Eieren laten vallen

Discussion in 'De lounge' started by NavyCrimson91, Apr 14, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Zoals je waarschijnlijk al geraden had, heb ik mijn net nieuwe doos eieren laten vallen:rolleyes:
    Kapot natuurlijk, 5 stuks maar liefst. Wat nu?
    Ik heb de kapotte eieren samen in een kommetje gedaan en afgedekt met vershoudfolie. Ze staan nu in de koelkast. Hoe lang kan ik ze zo laten staan voordat het vies wordt? Of moet ik ze zo meteen gaan bakken? Ik vind het ook een beetje overdreven om ineens 5 gebakken eieren te hebben... Het avondeten is al voorzien, dus daar kan ik niks mee.
    Iemand een idee?
     
  2. Pepper92

    Pepper92 Fanatiek lid

    Jan 4, 2015
    1,028
    457
    83
    Female
    Groningen
    Rauwe eieren zonder schaal kun je 2 dagen in de koelkast bewaren.

    Morgen een lekkere omelet?
     
  3. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Oh, 2 dagen, dat valt gelukkig mee.

    We gaan morgen de hele dag op pad. Maar misschien is een omelet voor onderweg wel lekker ja! :)
     
  4. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    Jan 25, 2017
    4,880
    7,945
    113
    Ik zou er een cake van bakken :D
     
    Manolito likes this.
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,430
    36,317
    113
    Ik zou ze weggooien...
     
    blossom85, dds, MrsDiablo and 16 others like this.
  6. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,675
    5,710
    113
    Ik ook. Of direct opbakken. Al zou ik daar niet eens aan gedacht hebben. Ga geen moeite doen in kapotte eieren op de rapen.
     
    MaMa, Hopsatee, Nikki88 and 2 others like this.
  7. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Oh, het was niet zo dat ze geklutst op de grond lagen hoor!
    Ik liet de doos vallen, waardoor sommige eieren aan de onderkant gebarsten waren. Ik kon ze zo openbreken in een kommetje zonder dat er overal struif terecht kwam.
    Dus het viel nog mee ;)
     
    Chocolat and Triangel like this.
  8. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    Mar 26, 2015
    11,903
    5,164
    113
    Ik ook
     
  9. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    Apr 15, 2013
    1,251
    177
    63
    Ik zou een cake bakken. Heb je 5 eieren voor nodig :D
     
    Chocolat, Zonnestralen and DastyQueen like this.
  10. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    Jun 10, 2015
    13,675
    5,710
    113
    Ooo ik dacht dat je ze uit de stukjes had opgeraapt :p
     
  11. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ja een cake bakken!
     
  12. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Nee bah haha, dan had ik ze ook weggegooid:D
     
  13. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Cake is ook een goeie, eens kijken of ik genoeg in huis heb daarvoor!
     
    Zonnestralen likes this.
  14. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    Sep 13, 2017
    1,024
    1,031
    113
    Female
    Cake inderdaad lekker voor morgen . Anders banaan ei pannenkoekjes of een zelfgemaakte mugcake vanavond .

    Banaan fijnprakken in beker
    Goede lepel chocoladepasta erbij
    Evt wat havermout
    Evt wat suiker of honing
    1 ei erbij (is ong 50 gram aangezien ze waarschijnlijk samen in een bakje zitten, komt niet heel nauw)
    Goed roeren en Zo'n 2 min in magnetron op ong. 900 wat.

    Ik kieper mijn mug cake op zijn kop op een bord doe er lekker Griekse yoghurt/ kwark of slagroom bij en strooi er cacao poeder over.. eet smakelijk.

    ( als je chocoladepasta vervangt voor cacao poeder heb je ook een redelijk gezonde glutenvrij ontbijt)

     
  15. abdomen

    abdomen Niet meer actief

    hmmmm appeltaart of pannenkoeken!!
     
  16. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    Aug 2, 2016
    1,149
    722
    113
    Dit klinkt best lekker, wil het morgen wel proberen. Is het ei dan gaar? (Ivm zwangerschap)
     
  17. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    Sep 13, 2017
    1,024
    1,031
    113
    Female
    Ja zeker. Afhankelijk van de hoeveelheid chocopasta en grote van banaan blijft de cake wat smuiig maar door het ei komt de mugcake boven de beker uit en daarmee kook je je ei dus en is het echt gaar, maak het dus ook niet in een lullig kopje maar echt in een mok.

    Als je er wat boekweitmeel/beetje bloem/kokosmeel/amandel meel doorgooit krijg je echt meer stevige cake dat kan je ook doen voelt misschien "veiliger" het maakt in procipe niet uit. Zou geen meel en havermout tegelijk dien dan krijg je een hele vaste cake.
     

Share This Page