Groentes

Discussion in 'De lounge' started by Lovely83, Jan 2, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Wat voor groentes eten jullie bij aardappelen?

    Ben momenteel even heel erg inspiratieloos!
     
  2. Tord

    Tord VIP lid

    Oct 26, 2009
    7,304
    299
    83
    van alles. Spinazie, brocoli, bloemkool, boontjes, erwtjes, bietjes, geroosterde courgette en aubergine, wortels...
     
  3. Biccy

    Biccy Fanatiek lid

    Jul 28, 2008
    2,056
    14
    38
    Ierland
    Dat dus :D
     
  4. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Jummie geroosterde courgette en aubergine, dat is ook nog een idee.
     
  5. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    Dec 7, 2009
    1,915
    1,667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    Bij gekookte aardappelen vind ik lekker:

    Witte bonen in tomatensaus
    spinazie
    bloemkool met een sausje


    Om een of andere reden vind ik sommige groenten dan weer bij gebakken aardappelen horen:

    Witlof
    Geroerbakken spercieboontjes met ontbijspek omwikkeld, gebakken in knoflook
    broccoli
    asperges
     
  6. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik vind het soms ook erg moeilijk en kom vaak niet verder als bloemkool, broccoli, witlof, worteltjes, spinazie.

    Voor de rest weleens een hakpot erbij.

    Maar zo vaak eten we geen aardappels. Ook vaak pasta of nasi/ bami en daar gaat dan een zak wokgroenten doorheen.
     
  7. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    Nov 15, 2011
    2,349
    2
    36
    Psycholoog
    Van alles!
    Gekookt :broccoli, bloemkool, witlof, sperziebonen, wortels/doperwtjes, bruine bonen, rode kool, alle andere stamppotten (wel erin gestampt dus ;) ), etc.

    Gebakken aardappelen meestal sla/ salade

    Je kunt ook zo'n soort Hollands' pannetje recept maken, ik vind die broccoli-kaas-tomaat schotel erg lekker, daar bak ik meestal de aardappelen bij!
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    spinazie, broccolli, bloemkool, snijbonen, sperziebonen, witte bonen, bieten, rode kool, erwtjes, wortelen (maar dat wordt meestal hutspot),
     
  9. snoet

    snoet Bekend lid

    Feb 3, 2009
    901
    0
    0
    Hoofddorp
    prei met stukjes ham wokken in de olie, erg lekker. Hutspot met piccalilly. Andijvie stampot rauw, gekookte aard met slasaus er door heen.
     
  10. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    Jul 23, 2008
    10,153
    63
    48
    Ik lees even mee, hier ook standaard dingen en stampotten.
     
  11. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    Aug 7, 2006
    10,145
    0
    0
    Hilversum
    Wat superlekker is, is flespompoen! Tijdje terug voor het eerst gekocht en toen dacht ik... wat moet ik eigenlijk met je. Eerst even 2 min. in de magnetron zodat hij te snijden is. Dan in blokjes en zo bij de aardappels mee laten koken. Het velletje kun je makkelijk verwijderen (schillen) maar die kun je ook gewoon opeten. Het is heel zoet en zacht.
     
  12. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
  13. blinky

    blinky VIP lid

    Feb 11, 2010
    8,249
    2
    38
    huisvrouw
    ossendrecht
    boerenkool, rode kool, bloemkool, spinazie, worteltjes, erwtjes, witte bonen in tom. saus, sperziebonen, soms sla
     
  14. fafje

    fafje Niet meer actief

    eigenlijk alles! behlave paksoi ofzo..
    maar ales wta je kunt wokken, alles wta je kunt koken, alles wat in de oven kan

    paprika uit oven, gewokte courgette met champignons, peultjes, snijbonen, sperziebonen, rode kool, wortel, mais, brocolli, bloemkool, spinazie (vers), pompoen uit oven,

    zoveel variatie met groente! maarja ook met de aardappel! ;)
     
  15. Assi

    Assi Fanatiek lid

    Mar 2, 2008
    4,519
    46
    48
    bij gekookte aardappelen:

    - pittige andijvie schotel
    - chinese kool (gewokt)
    - bloemkool met kaassaus
    - sperziebonen met sausje
    - gekookte spruiten in roomboter en tijm.
    - broccoli
    - witlof uit oven
     
  16. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Hoe omwikkel je de sperziebonen dan als je ze gaat roerbakken? Dan valt het toch uit elkaar? En bak je de knoflook mee?
     
  17. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik bepaal altijd wat voor groentes ik erbij doe als ik weet wat voor vlees ik erbij maak.
     
  18. krullenkop

    krullenkop Niet meer actief

    Er kan natuurlijk van alles bij, maar mijn favoriet is nog altijd boontjes.
     
  19. marb

    marb VIP lid

    Oct 21, 2007
    11,070
    4,729
    113
  20. Tord

    Tord VIP lid

    Oct 26, 2009
    7,304
    299
    83
    O ik vind paksoi juist heel lekker! Beetje roerbakken met knoflook, mmm jammie!
     

Share This Page