hallo, ik wil graag zelf fruithapjes (ook groente) maken, heb vandaag een appeltje geschild + halve banaan + beetje koud water en dat gepureerd. Seff moest er wel ff aan wennen, ik heb hem wel es wat uit een potje laten proeven en dat vond ie heerlijk, maar hieraan (terwijl je zou zeggen dat vers toch veel lekkerder is) moest ie echt wel wennen en vieze bekken trekken Iemand nog tips om lekkere fruithapjes te maken? Liefs Emmie
Ik geef altijd maar 1 soort tegelijk, dus niet mengen. Een appeltje hak ik in stukjes en kook ik een paar minuutjes met wat water, dan prakken met een vork en smullen maar. Banaan prak ik ook. Peer prak ik... Eigenlijk prak ik alles wat niet te hard is. Als het te hard is dan kook ik het dus even. Het duurt ook even voor je kindje gewend is aan de verschillende smaakjes, dus een gekke bek wil niet zeggen dat hij het niet lekker vindt.
ik kook niks, ben gewoon zo begonnen. Fruit: Ik schil en ontpit het fruit en was het snijd het in kleine stukjes pureer het zo fijn mogelijk doe het in een ijsklonten bakje en vries het in Groente: Wassen, voorbereiden en in kleine stukjes snijden deze kook ik met zo min mogelijk water vanwege de vitamines pureer het zo fijn mogelijk doe hier wat kookvocht bij evt wat moeder/fles melk, om het papperig te krijgen( doe ik eigenlijk nooit) in een ijsklontbakje invriezen nergens niks toevoegen zoals zout/peper oid! En klaar ben je! Ik meng nog geen groente met elkaar en ook geen fruit gewoon een paar dagen hetzelfde geven en dan wissel je weer met iets anders en zo door als er vragen zijn hoor ik het wel (maar weet ook niet alles )
Ik heb het nooit gepureerd, het smaakt dan gewoon veel minder lekker. Ze hebben altijd stukken zo in de hand gekregen. Wat trouwens lekker is door een puree zijn gewelde abrikozen en gewelde rozijnen. Vooral abrikozen zijn een heel goede bron van ijzer.
dank jullie wel voor de reacties! Maar geen receptjes voor lekker hapjes? En klopt het dat je beter nog geen verse sinasappelsap kan gebruiken? Dat is juist zo lekker om de hapjes een beetje dunner te maken, ik heb nu dus water gebruikt... xx
ik gebruik sap van een mandarijn of wat peer erdoor om het wat smeuiger te maken keukenkikker.nl heeft ook leuke recepten
in het begin kookte ik de appel en peer e.d. nu doe ik dat niet meer lekkere recepten: mango - banaan - zespri kiwi (zonder pitjes) banaan - sinasappel - gekruimelde liga banaan - mandarijnsap - zespri kiwi meloen - banaan appel - peer - banaan vaak is banaan wel een handig soort fruit om het wat dikker te maken. peer, meloen en kiwi zijn vrij natte soorten fruit. Ik pureer het niet meer heel fijn, ik maak het wat brokkeliger zodat hij echt moet kauwen. en vaak krijgt hij ook wel een stuk banaan in zijn handje, daar sabbelt hij lekker op. Dat ga ik nu ook met andere soorten fruit doen.
ik lees ook af en toe groente koken..,maar verlies het dan niet zn vitamines? en ik heb ook wel es gelezen dat je met fruithapjes invriezen een hoop vitamientjes verliest klopt dat? en hoe zit dat dan met groentes?
Citrusfruit zou ik echt voorzichtig mee zijn. Het is erg scherp en allergeen. Volgens kinderdieetist Stefan Kleintjes niet eerder dan na een jaar gebruiken.
Citrusfruit is erg allergeen en scherp. Daar kun je het beste mee wachten tot de verjaardag. Beetje (moeder)melk is ook prima om hapjes smeuiig te maken.
Ik doe voor de kleine van mij, pompoen laten koken daarna met de staafmixer fijn maken. Ook doe ik dat met broccoli,wortel ik voeg geen water niks extra toe. Aarbei vond ze ook wel lekker
De AH heeft een leuk kookboek voor kleine kinderen. Daar staan allerlei lekkere hapjes in die je kan maken. Ik kan zo ff niet meer op de naam komen....oja opperdepop heet t!
Ik gooi ook altijd van alles door elkaar. Fruit ala runner. Als het te waterig is kruimel ik er een liga doorheen, word het weer wat dikker, en knoei je wat minder.
Ja, Opperdepop is een handig boek als je wat inspiratie nodig hebt. Maar ik maak de hapjes als volgt klaar: Ik was en schil groente en fruit en doe het daarna in de stomer. Dat ding heeft toch 2 van die lagen, dus er kan aardig wat in. Ik stoom ook de peertjes en appeltjes eventjes mee. Daarna doe ik het in een bak en maak het fijn met de staafmixer. Ik maak het dunner met wat flesvoeding of het water uit de stomer. Vervolgens giet ik alles in de ijsblokjeshouder en in Viabekertjes. Zet op die bekertjes nog even met potlood wat er in zit, want soms zie je het verschil amper en vries het in. Je verliest trouwens iets van 10 - 15% van de vitamines met invriezen. En verdunnen met citrusvruchtensap zou ik nog even niet doen. Is erg scherp.