Gehaktballen in de oven?

Discussion in 'De lounge' started by Nikki23, Aug 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nikki23

    Nikki23 Fanatiek lid

    May 26, 2007
    1,922
    1,906
    113
    Ik hoorde laatst dat je gehaktballen ook in de oven kan bakken. Ik vind het altijd zo'n werk om ze in de koekenpan te bakken (steeds draaien etc) en nu leek me dit wel makkelijk. Maar.....weet iemand hoe ik dit moet doen?
    Is hier iemand die ze ook in de oven bakt?
    Thanks alvast.
     
  2. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    Jul 4, 2010
    13,211
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Jahoor, gewoon in een ovenschaal en afhankelijk van het formaat van je ballen in de oven. Kleine borrelballetjes doe ik 20 minuten op 180 grote ballen voor bv bij de rodekool doe ik 40-45 minuten op 180. Ik draai ze dan niet, enigste nadeel is dat er een soort smurrie aan de onderkant van je ballen komt wat er vies uitziet, maar niet vies smaakt. Je ziet het wel als ze klaar zijn ;) en je schaal schoonmaken is meer werk als je pan, maargoed bij mij wint ook meestal het gemakszucht.
     
  3. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    Jul 10, 2008
    13,560
    530
    113
    Female
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ik braad mijn vlees dan wel altijd eerst voor in de koekepan.... dan heb je alvast het vlees dichtgeschroeid en verlies je niet alle vleessappen in de braadschaal.
     
  4. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    Mar 31, 2010
    18,894
    1
    38
    Wormer
    Ik doe het ook wel eens in de oven hoor, met aardappeltjes in een ovenschaal en bakken maar :D Af en toe wel even omdraaien!
     
  5. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    Jan 12, 2010
    1,660
    0
    0
    Nog een goede tegen het irritante schoonmaakwerkje, doe er laag alufoli in de schaal ook tegen de kanten op :).
    Trouwens een paar saucijzen met aardappeltjes en winterwortel in stukken met grof gesneden ui kan je ook zo in de oven mikken :).
     

Share This Page