Eenpansgerechten

Discussion in 'De lounge' started by Brinsa, Nov 15, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,657
    2,560
    113
    Van de week had ik weer eens een eenpansgerecht op het menu staan. Was heerlijk maarwvat me vooral erg bevalt is me mannelijkheid. Weinig afwas en snel klaar. Nu wil ik vaker eenpansgerechten gaan maken en ben benieuwd of jullie nog lekkere recepten hebben diepe onderling kunnen uitwisselen

    Ik heb deze dus van de week gemaakt https://www.leukerecepten.nl/recepten/jambalaya-met-kip/

    Liefs Brinsa
     
    Langmuts, Lelie89, Jackie87 and 2 others like this.
  2. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,657
    2,560
    113
     
  3. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,657
    2,560
    113
    Oeps het gaat niet helemaal.goed wou de autocorrectie fouten aanpassen maar het gaat helemaal verkeerd.

    Sorry hoor dames!
     
  4. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Ik ga volgen, des te minder pannen des te vrolijker ik van de maaltijd word!
     
  5. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,266
    6,794
    113
    Gerecht zonder koolhydraten ( nou ja...zonder aardappelen, brood, pasta of rijst)

    Kabeljauw bevroren ( ik doe meestal een grote zak van de AH)
    3 kleuren paprika's ( hier ongeveer 2 paprika's p.p) en een grote broccoli. In kleine stukken snijden.

    Hete lucht oven voorverwarmen op 180 graden. Dan instellen op 23-25 minuten.

    Kabeljauw in een grote ovenschaal. Flink olijfolie erover ( voor bakken)
    In de oven.

    Na ongeveer 12 a 15 minuten de vis eruit en alle groente over de vis leggen. Weer olijfolie erover.

    Dan tot het eind in de oven.

    Als het klaar is doe ik er knoflookpoeder en een beetje zout over. Daarna weer olijfolie ( deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi219965/il-frantoio-antichi-sapori-olijfolie ..... deze heeft echt een hele fijne smaak. Niet voor bakken en voor de oven)

    Heerlijk. De kinderen willen dit wel elke dag eten.
     
    Emama and Brinsa like this.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,279
    25,751
    113
    Een favoriet hier is aardappelgoulash:
    • Pondje krieltjes
    • 250 gram sperziebonen
    • 2 rode paprika's
    • 2 uien
    • 150 gram chorizo (stukje)
    • 600 gram kipfilet
    • 1 eetlepel milde paprikapoeder (of gerookte paprikapoeder (pimenton))
    • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
    • 1/2 eetlepel tijm
    • 2 1/2 dl vleesbouillon
    • zout en peper
    • Zure room
    Bereiden
    Snij de aardappelen in halve stukken. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze evt. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo en het vlees in blokjes.

    Bak de blokjes chorizo zachtjes uit in een braadpan. Schep ze op een bord. Bak het vlees in het bakvet van de chorizo rondom bruin. Voeg de ui, sperziebonen en paprika toe en bak alles een paar minuten. Schep de aardappel en paprikapoeder erdoor en bak alles nog heel even. Voeg de tomatenblokjes met het vocht, tijm en bouillon toe. Stoof de aardappelen en het vlees in ca 15/20 minuten zachtjes gaar.

    Schep de chorizo door de goulash en warm het geheel nog 2 minuten zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Schep de goulash in diepe borden en strooi er evt verse peterselie erover. Schep in het midden van elk bord een lepel zure room.

    En deze is ook erg lekker:
    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R409180/romige-ovenschotel-met-tonijn
     
    Jingle, flipflop, Lelie89 and 2 others like this.
  7. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    Sep 13, 2017
    1,024
    1,031
    113
    Female
    masami and Brinsa like this.
  8. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    Jun 4, 2017
    10,888
    9,664
    113
    Female
    Brinsa likes this.
  9. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    Jun 4, 2017
    10,888
    9,664
    113
    Female
    Deze ga ik morgen denk ik eens maken, ziet er lekker uit!
     
    Brinsa likes this.
  10. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,657
    2,560
    113
  11. Rankingstar

    Aug 20, 2018
    15
    57
    13
    Brinsa likes this.
  12. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,657
    2,560
    113
  13. Mammamuis

    Mammamuis Fanatiek lid

    Feb 8, 2013
    1,031
    339
    83
    NULL
    NULL
    Cassoulet. Het recept staat op pagina 1 van "wat eten we vandaag" deel 13.
     
    Brinsa likes this.
  14. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    Jun 10, 2013
    3,244
    2,362
    113
    Female
    Hier ligt nu een spinaziepannenkoek in de pan.

    In een grote koekenpan een halve zak rösti voorbakken, in een beslagkom 4 eieren, scheutje melk, peper/zout/kruiden naar smaak (ik gebruik cajunkruiden) toevoegen, pakje hamreepjes en ontdooide en uitgelekte diepvries bladspinazie erbij. Gebakken rosti toevoegen. Dan in 20 min langzaam gaar bakken in de koekenpan, na 15 min omkeren.
     
    Brinsa likes this.
  15. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    4,145
    1,683
    113
    Erwtjesgerecht zoals wij het noemen

    Aardappelblokjes
    Spekjes
    Erwtjes
    Bosui
    Monchou

    Bak de spekjes, uit de pan. Aardappelblokjes bakken, erwten erbij, oo het laatste de spekjes terug en de bosui en in stukjes gesneden monchou erdoor warmen.
     
    Brinsa likes this.
  16. Noordeling

    Noordeling Fanatiek lid

    Aug 5, 2014
    1,268
    127
    63
    Die ga k eens proberen
     
  17. Beheer

    Beheer Administrator
    Staff Member

    Feb 11, 2005
    16,277
    2,978
    113
    Op verzoek van @Brinsa heropend.
     
  18. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    Mar 16, 2016
    3,657
    2,560
    113
  19. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,669
    5,707
    113
    Zie wat lekkere gerechten er tussen :)
     
    Brinsa likes this.

Share This Page