Gourmetten

Discussion in 'De lounge' started by lizzy29, Nov 21, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lizzy29

    lizzy29 Lid

    Jan 25, 2011
    83
    0
    6
    NULL
    NULL
    Wij vieren kerst voor het eerst bij ons thuis in ons nieuwe huisje, met mijn ouders we gourmetten eigenlijk altijd, wat ik ook wil doen maar dan ietsjes anders hebben jullie nog leuke ideeen bij het gourmetten eigenlijk eten we alleen maar vlees dan, met de bekende paprika, ui en komkommer erbij. Tips?
     
  2. Zonzon

    Zonzon Bekend lid

    Aug 5, 2012
    727
    0
    16
    Een pannekoeken beslagje erbij,
    kwartel-eitjes
    vis (garnalen, zalm, panga)
    Lekkere salade on the side
    Aardappeltjes
    plakjes lekkere stinkkaas, voor onder in de pannetjes met de aardappels
    Rosti
    Macedoine groenten met een beetje mayo aanmaken voor erbij
    Ook lekker; ananas en abrikozen, beetje warm maken in het pannetje, soort toetje
     
  3. marjolinos

    marjolinos Fanatiek lid

    Mar 9, 2009
    2,953
    0
    0
    tilburg
    je kunt het zo gek maken als je zelf wilt maar ik vind brood, vlees, sausjes, paprika, ui, champignon, krieltjes ed echt de basis! verde evt. pannenkoekenmix, ananas, tomaat, komkommer ed
     
  4. citroen

    citroen Fanatiek lid

    Jan 23, 2012
    2,993
    0
    36
    droomland
    - gamba's
    - zalm
    - biefstukjes
    - eieren loskloppen en daardoor peper, zout en italiaanse kruiden... kan je in de kleine pannetjes lekkere omeletjes maken
    - pannekoeken shaker op tafel voor kleine pannekoeken
    - shoarma vlees
    - aardappels schijfjes kun je er ook op doen
    - groente: mais, champignon, bosui, rode ui, prei, paprika etc...
    - kipfilet boven op bakken en daarna nog even in je pannetje doen met een stukje brie erop tot de brie gaat smelten...


    -
     
  5. BabyAngel

    BabyAngel VIP lid

    Dec 21, 2011
    17,861
    14
    38
    Taugé
    Champignons
    Prei
    Courgette
    Garnalen
    Geklopt ei
    Aardappelschijfjes
     
  6. veroon

    veroon Fanatiek lid

    Jun 27, 2008
    2,055
    0
    0
    almere
    miniknakworsten of schijfjes frikandel voor de kinderen
     
  7. Woefje85

    Woefje85 Fanatiek lid

    Feb 3, 2011
    3,396
    0
    0
    OV
    Jammmmmmmmmmmm! ;)
     
  8. llkh1984

    llkh1984 Fanatiek lid

    Sep 4, 2012
    1,417
    1
    0
    NULL
    Den Haag
    Casinowit brood halen, korstjes afsnijden, sneetjes halveren, plakje kaas erop, paprikapoeder en aromat, dit n je pannentje onder zetten, en wachten tot de kaas watharder wordt. Jamm
     
  9. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    Apr 30, 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Wij hebben altijd dit:

    Kipfilet, gekruid en ongekruid
    Lamsshoarma
    Kleine biefstukjes
    Hamburgers van lamsgehakt
    Rundervinkjes

    Champignons, ui, paprika, krieltjes, tomaat, cheddarkaas.
    Verschillende sausjes, brood, salade, kruidenboter

    Wij gaan zaterdag alvast pre-kerst gourmetten bij mijn ouders.
    Weet niet hoe ik me tegen die tijd voel dus hebben we het maar een tijdje vooruit geschoven ;)
     
  10. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    Dec 4, 2010
    3,250
    1,009
    113
    Zuid-Holland
    ik heb afgelopen kerst de gourmet voorbereid met allemaal kleine gerechtjes eigenlijk....

    kip met pesto gerold in parmaham
    dadels met monchou, chorizo en spek er omheen
    geitenkaas met spek er om heen en dan salade en honing erbij op tafel (geitenkaassalade)
    en zo nog wat specialere dingen dan alleen maar het standaard stukje vlees

    Het viel hier in goede smaak :)
     
  11. beautevil

    beautevil Fanatiek lid

    Dec 23, 2011
    2,156
    1
    38
    in het oosten !!
    Uhhm stokbrood, salade, olijven,zalm, filet american, gamba's, stukjes gemarineerde filetlapjes, kleine stukjes frikandel, aardappelschijfjes, kleine slavinkjes, biefstukjes, kipfilet, chipolataworsies, hamburgertjes, pannekoekbeslag, en vast nog wel iets wat ik vergeten ben hihi...
     
  12. hopelessinlove

    hopelessinlove Fanatiek lid

    Nov 17, 2011
    1,143
    0
    0
    Ja wij hebben meestal: stokbrood, kruidenboter, champignons,uit,paprika,komkommer,fruitsalade,andere salades. Biefstuk,boomstammetjes,speklapjes,vis,gamba's, lamsvlees,hamburgers enz (meestal snij ik alles zelf ipv een dure schotel. Soms ook pannekoekenmix voor in de pannetjes en krieltjes. Je kunt bijna alles doen met gourmetten hoor, zolang je het maar klein snijdt!
     
  13. AMS

    AMS Fanatiek lid

    May 14, 2009
    3,394
    4
    38
    España
    Ik vind haloumi altijd erg lekker op de gourmet..
     
  14. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    meeste is al genoemd maar kaas en champions in zo'n pannetje is ook erg lekker. gewoon kaas alleen erin is ook erg lekker..
     
  15. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Als je het wat chiquer wilt kan je ook wat goede sauzen zelf maken voor bij het vlees. En die op een vlammetje warmhouden ofzo.
    Geklopte eieren alvast lekker kruiden, groenten (vb courgette, aubergine) ook goed in de olie en met kruiden erop, dan maak je alles ook net even wat specialer.
     

Share This Page