Nou, het is net de toren van Pisa.... Welnee, het enige dat ik zie is aan de rescherkant vbovenin een soort putje. That's all!
Ah leuke taarten weer! Erg mooi hoor Lief!! Mijn eerste biscuit staat nu in de oven, de andere taarten heb ik met cake gemaakt, ook erg lekker maar ik ben nu benieuwd of mijn biscuit ook zal lukken
Hallo, Dank jullie! Het is gelukt! Hij is natuurlijk niet zo mooi als jullie creatie maar voor de eerste keer vind ik hem best goed gelukt
Hee debke, leuk hoor! Heb je snel gedaan want las paar pagina's terug nog dat je net alles binnen had! Vraag aan iedereen: ik zag gisteren de teleac cursus taarten en daar maakten ze een prinsessentaart. Nou gingen ze die met water bestrijken (kwastje) zodat de versiering beter zou plakken en de poedersuiker laten verdwijnen. De marsepein ging er wat door glimmen ook. doen jullie dat wel eens?
Debke leuk hoor!! Ik hoor altijd dat je geen water moet gebruiken op marsepein, omdat het dan kan smelten? Ik gebruik weleens heel iets om bijvoorbeeld wat vast te plakken
Ja hihi ik was opdreef. Was alleen raar want had zo'n ikea schaaltje gebruikt. Maar de bovenkant werd ook helemaal bol....dus was een bolletje?Is dat normaal. Ben benieuwd hoe ie smaakt!
Lief: Wow wat mooi zeg! Trouwens ik heb helemaal rode/groene handen van die vloeistof...volgende keer toch maar handschoenen aandoen!
Hey, bij mij niet ik gebruik een blanda schaaltje van 20 cm doorsnee. Het rijst altijd wel heel mooi daarin!
@lief: mooie taart! @debke: lief taartje! @sas: niet doen hoor! Met dat water smelt je eigenlijk een beetje marsepein weg. Ik heb de bureaumat van ikea en dan heb je geen poedersuiker of crisco nodig tegen het plakken.
Ja die heb ik ook gekocht de maat groter...maar wilde eerst eens een kleine proberen!Volgende keer die dan eens doen!
neeee niet doen! is de herhaling op tv? Ze doet het leuk, maakt het taarten decoreren echt toegankelijk maar een aantal dingen die zij doet zou ik werkelijk NOOIT doen.
Aaaaaaaaaaaah finaal mislukt Ik heb het basisrecept gebruikt van de leukste taarten forum, maar de biscuit is bijna plat en kurkdroog.. Oven (hetelucht) laten oplopen van 140 tot 180 graden.. 45 minuutjes, wat doe ik verkeerd
Pioen, Ik heb hem er nu ook in staan, het basisrecept. En hier wordt ie echt mooi hoog. Hij staat er nu 15 minuten in en steekt net boven de rand uit. Moet zeggen dat ik echt flink m'n best heb gedaan op het kloppen van de eieren en de suiker. Heb begrepen dat daar de truc vaak in schuilt. Lief, Ik vind het een heel mooi taartje! Hihihi, fotograferen is hier ook een hobby.
Oja, heb de bead-cutter van JEM gekocht, ben bang dat het een miskoop is. Met wat voor soort mesje snijden jullie het marsepein? Ik probeerde namelijk het overtollige marsepein weg te snijden bij die bead cutter. Dit deed ik met een aardappelschilmesje, maar dat maakte het er niet beter op.
Romaira, Nee, ik bedoelde bij die bead-cutter. Daar komen zeg maar niet echte ronde balletjes uit, maar balletjes met een randje, dat randje probeerde ik weg te snijden. Dat werd niks. Het overtollige marsepein bij de taart snijd ik ook weg met een pizzasnijder.