Ik moet de "proefcupcakes" nog steeds maken, erg hé. Ik wil het echt dit weekend doen want volgend weekend is Dane zijn verjaardag al.....
ze hebben nu marsepein bij de Xenos, heb gelijk wat meegenomen, kan ik daarmee gaan oefenen! zijn weer leuke eerste creaties voorbij gekomen!
Jullie maken echt super mooie cupcakes!! Deze heb ik van de week gemaakt.. View attachment 161802 Ik moet nog wel ff goed oefenen haha..
Deze heb ik van de week gemaakt voor de collega's van mijn man. Ik moet nog goed oefenen op de toeven, dat vind ik nog best lastig!
Ik wil dit weekend ook proberen oom CC met toeven te maken... heeft iemand een lekker recept hiervoor???
gewoon botercreme, of wat ook lekker is.. (maar niet lang houdbaar) is room met chocolade opkloppen = whipped ganache. Room verwarmen, chocolade erin.. oplaten stijven.. en dan opkloppen.. dit kan wel wat hard worden als je veel chocolade gebruikt..(ik heb het toen 1 op 1 gedaan) verder nog niet geexperimenteerd.
Ja room gewoon zo vloeibaar slagroom... anders even googlen voor whipped ganache maar het is wel een beetje vogelen hoe de verhoudingen moeten.. doordat de chocolade weer hard word kan je toef ook wat hard worden...(in de koelkast) maar tis gewoon even proberen.. de meeste recepten even 1 op 1 maar die vind ik net te hard.. ik ga de volgende keer 1 deel room 0,5 deel chocolade proberen.. kijken wat dat doet maar even puzzelen dus hahah
Nou, het is zover....mijn eerste cupcakes staan in de oven. Voorbereidingen voor de botercreme zijn gemaakt. Het was nog een beetje zoeken met de hoeveelheid want ik wil er maar 6 als "proef" maken en de hoeveelheden die erop stonden waren voor 20/24. En doen jullie de cupcakes versieren als ze nog in de bakvorm zitten of halen jullie ze eruit en dan versieren? Ben wel heel benieuwd. Misschien "bak" ik er wel niets van en kan ik nog snel ff een taart bestellen voor mijn zoontje zijn verjaardag volgende week wahahaha
Ik haal de cupcakes zelfs meteen uit het blik als ze eruit komen, en als ze te hoog zijn moet je er even een broodplank ofzo opleggen. En dan eruit halen om af te koelen. Ik ben benieuwd!
Nou, daar zijn ze dan!!! Mijn allereerste cupcakes . Ben best trots hihi. Past wel leuk bij het junglethema toch? Ik moet er volgende week alleen wel 20 maken poehhh. Best moeilijk hoor...mijn steker was te groot dus heb het blauwe rondje met een glas gedaan maar dat bleef soms plakken, toef werd snel zacht en er zat soms lucht bij het spuiten enz....maar alsnog ben ik er blij mee voor een eerste keer. View attachment 162098
hoi hoi, ben er even uitgeweest. Gewoon beide computers gecrashed! Zowel mijn gewone pc als de laptop. PC is weggebracht en laptop bleek overleden. Nu dus een nieuwe. Ik stap hier weer in als jullie het goed vinden. Ik smeer altijd een beetje crisco op mijn werkblad voordat ik de fondant uitrol. Blijft hij niet plakken en je zit niet met dat witte poeder van de poedersuiker te kijken. Wendy: zien er goed uit zeg! Heb je die beesten zelf gemaakt of zo gekocht? Vlinderbloem: je doet je naam eer aan met die cc's Leuk hoor! Die toeven die gaan na verloop van tijd steeds beter. Ik oefen ze af en toe ook als ik het beslag van de cc's in de papiertjes spuit. Dat doe ik ook altijd met een spuitzak. Maar dan zakt het natuurlijk vrij snel in, maar heb je wel steeds even de routine. Hier dit weekend geen cc's. Moet vandaag 2 Hello Kitty taarten maken. (een ronde van 25 en een mepper)
@Wendy: goed gelukt hoor voor de eerste keer. Weten jullie welke webwinkel je het voordeligst materialen kan kopen. Stekers, marsepein enz enz
Hallo allemaal, Ik heb vandaag voor het eerst cc's gemaakt, vrij eenvoudige met chocolade en karamelstukjes. Ik ben erg enthousiast geworden en wil graag 'mooiere' cc's gaan maken. Ik heb het Internet afgestruind voor info voor de basis en allerlei materialen die je nodig hebt. Zouden jullie mij kunnen zeggen welke materialen je sowieso nodig hebt en waar je dit voordelig (en natuurlijk een goede kwaliteit) kunt kopen? Ik wil graag cupcakes met toeven en met marsepein en vlinders maken. Gebruiken jullie er een boek bij? Heb ook verschillende op bol.com gezien. Zo ja, welke zouden jullie me aanraden? Alvast bedankt, Babbs
Hoi Babbs, ik ben ook net begonnen en heb mijn spullen via een webwinkel gekocht. Bij deleukstetaartenshop kan je heel veel leuke dingen bestellen. Er zou een starterspakketjes komen, maar ik was daar net te vroeg voor. Misschien is het er inmiddels al. Ik heb een zak cupcakemix gekocht , een paar kleurtjes fondant en twee bloemuitstekers die je aan twee kanten kunt gebruiken. Ene kant kon je een groot rondje uitsteken ( voor over de cc) en de andere kant stak je de bloem mee uit. Zo had ik twee verschillenden. Ik weet niet of je wel eens koekjes bakt, maar ik had ook zo'n ring met koekvormpjes die ik gebruikt heb. Ik heb de kleinste vormpjes gepakt die ik had en deze kon ik makkelijk gebruiken. De fontant plakte ik vast met abrikozenjam dat koop je gewoon in de supermarkt natuurlijk. Oh ja en natuurlijk cakevormpjes van papier en een bakvorm om ze in te zetten. Ik was met 25 euro klaar en dan had ik behoorlijk wat kleurtjes ..
Dames, wat werkt nou het makkelijkst en smaakt het lekkerst op een cc, fondant of marsepein? Ik heb nu alleen marsepein maar zit te twijfelen of ik ook fondant er bij zal nemen.