Hai allemaal, Ik vroeg me eigenlijk het volgende af. Kun je zelfgemaakte fruithapjes, net zoals zelfgemaakte avondeten-prakjes, ook 24 uur in de koelkast bewaren? Ik merk dat als ik een fruithapje zelf maak, de boel heel snel bruinig wordt, dus ik betwijfel of dat wel goed is om dan nog te geven... Vandaar dus de volgende wat algemenere vraag: wat zijn de regels omtrent het bewaren van zelfgemaakte hapjes (fruit en avondeten) in de koelkast? En hoe pakt men het invriezen en weer ontdooien van zelfgemaakte hapjes aan? Sorry voor de overload aan vragen, haha
Je moet even googelen dan vind je wel antwoorden op je vragen over het bewaren van zelfgemaakte groente en fruit hapjes. Er zijn wel richtlijnen voor, misschien bij de site van het voedingscentrum? Als het fruit bruinig word geeft dat niks, volgens mij komt dat doordat er zuurstof bij komt, net zoals je een appel zonder schil bruinig ziet worden. Zelf bewaar ik zelfgemaakt 1 dag in de koelkast. Als ik het invries gebruik ik het binnen twee weken, maar je kunt het wel langer bewaren in de vriezer. Een dag van te voren haal ik de hapjes uit de vriezer en ontdooi ik het in de koelkast. Als het nodig is au bain marie. Maar voor noodgevallen heb ik altijd wat potjes in de voorraad kast staan. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt. Groetjes