Okee, op het eerste gezicht een simpel iets ... maarrrr hoe bak je een goede "perfecte" hamburger??? Iedere zaterdag eten wij 's avonds een broodje hamburger (helemaal aangekleed met tomaat, uit, cheddar (of soms mozzarella), mayo en curry en een "slaatje bla" ... Maarrr nu komt het, mijn hamburgers iedere zaterdag bollen helemaal op als ze bak, en als ik er dan in prik dan komt er een fontein van vet en vocht uit. Het resultaat is doorgaans een kurkdroge hamburger, maar op de hap vet zit ik natuurlijk ook niet te wachten. heb ook alles soorten hamburgers al geprobeerd. Het alles geprobeerd eigenlijk al laag vuurtje, hoog vuurtje, snel omdraaien enz. maar niets helpt Wie heeft de tip???
Ik zou ook voor de grill gaan. Of dicht schroeien en garen in een scheut water ( deksel op de pan). Misschien voor de variatie zelf een hamburger maken van rundergehakt, kruiden en uitje.
Ik gebruik het liefst grillburgers omdat die dunner zijn, en doe die dan in de grillpan. Zo vind ik ze het lekkerst. Weinig vet, ze gaan niet bol staan en krijgen een heerlijk smaakje.
Ik maak ze met kruiden naar smaak, gesnipperd uitje, ei, klein beetje paneermeel en wat fijngehakte peterselie. Kun je kleine platte hamburgertjes van maken, of groter wat je zelf wilt. En grillen.
Wij eten deze vaak ipv gewone hamburgers: Big Kahuna Burger (Pulp Fiction) - Een recept van Mevr. E.F. van de Griendt - Albert Heijn
Ik maak ze zelf (half om half-gehakt, eitje, paneermeel, gehaktkruiden, peterselie, basilicum) en dan idd op de grill (of in de grillpan). Ik zorg wel altijd dat ik ze al zo dun mogelijk heb gemaakt voordat ze op de grill gaan, want ze zwellen altijd ook een beetje op - geen idee waarom Oh, en je broodjes ook ff op de grill leggen! Dan worden ze niet zo soppig
hmm, de mijne zwellen nooit op hoor, ook niet als ik gewoon de diepvries hamburgers heb. Wij eten het vanavond toevallig ook, hmm.
Je moet nooit gehakt halen bij de Albert heijn dan heb je zo'n vochtig iets dat smaakt niet! Ook de bief niet maar dat terzijde Ik zou, als je geen zin hebt ze zelf te maken gewoon van de slager hamburgers pakken en dan kun je ze ook dunner bestellen.. En idd op de grill bakken! Succes..
Ik heb ze gister in de grillpan gedaan ... ze zwelden nog wel op, maar eens stuk minder. Soms idd dan maak ik ze zelf met een uitje en een eitje enzo ... maar vaak op zaterdag overheerst de gemakzucht een beetje ... Ik heb meestal de hamburgers van de Jumbo (Argentijnse hamburgers), die vind ik na lang zoeken toch wel het lekkerst. Of die van de AH, de tomatoburger van Greenfields ... mjummie Wat ik nooit meer doe zijn de hamburgers (en gehakt) van de Lidl. Ze hebben veel goede dingen en die koop ik ook gewoon, maar het gehakt is gewoon niet lekker. Als ze in de pan gaan, geven ze gelijk een enorme hoeveelheid vet en vocht af ...