij is aardig dik geworden, heb 600 gram chocolade gebruikt hahah. Heb net even gespiekt en de vorm laat gemakkelijk los, dus straks ga ik hem uit de vorm halen en verder versieren:)

    Moet ik hem daarna blijven bewaren in de koelkast?
     

Share This Page