Hoe maak jij nasi?

Discussion in 'De lounge' started by JNS25, Nov 17, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JNS25

    JNS25 Niet meer actief

    Ik kan wel wat inspiratie gebruiken dus wie o wie heeft er een lekker recept?

    En hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn nasi droger wordt, als ik hem maak wordt het vaak zo'n plakkerig boeltje :)
     
  2. Casara

    Casara Fanatiek lid

    Aug 20, 2014
    2,263
    416
    83
    Kipfilet, bakken, zak Chinese roerbakmix meebakken/roerbakken. Daar gooi ik een zakje van de Knorr mix voor nasi bij (ken geen ander goed en lekker recept). Dan in aparte pan 2-3 eieren bakken met beetje peper zout en koriander. Ei in stukjes snijden. Rijst koken en dan als de rijst gaar is alles door elkaar mengen.
    Ik ben erg allergisch voor veel (kruiden???) die in de Chinese keuken gebruikt worden. Wijk dus niet graag af van mijn gewende recept.
     
  3. dochters

    dochters Fanatiek lid

    Jul 11, 2013
    4,894
    15
    38
    Female
    Ik maak vaak nasi met de kruiden van Conimex. Maar ik lees mee voor een lekker recept waarbij je zelf kruiden gebruikt, en ik hou van lekker pittig, dus recepten waar ketjap en/ of sambal in zitten. Hopelijk komen ze met lekkere recepten. :D

    Is je rijst misschien te nat/ plakkerig als je het gekookt hebt?
     
  4. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    Jun 5, 2013
    7,018
    548
    113
    maak ik nooit. eet het zelden en zowel dan vd chinees. daar kan voor mij geen andere nasi aan tippen ;)
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    Gehakt of kip, ui en spitskool wokken, paar lepels ketjap manis erbij en een zakje nasimix.
    Variaties: paar lepels satesaus erdoor, gebakken ei of kroepoek erbij.
     
  6. Ezria

    Ezria Bekend lid

    Mar 6, 2014
    643
    0
    0
    Bergschenhoek
    Ik maak de dag ervoor de rijst. Die kook ik en dan een nachtje in de koelkast. Vervolgens de volgende dag snijd ik prei, knoflook (hoeveelheid ligt aan wat jij lekker vind) een/twee uien. En Ik koop een pak hamblokjes.

    Vervolgens begin ik met de uien en knoflook lekker te bakken. Dan doe ik er ham bij. Vervolgens de nasi en gooi ik er een geklutst ei over die ik in kleine stukjes maak. Dan prei erin.

    Nog even bakken en eten maar!:D
     
  7. Jet83

    Jet83 Bekend lid

    Aug 15, 2012
    536
    0
    16
    NULL
    NULL
    het geheim: gebruik koude rijst. Uit de koelkast of vriezer. Eerst kip/garnalen en groente wokken. Dan koude rijst en ei erdoor wokken.
     
  8. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Je kan een kant en klare boemboe kopen, maar ook zelf maken hoor. Best te doen, even googlen voor receptje.

    Wat voor rijst gebruik je? Wij altijd zilvervliesrijst bij nasi en plakt nooit. Na t koken en afgieten gaat t direct in de wok bij de kip/groente en boemboe. Gebakken eitje en gebakken uitjes erbij, satesausje en mmm eten maar. Lekker hoor :)
     
  9. Kaila

    Kaila Fanatiek lid

    Mar 7, 2014
    1,593
    215
    63
    Rijst koken en apart houden
    Nasi/bamivlees bakken
    Roerbakmix met extra knoflook/ui/prei/wat je wil erdoorheen en meebakken
    Ketjap, kerrie, paprika (pikant), cayennepeper, knoflookpoeder, sambal, zout en peper erdoorheen
    Rijst erdoorheen scheppen
    Serveren met adjar/kroepoek/etc.
     
  10. BeebieBeeb

    BeebieBeeb Fanatiek lid

    Mar 6, 2011
    4,672
    591
    113
    Groningen
    Volgens mij wordt je rijst plakkerig als je het te lang kookt!
    Hier een keer zo gebeurd nl.
    En goed afgieten!!
     
  11. Mv6

    Mv6 Actief lid

    Jun 9, 2014
    169
    0
    0
    NULL
    NULL
    Rijst in bouillon koken (kip)
    Kippenbouillon over de prei ham gebakken ei en kool
    Mengen en nasi :)
     
  12. MB2

    MB2 Actief lid

    Sep 13, 2012
    435
    27
    28
    NULL
    NULL
    Rijst avond van te voren koken. Ik laat deze meestal in de vergiet in de koelkast staan. Ook gebruik ik gewoon simpele snelkookrijst.

