Mijn zoon heeft ook zo zijn huilbuien gehad. De ene periode was erger dan de andere. Ik kan je niet veel meer tips geven als dat de andere mama's al doen. Wat mij er vaak wel doorheen heeft geholpen is de gedachte dat het een fase is en dat het ook over gaat. Soms duurt een fase lang en dan ben je aan het eind van je latijn, maar soms ook maar kort. Hoe dan ook het gaat over. Haha en dan dient er zich een ander probleem. Heel veel succes, want het is wel slopend een huilend kindje.
@Dirksmama Bad en badjes beperken we tot 2x per week, omdat het kleine koude moment van uit bad gaan en daarna aankleden altijd eindigt in een verschrikkelijke huilbui, waarbij aankleden bijna onmogelijk is.
Dit had ik ook in de eerste paar maanden. Is uiteindelijk overgegaan en nu vindt hij het helemaal niet erg meer. Wat hier goed hielp was hem droogfohnen. Dan stond mijn partner te fohnen en kon ik hem rustig aankleden. Valt mss te proberen?
@Mich87 Fijn om te weten dat het overgaat, zal blij zijn als het moment daar is. Aankleden en verschonen zijn een ramp (vooral de mouwen), maar aankleden na het badje is echt heftig. Ik ga de fohn beslist proberen, ben benieuwd!
@Heppiedepeppie: ik heb er ook nog steeds geen oplossing voor, ik voed regelmatig 'te vroeg' omdat ze op andere manieren ontroostbaar is.
Hier ook soms echt schipperen...vanmiddag werd hij 2 uur voor de nieuwe voeding wakker....heb hem lekker in badje gedaan en wat gespeeld maar toch een uurtje eerder gevoed, want ik kan niet zo lang rekken... maar ik lees dat je jouw dochtertje moeilijk kunt aan en uitkleden? Mag ik vragen of ze vaak met haar armpjes gespannen is en vuistjes heeft? En heb je een goede bevalling gehad of heeft je dochter toevallig klem gezeten? Stomme vraag misschien, maar Lucas heeft precies hetzelfde gehad! (is overigens 14 dec 2011 geboren). Hij heeft klem gezeten in mijn bekken en is uiteindelijk met een KS gehaald. Wij zijn naar een osteopaat gegaan omdat hij zijn schouders, armpjes en vuistjes altijd heel erg gespannen had. Dit bleek vanuit de bevalling te komen. Aan en uitkleden was echt een drama, dat ging NOOIT zonder huilen...in badje? Hij vond het verschrikkelijk.... Nu is er de afgelopen weken bij ons veel gebeurd (opname ziekenhuis, veranderen van voeding, constatering liesbreuk, behandeling osteopaat e.d.) maar wij hebben nu wel echt een ander kindje. Tuurlijk huilt Lucas nog wel eens. Maar van de 14 uur (!!) die hij huilde (kortom als hij wakker was huilde hij....) huilt hij nu misschien nog 1,5 uur per dag.... Misschien is een osteopaat iets voor je? Ik weet niet waar je woont, maar als je in de buurt van Nijmegen woont, weet ik nog een goede!
Hier hielp inbakeren heeeeel erg goed. Zowel overdag als 's nachts. De kleine van mij wilde ook niet slapen. Het was oververmoeit. Inbakeren heeft geholpen. Niet direct, maar wel snel. Inbakeren is ook een veilig gevoel voor die kleintjes. Met 16 weken ongeveer zijn we erachter gekomen dat kleine een buikslaper was. Toen was inbakeren niet meer nodig. Dus inbakeren of buikslapen! Al vind ik 9 weken voor buikslapen wel eng en dat zou ik in jouw geval nog niet proberen.
