De taartdozen

Discussion in 'Algemene clubs' started by Sas26, Dec 19, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. imani

    imani Bekend lid

    Nov 6, 2006
    926
    0
    0
    Dank je! Die site had ik nog niet ontdekt.
     
  2. Maia

    Maia Niet meer actief

    Felicitaartjes is erg handig ;)

    @smoother: op zich krijg je hem met je handen ook prima glad. Ik heb het eerste 1,5 jaar zonder gedaan. Maar veel kost het niet en mocht je het willen raad ik hem wel aan. Ik kan nu niet meer zonder.

    O ja en ik raad ook een taartzaag aan! Veel handiger dan het geklooi met een broodmes oid :)
     
  3. Skye

    Skye Niet meer actief

    Taartzaag ga ik ook bestellen. Ziet er erg handy uit.
    Hoelang kan je marsepein bewaren. Ik neem aan dat je wel eens overhoudt als je een taart gemaakt hebt. Hoelang en hoe zou je dat het beste kunnen bewaren?
     
  4. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    Jul 8, 2009
    1,445
    0
    0
    Als je marsepein luchtdicht verpakt, in een zakje en dan in een bakje, kun je het volgens mij tot aan de houdbaarheidsdatum bewaren.
     
  5. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Heb hier gisteren ook een smoother en een taartzaag besteld, (plus nog wat dingetjes, hihi, waardoor ik toch weer aan de korting van 2% kwam :().
    Benieuwd hoe dat met die smoother gaat... En ik verheug me nu al op recht doorgesneden taarten, haha, want ik ga echt altijd scheef!
     
  6. marloes80

    marloes80 VIP lid

    Aug 6, 2006
    22,024
    901
    113
    leuk dit topic. Ik ben ook al eventjes zoet met het bakken en versieren van taartjes.
    Volgende maand weer eens een workshop volgen, vlinders spuiten met royal icing.
     
  7. marloes80

    marloes80 VIP lid

    Aug 6, 2006
    22,024
    901
    113
    taartzaag en smoother vind ik ZOOOO handig!! vooral de zaag!
     
  8. Skye

    Skye Niet meer actief

    @Marloes80: Wat een mooie taarten zeg. Hoe lang ben jij al bezig met taarten maken?
     
  9. marloes80

    marloes80 VIP lid

    Aug 6, 2006
    22,024
    901
    113
    ik heb zo'n 2-3 jaar geleden een workshop gevolgd in Den Bosch en daarna af en toe een taartje gebakken. Dit waren taart 3-4 en 5...
    Mijn volgende project wordt een stapeltaart voor de 1e verjaardag van Thom en mijn 30e... vieren we op 1 dag.

    hier trouwens in de buurt een molen met een winkeltje en daar verkopen ze nu heel veel van funcakes... erg handig.
     
  10. marloes80

    marloes80 VIP lid

    Aug 6, 2006
    22,024
    901
    113
    en wat ik zeker nog wil maken is een chocobom... die lijkt me zo gaaf (en lekker)
     
  11. Skye

    Skye Niet meer actief

    Wat is dat een chocobom? Heb je daar een foto van ofzo?
     
  12. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    Jul 8, 2009
    1,445
    0
    0
    Jaaaa die wil ik ook nog graag maken, alleen dan met roosjes en chocosticks.
     
  13. Skye

    Skye Niet meer actief

    Wow, dat is zeker een chocobom!!!! Oftewel een caloriebom!!! hahaha, wel gaaf hoor. Zijn dat kitkats aan de zijkant? En wat zi er dan in het midden, onder die m&m's?
     
  14. Skye

    Skye Niet meer actief

    Oh ja, nog een vraagje. Nou zie ik op sommige taarten van die mooie roosjes. Doen jullie die zelf boetseren, of heb je daar uitstekers voor?
     
  15. marloes80

    marloes80 VIP lid

    Aug 6, 2006
    22,024
    901
    113
    ik maak de roosjes zelf.

    korte beschrijving. Maak 1 kegeltje en 9 losse blaadjes. blaadje is ovaal en aan 1 kant heel erg dun en die boetseer je dan om het kegeltje heen.
     
  16. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik boetseer de roosjes zelf. Is vrij simpel hoor: een rechthoekig lapje marsepein oprollen (beetje scheef, zodat 1 kant open staat) en daar dan steeds losse blaadjes omheen leggen.

    Als je wat meer over boetseren wilt weten, is het overigens ook handig om eens te kijken in fimo-boekjes, brooddeeg-boekjes of daar dus op te googelen...
    Ik heb dus zelf als puber vrij fanatiek met fimo gekleid :D
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Marloes: mooie taartjes! :)
    En zo'n chocobom ga ik ook eens maken, zodra ik de BV heb afgebouwd en geen koemelkvrij dieet meer hoef te volgen :D

    Heb vannacht (lag weer eens wakker omdat Thirza niet lekker was, tussen half 1 en half 5) bedacht dat ik voor de themataarten op leukstetaarten een jip&janneke-taartje wil maken :) Mooi zwart-wit :)
     
  18. Skye

    Skye Niet meer actief


    Maar bestaan er uberhaupt wel uitstekers voor???
     

Share This Page