Eten prakken, hoe?

Discussion in 'Voeding' started by sidmick, May 6, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,850
    4,225
    113
    Tja titel zegt het al. Ik wil mijn meisje weer eens vers aan gaan bieden en nu wel geprakt. Maar eh, hoe :oops: Ik bedoel aardappels en wortels lukt nog wel. Maar hoe doen jullie dan met sperziebonen, rijst, pasta en dat soort onhandig voedsel qua structuur?
     
  2. MamaMiaatje

    MamaMiaatje Bekend lid

    Feb 11, 2008
    887
    0
    0
    Ja, dat vraag ik me nou ook af! ;) Ben benieuwd naar de antwoorden!
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,850
    4,225
    113
    Haha, gelukkig maar. Voelde me al een beetje dom en dacht dat ik de enigste was die zich dit afvroeg :rolleyes:
     
  4. Done

    Done Fanatiek lid

    Jan 5, 2009
    2,634
    0
    0
    Huismoeder
    Goed klein snijden of even met de staafmizer :p
    Rijst kun je niet prakken en deed ik gewoon zo geven (wel opletten met grote stukken groenten en/of vlees)
     
  5. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,850
    4,225
    113
    Maar met de staafmixer word het weer gelijk vloeibare prut toch of niet?
     
  6. Done

    Done Fanatiek lid

    Jan 5, 2009
    2,634
    0
    0
    Huismoeder
    Ja als je hem te hard zet wel ik deed altijd ff snel heel kort (moet je even gevoel voor krijgen) en na een paar keer lukte het om precies het goede prakje te maken
     
  7. Kiwi1

    Kiwi1 Fanatiek lid

    Dec 26, 2007
    4,849
    0
    0
    Heel fijn snijden? Dat doe ik met vlees en groenten. Gaat prima.
     
  8. pluk

    pluk VIP lid

    Dec 13, 2005
    16,281
    4,510
    113
    ipv met de staafmixer zou je het ook even in de hakmolen kunnen gooien (dat wil zeggen als je net zo'n ding hebt als ik en die dus voor zien is van staafmixer,hakmolen,deeghaken en gardes ;) )

    En anders inderdaad even op de plank heel fijn snijden (maar dan wel je vingers krommen zodat ze geen extra vlees krijgen ;) )

    Groetjes anita
     
  9. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,850
    4,225
    113
    O, zo'n hakmolen heb ik inderdaad ook. Daar had ik nog niet aan gedacht
     
  10. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    hakmolen!
     
  11. Natas1

    Natas1 VIP lid

    Aug 4, 2007
    7,903
    0
    0
    Almere
    Voor dingen als pasta gebruik ik ook de hakmolen.
    Verder snij ik veel groentes heel klein, en van de zachtere groentes/fruit eet ze gewoon al grotere stukjes.
     
  12. Lucia

    Lucia VIP lid

    Sep 6, 2005
    12,287
    6
    38
    Thuishulp
    Belgiƫ
    Sperzieboontjes enzo heel fijn snijden.Rijst doe ik niks aan. ;)
    En pasta; ik neem altijd alfabet-pasta (van die lettertjes), dat is al lekker klein! :D

    En als het niet goed klein te snijden valt of dan nog te hard is ofzo, ga ik effe met de mixer op alleen de groenten en prak ik er de aardappel door, zit er toch nog wat structuur in. ;)
     
  13. Alita

    Alita Niet meer actief

    gewoon prakken eigenlijk ik doe ook niks meer met de staafmixer alleen appel ofzo en de rest prak ik gewoon en dan zorg ik gewoon dat er geen grote stukken inzetten, dit doe ik ook onder het eten nakijken extra....
     
  14. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    Jun 18, 2007
    14,894
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Hier vanaf dat we begonnen zijn met de bijvoeding altijd gewoon met vork en mes wat grove stukjes gesneden en dat eten ze ;)! Hier dus geen papjes, heel fijn geprakt of gepureerd, maar gewoon kleine stukjes ;)!

    Sperciebonen kan je gewoon in stukjes snijden, rijst is al klein dus hoeft niet kleiner, en pasta als je van die elleboogjes hebt bijv dat is al klein en als je lange slierten hebt snijd je ze wat door ;)! Succes!
     
  15. Tesske

    Tesske VIP lid

    Mar 24, 2009
    6,799
    0
    0
    Ik knip de boel fijn met de schaar ;)
     

Share This Page