Ik hoop dat het helpt! Bij ons was dat echt de oplossing, daarvoor ging hij ook helemaal over de rooie als hij moest worden afgedroogd en aangekleed. Op een gegeven moment wilde ik hem gewoon niet meer in bad doen...wat een drama. Meneer vindt aankleden nu nog steeds niet leuk ook bij ons heeft hij vooral een enorme hekel aan de romper en zijn truitje (alles wat over zijn hoofd moet en waar zijn armen door moeten). Maar hij huilt gelukkig niet meer. Hij moppert behoorlijk, maar speentje erin en hij is al een heel stuk stiller Maar die speen hielp nog niet toen hij zo klein was hoor...dat is pas iets van de laatste 2 maanden.
Herkenbaar, hadden die van mij ook. Wat bij ons werkte: badkamer heel warm maken (kacheltje), goed voorverwarmde handdoek meteen om kind. En dan niet aankleden, maar met kind in handdoek samen in bed gaan liggen, kind op mijn buik, deken eroverheen en lekker warmsoezelen in bed. En vooral niet haasten, gewoon uur samen genieten in bed. Wassen deden we niet in bad. Met een washandjevworden ze ook schoon.
Al jullie reacties zijn een hart onder mijn riem! @Heppiedepeppie: wat een toestand zeg! Ik herken veel in je verhaal, mijn meisje is met de vacuumpomp gehaald na 75 minuten persen. Ondanks mijn forse heupen, was mijn bekken blijkbaar toch te nauw :-/ Aan de andere kant: de meeste babies houden niet van gefrutsel aan hun armen, al raakt mijn meisje wel heel erg van de kook. Twijfel nog een beetje over de ostheopaat, de meningen zijn erg verdeeld....
Ik zou ook proberen te clusteren door kleine beetje fv aan te bieden. Dat zou toch al heel wat onrust moeten wegnemen.
Hey hey, Wij hebben dit ook gehad tussen de fles van 1900 tot 2300 janken janken pff op een gegeven moment hebben we de fles gewoon om 2200 gegeven (toen was hij 11 weken) en toen viel hij tijdens die fles al drinkend in slaan en sliep hij vaak tot de volgende ochtend 6 a 7 uur!! Dit is een fase die niet zo heel lang duurt tenminste bij ons dan :
Ik lees hier over het droogfohnen van je kindje na het badje. Dit lijkt ,ij toch echt niet goed?! Hierdoor droogt de huid volgens mij echt uit en vind ik het nog gevaarlijk ook, zo'n fohn kan opeens wel kokend heet worden en als je dan net te dicht op het huidje zit? Of begrijp ik het helemaal verkeerd? Ik hoop het.... Hier overigens ook een onrustige avond altijd. Slapen in bed wil ze dan echt niet, dus doezelt soms wat weg op schoot. maaarja, ze slaapt sanchts wel erg goed, dus we nemen het naar voor lief. Liever savonds dan snachts!
Mijn dochter is van 6 december dus ze schelen niet zo veel.. Ik herken alles wat je schrijft... Huilavond hier van 18:00 tot 00:00 en krijsen na bad/ met aankleden. De ene keer gaat het beter dan de andere keer. Moet zeggen dat het aankleden en afdrogen al een stuk beter gaan. Wij doen het een soort van in fases, en veel afleiden. Ook ligt ze lekker lang in haar blote billen te spartelen. Lekker insmeren met olie etc. vind ze heerlijk! Bij ons werkt een muziekdoosje tijdens afdrogen/ aankleden heel goed. Ze is helemaal onder de indruk van dat ding. Ook spiegels vind ze prachtig, werkt ook goed hier! Wat betreft de huilavonden heb ik weinig tips. Ik geef zelf bv en merk wel dat ze savonds veel wil clusteren. Hoe dat met fv werkt weet ik niet.. Meestal wil ze gewoon bij ons zijn. Ik laat haar maar gewoon. Denk dat het een fase is.. Oja een hart onder de riem... Wij hebben ook al heel wat kilometers in ons eigen huis afgelegd!
