Gisteren ben ik lekker wezen lunchen met een vriendin. Voordat ik een kleuze maakte heb ik eerst opgezocht of ik geitenkaas mocht eten. Dat mocht volgens de artikelen die ik kon vinden. Ik heb lekker zitten smullen van een salade geitenkaas, maar daarna begint het toch te knagen hè! Ben dan zo bang dat het toch niet mocht... Kunnen jullie mij geruststellen?
Ik weet het niet. Ik heb het ook gegeten een paar dagen geleden en op de verpakking stond dat het gemaakt was van gepasteuriseerde melk dus ging ervan uit dat het gewoon mocht.
Brie, feta en geitenkaas tijdens zwangerschap gevaarlijk wegens listeria? Hier staat dat je alleen uit moet kijken met rauw melkse kazen.
Volgens mij mag het wel (als het gepasteuriseerd is) en volgens mij zijn 99% van de geitenkazen gepasturiseerd in NL.
Ik heb ergens gelezen dat geitenkaas mag. In geitenkaas zit blijkbaar die bacterie niet. Kan het nu alleen niet meer terug vinden.
Zolang het van gepausteriseerde melk is gemaakt is het geen probleem en kun je het gewoon tijdens de zwangerschap eten.
Ja tuurlijk, of het nou van een schaap, koe of geit komt maakt niet uit. Alleen zachte rauwmelkse kaas mag niet.
Je moet in nederland vaak best hard zoeken om ongepasteuriseerde zachte kaas te vinden. Over het algemeen is een redelijke leidraad, hoe goedkoper, hoe gepasteuriseerder De meeste geitenkazen zijn gepasteuriseerd. Zeker in een gemiddeld restaurant. Ze willen het risico niet lopen. Alleen in restaurants waar ze echte franse kaasplankjes hebben of authentieke Italiaanse restaurants kun je ze regelmatig tegenkomen. Voor een volgende keer, vraag het even, dan slaap je wat geruster, maar ik weet aardig zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken.
Volgende keer ga ik het zeker eerst vragen ja! Erg is dat hè... Je weet dat iets wel mag, maar toch twijfel je...