    Kipfilet in blokjes en in een marinade van geperste knoflook, ketjap, kerrie en wat olie (kan ook de avond ervoor). Kip bakken in de koekenpan.

    Olie in de wok, rijst even bakken. Kerrie, ketjap, gemalen koriander, gemalen gember en gemalen komijn erbij (en sambal als je dat lekker vindt).
    Allemaal even lekker bakken. Zakje fijne soepgroenten en eventueel een fijngesneden peper erdoor. Ook even lekker bakken. Dan de kip erdoor.
     
  13. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Niet.

    De afhaalchinees 1 straat verder kan het veel beter, dus ik begin er niet eens aan :).

    (Niet dat ik elke week nasi eet, hé. Gemiddeld 2 keer per jaar ofzo.)
     
  14. fayenne

    fayenne Bekend lid

    Sep 3, 2013
    935
    0
    0
    NULL
    Zo een potje nasi bamboe pasta van de conimex een zak wokgroente kipfilet in stukjes.
    Heel simpel en snel.klaar vaak haal ik nog kipsates en saté saus erbij een ei eten we er soms bij dat roer ik erdoor.
     
  15. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Kipfilet in blokjes snijden en in de ketjap laten staan voor een tijdje - soms een uur, soms een kwartiertje - ligt er aan hoeveel tijd je hebt. Vervolgens de rijst koken; afspoelen met water en even laten rusten. Daarna de kipstukjes en de wokgroenten bakken, boemboe erbij, rijst erbij en zachtjes opwarmen; eitje bakken en in stukken snijden en er door doen. Satésaus opwarmen... Tafel dekken, borden opscheppen en eten.

    Soms maak ik zelf de boemboe, veel vaker niet maar loop ik even naar de toko. Ik vind dat ze het daar veel beter kunnen ;)
     
  16. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Ik koop het in blik bij de ah.. Super smaakvol en super goed gevuld met vlees en groente.. Goedkoper en makkelijker kan niet! Hier een heeel groot succes 😁
     
  17. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    Sep 28, 2006
    2,574
    4
    38
    Midden van NL
    Spekblokjes uitbakken, zak roerbakgroente/nasigroente erbij bakken. Ondertussen rijst koken, niet te lang anders wordt het idd plakkerig. Ik gebruik meestal basmati rijst, is een lekkerdere korrel. Kruiden met Inproba kruidenmix voor Nasi Goreng (gele zakje), dit vind ik nog steeds de lekkerste kruiden, lekker dan Conimex. Mn zus woont in Amerika en neemt zelfs steeds als ze hier is een lading van die zakjes mee. (en lekker goedkoop!)
     
  18. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Niet mijn vriend maakt altijd nasi, net zoals al het andere eten :p
     
  19. tassie

    tassie Fanatiek lid

    Mar 23, 2006
    1,888
    0
    36
    De basis is Basmatirijst, bereid volgens de verpakking in water met een beetje zout.
    Kipfiletblokjes met een scheutje olijfolie en kipkruiden (verstegen) mengen en even laten staan. 3 eieren roerbakken met wat peper en zout.
    Pakket nasigroenten wokken in olijfolie. Kipblokjes bakken en erbij. Bakje hamreepjes/hamblokjes meebakken. Gebakken ei erbij. Dan zakje Conimex nasikruiden erdoor (niet die uit een doosje, maar zo'n los zakje).
    Als laatste de rijst even meeroerbakken en klaar!
     
  20. Ieniemienies

    Ieniemienies Actief lid

    Mar 21, 2013
    313
    113
    43
    Female
    NULL
    NULL
    #20 Ieniemienies, Nov 17, 2014
    Last edited: Nov 17, 2014
    Ik gebruik afgekoelde rijst (anders wordt het een plakkerige bedoeling). De rijst doe ik in een grote bak, met een gesneden uitje, knoflook, stukjes gember, laos, aromat, marinade van de toko en een scheutje zoete ketjap. Hele boel goed roeren, zodat elke portie straks dezelfde smaak heeft en dan opbakken met olie in de pan. Ik gebruik geen nasipakjes.

    Voor de lekker erbij, zelfgebakken kroepoek, een pannenkoekenei in reepjes gesneden, komkommer op zuur en een tomaatje.Oja en satestokjes uit de oven met satesaus.
     

Share This Page