Hallo, Ik ga witlof met ham en kaas maken. Dat heb ik nooit eerder gemaakt, want ik ben er eigenlijk niet zo dol op. Maar vandaag gaat het dan toch gebeuren. Maar hoelang moet ik het nou koken voordat ik het in de oven doe? En hoelang moet het in de oven en op hoeveel graden? Hopelijk hebben jullie het antwoord.... x Linda
Ik maak het redelijk vaak, vind het heerlijk! Maar vraag me echt niet hoelang alles moet, want ik doe dat op gevoel, sorry kan je daar niet bij helpen! Alleen van de oven weet ik dat ik hem op 180 graden zet en het is een hetelucht! Het is inprincipe zo klaar, dat weet ik wel hihi! Eet smakelijk...
Halveer de witlof stronken en snij de pit er uit. Leg de halve stronken in een pan doe de boter erbij samen met de zout en nootmuskaat. Doe er een beetje water en stoof de witlof gaar onder een deksel. Als de witlof gaar is leg men de stronken op een vergiet en laat men goed uit lekken. Rol de witlof in de ham en leg hem dan in een beboterde oven schaal en giet hier over de kaassaus en bestrooi hem met geraspte kaas. Maak de witlof warm in de oven op 200 graden Celsius in 30 a 35 minuten. Als de witlof niet mooi bruin korstje heeft kan hij nog even onder de grill gezet worden (gratineren). dit vond ik op internet
witlof is in 10 minutjes koken wel gaar zeker als je hem nog in de oven legt ik pel altijd de blaadjes los en rol die dan in de ham want als je losse blaadjes in de pan doet is het wel binnen 5 minuten koken gaar
Ik zou de witlof niet gaar koken, maar nog wat hard laten (half gaar dus), anders is het niet zo lekker, is het te zacht als het nog de oven in moet! Dan gewoon even op gevoel de oven in, ik doe er zelf geen kaussaus bij alleen ham en dan de kaas erom heen rollen! De kaas laten smelten, dan kan je nog even in de witlof prikken, als deze gaar is, is het klaar!
Ik doe het weer anders, wel ook op gevoel. Ik haal natuurlijk die vieze bittere hart uit de witlof. Dan snij ik de witlof in reepjes. Dan de ham in blokjes (gewoon ook plakjes ham). Dan maak ik een groentesaus (honig groente saus geloof ik) met water aan en daar doe ik een berg geraspte kaas door heen en de ham. Dat mix ik door de witlof en dan in de magnetron, en natuurlijk wel een aantal keer roeren. Ik denk dat dit ongeveer 25 minuten nodig heeft.
Ik doe altijd 2 minuutjes de kook erover en dan leg ik de eerste laag witlof in de ovenschotel, dan kaas en ham en zo ga ik door tot de ovenchotel vol is (of de witlof op ) 20 minuutjes op 180 graden in de oven en klaar is kees! HEEEEEEEEEEEEEEEEERLIJK!
Nou, het is gelukt hoor meiden. Het was wel te eten, maar volgende keer ga ik het toch anders doen. Dan ga ik jullie adviezen opvolgen. Dat kon nu niet, omdat ik al bezig was en jullie antwoorden te laat kwamen. Maar toch bedankt, want nu weet ik het voor de volgende keer. x Linda
Ik doe altijd 15 minuten koken, dan ham eromheen rollen, en kaas erover, en dan op 200 graden in de oven z'n 10 minuten tot de kaas is gesmolten. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ik kook de witlof 10 tot 15 min. je kan het ook niet koken maar dan moet het langer in de oven. liefs kaatje
Ik snijd ook het bittere hart eruit, snijd de witlof in stukjes, ham en kaas erdoor, eventueel ananas erbij (errug lekker) een klein beetje paneermeel, beetje peper en een laagje geraspte kaas gemengd met panneermeel bovenop voor een knapperig laagje.. even 12 minuutjes in de oven op 190 C en klaar is klara... Groet Hilde
ow de witlof in stukjes snijden. das ook nog een idee. ik snij de witlof door de helft en rol dat in ham..geraspte kaas erover en hup de oven in liefs kaatje
Ik heb een soort van magnetronschaal van Tupperware,doe daar de hele stronken witlof in ,ongeveer 3 minuutjes en dan is het al gaar. Dan in de ham wikkelen en kaas eroverheen. Van de week heb ik de witlof in stukjes gesneden en dan in de pan roerbakken met de ham en dan kaas er door heen strooien. Geen mooie rolletjes,maar kwa smaak komt het op hetzelfde neer