Gewone boerenkaas

Discussion in 'Gezondheid' started by Nikita23, Nov 16, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    Jul 31, 2006
    5,198
    0
    0
    Ik at altijd heerlijke boeren belegen kaas, hoor ik toch deze week van de kaasboer dat deze van rauwe melk gemaakt wordt :(

    Ik vroeg gewoon wat het verschil tussen beemsterkaas en boerenkaas was, met de intentie om het verschil van smaak te horen, maar hij vertelde dat het grootste verschil was dat boerenkaas van rauwe melk gemaakt wordt. Wel jammer!
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    Oct 8, 2006
    34,271
    7,313
    113
    Female
    Brabant
    Voor zover ik weet mag harde kaas van rauwe melk wel. Alleen zachte kaas mag dan niet.

    Dat wist ik dus niet, heb braaf tot zo'n 24 weken geen boerenkaas op, maar sindsdien toch niet meer genomen omdat het zo in mijn hoofd zit dat het niet mag :(
     
  3. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    Jul 31, 2006
    5,198
    0
    0
    Oke, dat wist ik niet! Ik zal het wel even navragen de 28e bij de vk, dan weet ik het maar zeker...
     
  4. prinsessebes

    prinsessebes Actief lid

    Jun 12, 2007
    168
    0
    0
    Je mag inderdaad wel harde rauwmelkse kaas eten. De lysteriabacterie kan namelijk niet groeien in harde kazen, alleen in zachte rauwmelkse kazen.

    Groet,
    Sonja
     
  5. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    Jul 31, 2006
    5,198
    0
    0
    Een pak van m'n hart, ik heb het gelezen op een site over boerenkaas. Gelukkig, ik vind het erg lekker namelijk.
     

Share This Page