Hazelnoot schuimgebak

Discussion in 'Gezondheid' started by Karen83, Aug 23, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Karen83

    Karen83 Actief lid

    Jul 31, 2018
    102
    30
    28
    Female
    Hi ik heb zo'n trek in hazelnoot schuimgebak maar de bakker dacht dat ik het niet mocht omdat er ei in zit en eiwit. Ze wist niet of de gebakjes verhit waren of alleen rauw ei opgeklopt voor het schuim.
    Weten jullie het?
     
  2. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    Aug 2, 2015
    3,090
    2,175
    113
    Bij schuimgebak heb je gewone meringue, dus dat is gewoon gebakken.
     
    Karen83 and nizzie86 like this.
  3. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    Jul 10, 2008
    13,558
    530
    113
    Female
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    de bakkers mogen geen rauwe eiwit gebruiken. dus dit mag je gewoon eten (heeft banketbakker in huis :) )
     
    Karen83 likes this.
  4. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Mag je gewoon eten hoor.
    Krijg er spontaan zin in. :D
     
    Karen83 likes this.
  5. MMW

    MMW Fanatiek lid

    Dec 29, 2013
    1,236
    447
    83
    Oooooh, lekker!!
     
    Karen83 likes this.
  6. Wij2018

    Wij2018 Actief lid

    Jul 21, 2018
    465
    156
    43
    Female
    Da's ook geen goede bakker dan ;), die niet weet hoe zijn product wordt gemaakt.

    Geniet er lekker van :)
     
    Karen83, nizzie86 and Fuddey like this.
  7. Karen83

    Karen83 Actief lid

    Jul 31, 2018
    102
    30
    28
    Female
    Ja echt hè. Bekende bakkerij maar stonden 2 jonge meiden..
     
  8. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Nee niet doen, je baby krijgt er groene oortjes van!!

    ;)
     
  9. Karen83

    Karen83 Actief lid

    Jul 31, 2018
    102
    30
    28
    Female
    Flauw :|
     
  10. Bezige bij

    Bezige bij Fanatiek lid

    Mar 6, 2016
    1,955
    1,716
    113
    Female
    Ik heb het van de week nog gegeten:rolleyes:
     
  11. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    Ik ga niks zeggen anders krijg ik hier weer op m’n kop van sommigen...
    Alleen dit: :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
     
    DastyQueen likes this.
  12. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    Ik ook! Heerlijk. En misschien doe ik es gek en haal ik het morgen weer ;)
     
    Bezige bij likes this.
  13. Desse

    Desse Bekend lid

    Oct 11, 2017
    842
    920
    93
    Haha bekende craving dit ;) Ook gewoon gegeten dus :)
     
    Karen83 likes this.
  14. Karen83

    Karen83 Actief lid

    Jul 31, 2018
    102
    30
    28
    Female
    Gek dat de bakker o.a. dit gebak :oops::eek: gewoon neme dus!
     
  15. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Ja mag maar waarom zou je? Ik vind die dingen zooooooo vies. Zou een lekkere machtige choco mousse punt nemen! :roflmao:
     
    Wollig and Karen83 like this.
  16. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Of vanillevla met banaan en een berg hagelslag
     
  17. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Of rijstevlaai met mokka slagroom :|
    Ik ben niet zwanger nee
     
  18. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    Of een Bossche Bol :D
     
  19. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    Ook een goeie!
    Maak je die slagroom zelf?
     
  20. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    Aug 1, 2016
    38,191
    45,331
    113
    Jep:
    • 50 ml espresso
    • 25 gram suiker
    • 250 gram boter
    • 60 gram poedersuiker
    • 300 gram banketbakkersroom
    Hier kan je een hele taart mee vullen of een mokkaschnitt mee maken.

    OF als je makkelijk wilt doen:
    1 beker slagroom + 2 lepels hazelnootpasta + 1 el mokka extract (80 gr espresso, 20 gr bruine basterdsuiker en + 10 gr espresso poeder, dit kun je afgesloten een paar dagen bewaren)
    En dan het geheel stijf kloppen!
     

Share This Page