Hamburgers?!!!

Discussion in 'De lounge' started by Luciaatje, Jun 26, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    Nov 15, 2011
    2,349
    2
    36
    Psycholoog
    Even voor de huis tuin en keukenpraat ;) FRUSTRATIE!!!

    Hoe kan het dat ik altijd als ik hamburgers bak ze rood van binnen blijven ook al hou ik ze er zo lang in dat ze vanbuiten al zwart worden????

    Ik kook elektrisch en heb alles al geprobeerd, hoogste vuur, iets lager, steeds omdraaien of even laten sudderen, etc!!

    WAT doe ik verkeerd????? Verder kan ik toch best aardig koken al zeg ik het zelf.... hahahaha XP :D:D
     
  2. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    Apr 30, 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Is de pan niet te heet als je ze er in doet?
     
  3. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    Nov 15, 2011
    2,349
    2
    36
    Psycholoog
    Pan te heet? Zou dat het zijn??IK laat eerst gewoon deboter smelten helemaal, daarvoor is hij nog niet aan geweest!
     
  4. Kyra73

    Kyra73 Niet meer actief

    Waar bak je in? Ik heb het als ik in Croma bak dat het eigenlijk een tikje te hard gaat. Die zet ik dus nog lager als ik normaal doe en dan lukt het vlees/de hamburgers eigenlijk altijd wel.
     
  5. scooby26

    scooby26 Actief lid

    Nov 27, 2011
    390
    0
    0
    Sittard
    Of de hamburgers wat dunner maken..
     
  6. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    ik druk ze altijd iets plat... je wilt niet te snel?? dus te hoog vuur? ook heb je vaak dat gekruid vleees een kleurtje houd
     
  7. Jel

    Jel Niet meer actief

    Misschien toch iets langer laten bakken.
     
  8. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    Jul 30, 2009
    3,133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Ik ben vega, al 15 jaar, dus voor wat het waard is, maar als je ze te snel dichtschroeit worden ze niet gaar van binnen. Langzamer garen dus ;) (waarom weet ik dit??.....*verbaasd*)
     
  9. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Ik leg er altijd een deksel op dan worden ze ook snel gaar van binnen.
     
  10. Kyra73

    Kyra73 Niet meer actief

    Hahahaha leuk, ik ben zelf al bijna 20 jaar vegetariër, maar manlief en kinderen eten gewoon vlees, dus vandaar dat ik ze toch regelmatig bak.

    @ts, ik druk de hamburgers net als de andere dames wel wat platter.
     
  11. Rinajusase

    Rinajusase Fanatiek lid

    Jun 17, 2012
    2,078
    0
    0
    Secretaresse
    Midden Nederland
    #11 Rinajusase, Jun 26, 2012
    Last edited: Jun 26, 2012
    Leuk, ik ben ook vega.......al 28 jaar:D

    Ik denk ook dat je de hamburger iets langzamer moet bakken, dus op een lager vuurtje.
     
  12. kipjetok

    kipjetok Bekend lid

    Jul 21, 2011
    715
    0
    0
    NULL
    NULL
    Je kunt ook de hamburger van te voren al uit de koelkast halen zodat ze niet zo koud zijn als je ze gaat bakken. Mocht het toch te hard gaan...scheutje water erbij en deksel op de pan.
     
  13. poppedopje

    poppedopje Fanatiek lid

    Mar 29, 2010
    2,389
    1
    0
    NULL
    Vlak aan zee
    Beetje olie, beetje boter, samen in de pan, laten smelten en wachten tot het borrelt en bruin is.
    Hamburgers erbij, kort beide kanten aanbakken, net bruin gekleurd.
    Scheut water erbij, deksel op de pan en 10 minuten laten sudderen.
    Klaar!!
     
  14. Of je koopt van die diepvriesdingen en gooit ze in de frituurpan :D
     
  15. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Getsie! :D

    Ik haal ze altijd een uurtje van te voren uit de koelkast, dan aanbraden en daarna superlaag en vaak omdraaien.
    Wij hebben altijd heerlijke sappige hamburgers. (Scheelt miss wel wat voor vlees je koopt)
     
  16. christina89

    christina89 Niet meer actief

    inderdaad even van te voren uit de koelkast halen
    kort om en om bakken en dan wat water er bij en even sudderen
     
  17. mamv1

    mamv1 Niet meer actief

    Het wil ook wel helpen een gat te maken in het midden van de hamburger. Daardoor wordt ie van binnen ook sneller gaar! :D
     
  18. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    Nov 15, 2011
    2,349
    2
    36
    Psycholoog
    Thanks , wat een tips, ik heb weer wat uit te proberen volgende keer! XP
     
  19. Ja vind je dat echt vies? Ik vind dat op een broodje echt véél lekkerder dan uit de pan he! Mijn vriend riep eerst ook heel hard dat ie die dingen uit de frituurpan echt niet hoefde, tot ie mijn wonderbaarlijke en waanzinnig spectaculaire broodjes hamburgers had geproefd :D
     
  20. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Op hoog vuur even aanbraden aan beide kanten en dan op middel/laag vuur laten garen, kan zo 10 minuten of een kwartiertje duren.

    Ik vind de verse rundvleeshamburgers van AH het allerlekkerst :D
     

Share This Page