hier werd huiluurtje ook huilavond! Hier is ht na 2 dagen opgelost met telkens dezelde handeling, dus een strak schema maar niet echt op tijden! Hieronder mijn schema (nu wel met tijd om het overzichtelijker te amken) 08.00 uur : eten, luier en aankleden (hij krijgt al pyjama aan), spelen (max 1 uur -> moe of niet moe hij gaat dan gewoon naar bed). Is hij eerder moe (gapen, zeuren, mopperen) gaat hij eerder slapen. Hij mag deze ronde ook in de box slapen 12.00 uur : luier, eten, spelen, slapen (max 1 uur op) 16.00 uur : luier, eten, spelen, slapen (max 1 uur op) Hij mag deze ronde ook in de box slapen 19.30 uur : bad, pyjama aan, eten (als hij wakker is nog een luier) en slapen 21.00 uur : naar bed voor de nacht... tussen de voeding van 20.00 uur en 08.00/09.00 uur ( mag hij zelf zijn fles bepalen), ik maak hem hier ook niet voor wakker...Ik heb dit geprobeerd maar ik haal hem uit zijn vaste slaap en komt hij om de 4 uur. laat ik hem liggen dan laat hij er 5 tot 9 uur tussen (wisselt nog heel erg). Laat hij er 5 uur tussen dan doet hij de volgende ronde er ook 5 a 6 uur tussen, laat hij er 9 uur tussen kan hij 3 uur later goed weer komen voor te eten. 's morgens is zijn fles tussen 8 en 9, om 9 uur maak ik hem (nog) wakker anders laat hij overdag ook 5 uur tussen de voedingen . en dit gaat elke dag weer hetzelfde, zijn dag is zo voorspelbaar mogelijk! Zijn zus is bij opa en oma spelen en die zoekt hij nu de hele tijd...hij mist haar volgens mij
@Dorianne: zie ik het goed dat jouw zoontje overdag nog blokjes van 2 á 3 uur slaapt? Dat lukt hier niet meer en daardoor is het zo lastig om een vast ritme te hebben. Daarvoor deden wij het op deze manier: slapen-luier-eten-spelen-slapen enz. Nu doet ze overdag slaapjes van 45 minuten tot maximaal 90 minuten.
Dit hebben wij dus ook. Zolang ze in je armen ligt is ze redelijk rustig en kan ze ook wel in slaap vallen. Maar zodra je haar in de box legt wordt ze binnen hooguit 10 minuten met een schok wakker en begint ze te huilen. In bed leggen proberen we s' avonds niet eens meer. Ze wil inderdaad gewoon bij ons zijn en wat jij zegt klopt: liever 's avonds dan 's nachts! En gelukkig valt ze na haar laatste avondfles meestal als een blok in slaap. @ts: maar wat doe je dan als ze overdag wakker wordt en het nog geen tijd is voor haar volgende voeding? Want mijn dochter wordt overdag ook wel wakker, maar dan aai ik even over haar bolletje en zeg ik dat ze weer lekker verder mag gaan slapen tot het tijd is voor haar volgende fles. Soms ga ik ook even bij haar zitten en/of geef ik haar de speen, maar bijna altijd slaapt ze dan na een poosje weer in. Slechts een enkele keer blijft ze klaarwakker, dan neem ik haar mee naar beneden en mag ze "spelen" in de box, of speel ik met haar, want als ze wakker is, vindt ze het na een tijdje maar saai en alleen in haar bedje. Is je dochter ook echt de hele avond aan het huilen? Of is ze nog redelijk rustig als je haar op de arm hebt?
@Janna: momenteel wil ze's avonds helemaal niks als ze huilt, niet op schoot, niet spelen, zelfs niet in de draagzak. Alleen rondlopen met haar op de arm helpt een beetje. Overigens, ik heb haar net weer naar bed gebracht en ze slaapt al 10 minuten! Overdag vul ik de tijd tot de volgende voeding door met haar te gaan wandelen in de wagen, dan valt ze meestal in slaap. Soms wil ze een beetje spelen of even in de box, maar nooit langer dan 5 minuten achterelkaar. Ik maak me daar wel zorgen over en het is ook wel slopend.