Havermoutpap...

Discussion in 'De lounge' started by Sandana, Jul 14, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,265
    6,790
    113
    Ja heerlijk...

    Ik bakte al wel havermout op met banaan en honing...maar ik heb nog geen crackers gemaakt.

    De combinatie honing en kaneel is ook erg gezond.

    Ik laat het je weten hoe het is gelukt.
     
  2. Kaila

    Kaila Fanatiek lid

    Mar 7, 2014
    1,593
    215
    63
    Laatste tip voor ik ga slapen:

    Zo kan je ook super makkelijk cruesli maken:

    havermout/ havervlokken
    lijnzaad (gebroken/ heel)
    chiazaad
    zonnebloem-, pompoen-, pijnboompitten
    amandelen/-schaafsel
    gedroogd fruit (tutti frutti/ rozijnen)
    etc.

    -papje van honing en water maken
    -mengen met alle ingrediënten zodat er klontjes ontstaan
    -30 mins in de oven, maar wel regelmatig omscheppen om te voorkomen dat het aanbrandt.

    :)
     
  3. Sandana

    Sandana VIP lid

    Jan 9, 2012
    5,682
    5
    38
    Female
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    So wat een reacties!

    Ik heb het wel eens van mijn dochter geproefd, maar dan smaakt het zo melig.

    Moet het gekookt worden en waarom? Waarom niet gewoon 'rauw' erdoor?

    En waarom altijd dat gedoe met banaan en yoghurt.... juk. ;)

    Amandelmelk? Waar smaakt dat naar? In de gewone supermarkt te koop? In het koelvak bij de boter?

    Ik zal eens wat gaan rommelen... heb hier een zak vlokken staan namelijk.
     
  4. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    Feb 12, 2013
    2,415
    0
    36
    Female
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Amandelmelk staat meestal bij de sojamelk en de houbare melksoorten.
     
  5. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zeg ik ... hoeft niet gekookt! Je kookt je muesli toch ook niet? Dat zijn ook vlokken. Als je er pap van wilt maken, moet je de havermout koken. En andere vlokken ook; kooktijd staat op de zak. Kooktijd vervalt als je het een nacht laat weken in water/melk/yoghurt, dan wordt het ook zacht, melig vind ik wel een goede benaming!

    Ik ben fan van een bite en niet van warme of koude koude papjes.
     
  6. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Blijven die knapperig?
     
  7. blijzwanger

    blijzwanger Fanatiek lid

    Jan 19, 2014
    1,832
    35
    48
    Utrecht
    ik vind het alleen maar lekker met amandelmelk.. met normale melk ga ik bijna over mn nek :p

    je kan het idd werkelijk overal doorheen doen dus er is vast wel iets wat je lekker vind :)

    ik maak tegenwoordig vaak een mug cake met;

    banaan of appelmoes zonder suiker
    4 eetlepels havermout
    1 ei
    beetje kaneel


    dan 2,5 min in de magnetron op 900 watt en klaaarrr!
    meteen proteïnen, koolhydraten en vetten in 1 maaltijd en ik ben zo de deur uit.
     
  8. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    Jul 19, 2012
    2,370
    109
    63
    500 ml melk, 2 cm verse vanille erdoor
    kopje (voor mezelf 1.5 kopje) havermout vlokken erin als het kookt.
    daarna mespuntje zout en goed doorkoken.
    overschenken in een bord, 1 schepje suiker erdoor roeren, 1 schepje suiker erop laten smelten en lekker eten.

    ik eet het minstens 3x pw als ontbijt!
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dat kan ook, meestal maak ik dat de avond van tevoren en zet het in de koelkast (met yoghurt kan het ook). Alleen dan wordt het niet zo dik als gekookte pap.

    Ik bind mijn soepen en sauzen trouwens ook wel eens met fijngemalen havermout.
     
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,265
    6,790
    113
    Dank je voor de tip. :)

    Ook deze ga ik zeker proberen.
     
  11. Kaila

    Kaila Fanatiek lid

    Mar 7, 2014
    1,593
    215
    63

    Mwoah... Je moet het absoluut niet vergelijken met de tarwecrackers die je in de winkel koopt.
     
  12. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wel met spelt- of kamutcrackers?:D
     
  13. Islah

    Islah Niet meer actief

    Misschien ergens overheen gelezen maar waar zitten die vetten dan?
     
  14. angel229

    angel229 Niet meer actief

    In het eigeel zitten vetten.
     
  15. Nenanena

    Nenanena Actief lid

    Jun 5, 2011
    260
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh lekker, over night oats! Heerlijk. Wat ook lekker is ipv amandelmelk is cocosmelk van alpro :) en 'S ochtends verwarmen en banaan erdoor prakken, jammie
     
  16. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    Oct 29, 2008
    3,862
    0
    0
    Brabandse Land
    Beetje opwarmen...kaneel..honing en smullen maar :D
    campina-pap-123x300.jpg

    (Ik vind er de rijste en griesmeel pap oo echt heerlijk van!!)

    Ik ga van de week spullen halen om zelf te maken,lijkt me stukken gezonder,kan ik em ook met soja maken aangezien ik eigenlijk helemaal niet zo goed tegen zuivel kan.
     
  17. Mama sinds 2009

    Mama sinds 2009 Fanatiek lid

    May 1, 2008
    1,522
    0
    0
    25 gram havermout
    60 gram (vanille)kwark
    Zoetstof
    Kaneel
    Ei

    Door elkaar roeren en in drie hoopjes in de koekepan bakken! Lekker met aardbeien of banaan in stukjes/plakjes of eetlepel jam.
     
  18. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    May 25, 2010
    7,799
    43
    48
    Ik eet 's morgens havermoutpap met een beetje kaneel en een appel in kleine stukjes. Helemaal lekker als je er ook nog kokos en noten doorheen gooit!
     
  19. Mama sinds 2009

    Mama sinds 2009 Fanatiek lid

    May 1, 2008
    1,522
    0
    0
    Ik ook, terwijk ik dit lees!
     

Share This Page