Hoe "vastere" hapjes maken

Discussion in 'Voeding' started by Jo85, Jun 4, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jo85

    Jo85 Niet meer actief

    Sinds dat Jesse ruim vier maand is zijn we begonnen met wat hapjes.
    Maar hoe krijg ik nu bijvoorbeeld de peer wat vaster qua structuur want als ik het nu even stoom en dan pureer wordt het vrij dun en dat geeft dus erg moeilijk vanaf een lepeltje...
    Ik denk ik lees eens wat er in een potje van olvarit zit en daar zit rijst in... :(
    Is dat dan de oplossing?!
     
  2. M84

    M84 Actief lid

    Dec 7, 2010
    115
    0
    0
    NULL
    NULL
    Je kunt rijstebloem toevoegen, echter mijn dochter krijgt er erg harde ontlasting van... Vandaag voor het eerste geprobeerd met pure johannesbroodpitmeel erdoor (krijgt ze ook door haar fles ivm spugen) en dit gaat perfect!
     
  3. Juudje81

    Juudje81 Fanatiek lid

    May 14, 2010
    1,216
    0
    36
    NULL
    NULL
    Je kan er idd een beetje rijstebloem/pap doorheen doen (hetzelfde wat je ook evt. in een papfles doet).

    Hier overigens altijd gewoon de peer geschild, in stukjes en dan gepureerd. Is het mega glad en hoef je het niet te stomen. Wellicht dat het dan ook al ietsje dikker is?
    Werkte hier hetzelfde met appel. Evt. na het pureren nog door een fijne zeef halen, zodat je zeker weet dat elk klein stukje eruit is.
     
  4. adi

    adi Niet meer actief

    Peer is inderdaad heel waterig als je pureert.

    Ik zou dan persoonlijk wachten totdat je het bijv geprakt kunt geven. Je geeft nu bijvoeding om de smaak en structuur te leren kennen (niet omdat je kindje peer nodig heeft), en peer met rijst smaakt niet naar peer.
     
  5. Jo85

    Jo85 Niet meer actief

    Ik heb het drie keer gepureerd voor m.
    Omdat ik er toch mee begonnen wat maar na 3 dagen vond ik het wel leuk geweest...
    Peer is dus geen succes ondanks dat hij het heerlijk vond.
    Welke fruit soorten zijn wel stevig genoeg...
    Banaan hebben we al geprobeerd, mango is wel stevig genoeg?!
    Perzik?! Appel?!
    We doen de ene keer groentes en de andere keer fruit dus vijf dagen dezelfde aoort fruit en dan drie dagen niks en aansluitend weer vijf dagen dezelfse soort groentes etc etc...
     
  6. M84

    M84 Actief lid

    Dec 7, 2010
    115
    0
    0
    NULL
    NULL
    Rijpe mango gaat heel goed inderdaad, net als banaan en perzik.

    Appel, peer en meloen is erg dun na het pureren, dus die maak ik dikker of meng ik inmiddels met ander fruit. Meer soorten heb ik nog niet geprobeerd, komt nog!
     
  7. frannie82

    frannie82 VIP lid

    Nov 28, 2010
    10,407
    2
    38
    Je kan ook wat vocht "los" geven. Ik pureerde het eerst wel en het vocht deed ik zo op het lepeltje. Ging prima.
    Als hij wat ouder is dan kan je beginnen met fijn raspen en daarna wat groffer.
     
  8. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Gewoon wachten tot ie oud genoeg is en niet pureren. Fruitpuree smaakt heel anders als fruit. Je kind leert nu smoothie eten, geen fruit.
     
  9. SannedK

    SannedK Actief lid

    May 3, 2012
    138
    0
    0
    Hier in Belgie doen wij altijd koekjesmeel door de fruitpap. Maar dat kan je in Nederland niet krijgen, Je kan wel een ligakoek mee mixen/prakken en dat is natuurlijk hetzelfde.
     
  10. Omelet

    Omelet VIP lid

    Nov 14, 2008
    14,874
    2
    0
    Ik zou de smaak zo puur mogelijk houden. Dus als pureren te waterig wordt misschien inkoken ofzo? Geen idee, nooit gedaan..
     
  11. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    Aug 29, 2007
    22,170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Geprakte gestoomde aardappel is qua smaak het neutraalst, en dat kun je gebruiken om in te dikken.
     
  12. Stefanie78

    Stefanie78 Fanatiek lid

    Jul 7, 2010
    3,744
    1
    36
    Friesland
    Ik heb peer nooit gestoomd en gepureerd, een rijpe peer kan je toch heel fijn prakken??? Vocht weg laten lopen van je bord en klaar..toch?
     

Share This Page