Hallo dames, De komende dagen wil ik van mijn suiker verslaving af. Ik gebruik vooral suiker in mijn koffie en havermout. Nu lust ik mijn koffie ook zonder suiker, dus dat word makkelijk. Maar havermout zonder iets, vind ik echt smerig. Nu dacht ik aan agavesiroop, maar daar lees ik allemaal slechte dingen over. Stevia vind ik heel smerig, de nasmaak in het bijzonder. Nu lees ik veel over koud geslingerde honing en ahornsiroop of kokosbloemsuiker. Maar ik vraag mij af of dit dan echt de gezondere optie is? En krijg je dan niet meer van die suikerpieken? Overigens de optie havermout zonder iets, die ken ik al. Ik ben een hele moeilijke ontbijter, dit vind ik lekker (ik moet er ook geen fruit in. Ik eet het warm, vind ik dan vies als mijn fruit warm word. Ja ik ben een zeikerd) dus ik zoek gewoon een alternatief voor suiker. Alvast bedankt!
Sorry, zonder banaan dan! Anders wat pure chocolade, ik kreeg vroeger weleens hagelslag over mn havermout ipv suiker. Is ook niet beter hoor haha, maar wel erg lekker...
Nadeel van honing is dat de pap er erg dun van wordt. Je zou ook eens andere zoetstoffen dan stevia kunnen proberen. Er staat genoeg in de supermarkt.
ik zoet mijn havermout ook met honing en de pap wordt er niet dun van? maar honing bevat ook suikers...
Uhm ik doe vaak schenkstroop.Een halve theelepel. Maar dat zal ook wel niet een beste optie zijn denk ik. Ik eet verder nooit suiker dus nooit zo over nagedacht. Alleen puur suiker erin wilde ik niet.
Ik merk dat ik de laatste tijd er erg last van heb en wil wat bewuster omgaan met mijn gezondheid. (Ben ook aan het afvallen) Nu gooi ik er vaak gewoon 1 eetlepel in. Zodat je een dun laagje rietsuiker er boven op krijgt en dan word dan een beetje stroopachtig. (Ik heb een heel lekker recept van Jamie oliver voor havermout) Honing heb ik eigenlijk er nooit in geprobeerd. Koud geslingerde honing schijnt wat gezonder te zijn dan fabriekshoning heb ik begrepen.
Is wel wat prijziger dan de poedervorm. Ik koop hem in een natuurwinkel. Betaal voor een flesje van 100 ml rond de 10 euro, maar daar doe ik dan wel echt lang mee!
Of havermout met rozijnen en kaneel, echt daar kan je me s'nachts voor wakker maken. Maple syrup of ahornsiroop is ook erg lekker.
Echte pure honing zonder chemische toevoeging is gezond en suikervrij. Kreeg toevallig een mail 30 dsgen zonder suiker en daar stonden alternatieven oa dus pure honing
Ik vind overnight Oats niet zo lekker. Ik ben echt van de warme variant. En daarom vind ik het fruit er in/op/naast niet lekker. (Ja ik zei al in mijn op dat ik een zeikerd ben ) dit geldt ook voor gedroogd fruit en rozijnen enzo. Maar ik ga eens kijken naar vloeibare stevia of de pure honing. Iemand ervaring met kokosbloemsuiker (hoop dat ik het goed schrijf) zit daar nog een nasmaak aan?
De havermout aanmaken met een andere soort melk, bv. amandel, hazelnoot of coconut melk van alpro. Deze melk is van zichzelf wat zoeter dan gewone melk. Misschien dat je dan niets meer hoeft toe te voegen?
Nee hoor...geen zeikerd gewoon een andere smaak Mijn moeder eet ook altijd de warme variant...en die vind ik dan niet lekker. Vloeibare stevia is echt prima en geeft geen nare nasmaak. De Stevia van de supermarkt is ook niet goed trouwens.