De taartdozen

Discussion in 'Algemene clubs' started by Sas26, Dec 19, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    Jan 14, 2008
    3,291
    1
    36
    Nou, het is net de toren van Pisa....:p:D;) Welnee, het enige dat ik zie is aan de rescherkant vbovenin een soort putje. That's all! :)
     
  2. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    Jan 14, 2008
    3,291
    1
    36
    Sorry voor de tikfoutjes! Ik bedoel rechterkant en bovenin!
     
  3. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    Jun 11, 2008
    1,903
    0
    0
    Ah leuke taarten weer! Erg mooi hoor Lief!!
    Mijn eerste biscuit staat nu in de oven, de andere taarten heb ik met cake gemaakt, ook erg lekker maar ik ben nu benieuwd of mijn biscuit ook zal lukken:D
     
  4. debke83

    debke83 Fanatiek lid

    Jun 24, 2008
    3,588
    0
    36
    Beek-Limburg
    Hallo,

    Dank jullie!
    Het is gelukt!
    Hij is natuurlijk niet zo mooi als jullie creatie maar voor de eerste keer vind ik hem best goed gelukt:D
     
  5. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    May 23, 2008
    4,067
    0
    0
    debke die is lief !!
     
  6. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    Jan 14, 2008
    3,291
    1
    36
    Hee debke, leuk hoor! Heb je snel gedaan want las paar pagina's terug nog dat je net alles binnen had!


    Vraag aan iedereen: ik zag gisteren de teleac cursus taarten en daar maakten ze een prinsessentaart. Nou gingen ze die met water bestrijken (kwastje) zodat de versiering beter zou plakken en de poedersuiker laten verdwijnen. De marsepein ging er wat door glimmen ook. doen jullie dat wel eens?
     
  7. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    Jun 11, 2008
    1,903
    0
    0
    Debke leuk hoor!!:)

    Ik hoor altijd dat je geen water moet gebruiken op marsepein, omdat het dan kan smelten?:(

    Ik gebruik weleens heel iets om bijvoorbeeld wat vast te plakken:)
     
  8. debke83

    debke83 Fanatiek lid

    Jun 24, 2008
    3,588
    0
    36
    Beek-Limburg
    Ja hihi ik was opdreef.
    Was alleen raar want had zo'n ikea schaaltje gebruikt.
    Maar de bovenkant werd ook helemaal bol....dus was een bolletje?Is dat normaal.
    Ben benieuwd hoe ie smaakt!
     
  9. debke83

    debke83 Fanatiek lid

    Jun 24, 2008
    3,588
    0
    36
    Beek-Limburg
    Lief: Wow wat mooi zeg!

    Trouwens ik heb helemaal rode/groene handen van die vloeistof...volgende keer toch maar handschoenen aandoen!
     
  10. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    Jan 14, 2008
    3,291
    1
    36
    Hey, bij mij niet ik gebruik een blanda schaaltje van 20 cm doorsnee. Het rijst altijd wel heel mooi daarin!
     
  11. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    Sep 15, 2007
    1,409
    0
    0
    @lief: mooie taart!
    @debke: lief taartje!
    @sas: niet doen hoor! Met dat water smelt je eigenlijk een beetje marsepein weg. Ik heb de bureaumat van ikea en dan heb je geen poedersuiker of crisco nodig tegen het plakken.
     
  12. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    Jun 11, 2008
    1,903
    0
    0
    Hmmm.. mijn biscuitje staat er nu 25 minuutjes in maar dat ie nou echt hoog is???? Ben benieuwd....
     
  13. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    Sep 15, 2007
    1,409
    0
    0
    Oja, je kan wel water gebruiken om je decoraties op de taart te plakken.
     
  14. debke83

    debke83 Fanatiek lid

    Jun 24, 2008
    3,588
    0
    36
    Beek-Limburg
    Ja die heb ik ook gekocht de maat groter...maar wilde eerst eens een kleine proberen!Volgende keer die dan eens doen!
     
  15. Maia

    Maia Niet meer actief

    neeee niet doen! is de herhaling op tv? Ze doet het leuk, maakt het taarten decoreren echt toegankelijk maar een aantal dingen die zij doet zou ik werkelijk NOOIT doen.
     
  16. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    Jun 11, 2008
    1,903
    0
    0
    Aaaaaaaaaaaah finaal mislukt:)

    Ik heb het basisrecept gebruikt van de leukste taarten forum, maar de biscuit is bijna plat en kurkdroog..
    Oven (hetelucht) laten oplopen van 140 tot 180 graden.. 45 minuutjes, wat doe ik verkeerd:(
     
  17. imani

    imani Bekend lid

    Nov 6, 2006
    926
    0
    0
    Pioen,
    Ik heb hem er nu ook in staan, het basisrecept. En hier wordt ie echt mooi hoog. Hij staat er nu 15 minuten in en steekt net boven de rand uit.
    Moet zeggen dat ik echt flink m'n best heb gedaan op het kloppen van de eieren en de suiker. Heb begrepen dat daar de truc vaak in schuilt.

    Lief,
    Ik vind het een heel mooi taartje! Hihihi, fotograferen is hier ook een hobby.
     
  18. imani

    imani Bekend lid

    Nov 6, 2006
    926
    0
    0
    Oja, heb de bead-cutter van JEM gekocht, ben bang dat het een miskoop is.
    Met wat voor soort mesje snijden jullie het marsepein? Ik probeerde namelijk het overtollige marsepein weg te snijden bij die bead cutter. Dit deed ik met een aardappelschilmesje, maar dat maakte het er niet beter op.
     
  19. Romaira

    Romaira Fanatiek lid

    May 23, 2008
    4,067
    0
    0
    imani bedoel je het overtollig wat langs de taart ligt ? dat snij ik weg met een pizza snijder :D
     
  20. imani

    imani Bekend lid

    Nov 6, 2006
    926
    0
    0
    Romaira,
    Nee, ik bedoelde bij die bead-cutter. Daar komen zeg maar niet echte ronde balletjes uit, maar balletjes met een randje, dat randje probeerde ik weg te snijden. Dat werd niks.
    Het overtollige marsepein bij de taart snijd ik ook weg met een pizzasnijder.
     

Share This Page