de titel zegt het al: Hoe maken jullie hutspot? Ik heb het nog nooit gemaakt, maar nu was een zak hutspot-groente in de aanbieding. Dus ik ga het toch maar eens proberen. Maar nu wil ik graag weten hoeveel aardappels ik nodig heb. In de zak zit 1 kilo peen/uien. En misschien nog lekkere variatietips? Las ergens op internet dat iemand de uien niet meekookt, maar juist bakt. Lijkt me ook lekker .... Graag hoor ik jullie ervaringen!
Ik doe 1 kilo aardappels met 1 kilo peen en ui samen in een pan en dan koken ik maak er altijd rundvlees bij en die doe ik er door heen als het gestampt is
Doe altijd zo'n kant en klare zak aardappelen (1kg?) in de pan daarbovenop die zak uien en wortelen en daarboven op de worst 25 minuten laten koken, dan mixen en een zakje hutspotkruiden dan de bruine bonen en een klontje roomboter of melk en smullen maar
Nootmuskaat en peper en ik kook de peen, uien en aardappels in water met een half blokje groentenbouillon. En ik maak er meestal gehaktballen bij.
Zakje hutspotkruiden is nieuw van Silvo, hebben ze ook voor boerenkool en andijvie mijn vriend vindt het ineens lekker!
Alleen peper en zout hier. Puur natuur De hutspot zelf: 1,5kg aardappelen, 1 pot wortelen (vers vind ik wortelen niet te vreten), 3a4 uien.
kilo aardappels samen met kilo hutspot in 1 grote pan met water. een paar bouillonblokjes erbij en minstens een half uur koken. dan afgieten, maar water ff opvangen. stampen en als het wat droog is wat van dat opgevangen water er weer bij. klaar.
50/50 dus 1 kilo aardappelen en 1 kilo groenten. Ik maak daarbij draadjesvlees en doe dat er door op het einde met wat jus. Ik heb ook wel eens die pakjes stamppotpuree gebruikt, ook prima te eten, maar die verkopen ze hier niet. Ik gebruik zout, peper en nootmuskaat.
Ik doe geschilde aardappels met daarbovenop de uien en penen en laat dat koken. Als het gaar is, de boel stampen en klaar ben je. Het lekkerste vind ik het met speklappen of draadjesvlees.
heel veel uien snipperen en bakken in de pan tot ze zacht zijn, daarna een halve kilo gehakt (runder) er door heen rullen, Winterwortels in kleine blokjes snijden en koken, aardappels koken, als alles gaar is bij elkaar in de pan, en stampen maar, tijdens het stampen gooi ik er nog extra peper in. Dit vind ik de lekkerste hutspot die er is,
zo wat zijn er veel verschillende manieren van hutspot maken 1kilo aardappels, 1 kilo zak hutspot(peen en uien). ik doe bovenop scheutje maggi. koken boter en melk beetje warm maken. bij de hutspot doen(als het afgegoten is ) en dan stampen maar. peper/zout naar smaak erbij doen. eventueel nog scheutje maggi of wat paprika poeder. ik maak daarbij altijd mega grote gehaktballen jummm
Zak gesneden hutspot en aardappelen in een pan. 30 min. Koken. Stampen en klontje boter erdoorheen. Soms een beetje jus uit een zakje erbij. Stuk roosworst ernaast
Hier gewoon van winterpeen en uien en kruimige aardappels. Verhouding is denk ik ongeveer: 1 kilo wortel 2 kilo aardappel 750 gram uien Allemaal bij elkaar in de pan, zout en peper erbij en gaar koken. Na 't stampen kijk ik even hoe "droog" 't is en doe er nog een scheutje melk door. Vaak doe ik er ook bruine bonen door.
Kilo aardappelen schillen en in de pan. Wortels en uien er bovenop en laten koken tot aardappelen goed gaar zijn. Afgieten en beetje warme melk en roomboter erdoor, zwarte peper en nootmuskaat erover. Lekker met draadjesvlees!
Kilo aardappelen schillen. In pan met water met bouillon blokje. Daarbovenop de uien en daarboven op de wortel (wortel ligt bij mij meestal niet onder water). 30 minuten koken. Vervolgens afgieten met een klein beetje kookvocht er nog bij. Dan stampen, hutspotkruiden (Verstegen) erbij doen. Melk toevoegen om het smeuig te maken. Wij eten dit eigenlijk altijd met verse worst.