Ideeën maaltijd lunchsalades

Discussion in 'De lounge' started by tuc, Apr 10, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Wie eet er nog meer vaak een salade als lunch en heeft nog lekkere inspiratie voor mij?
    Ik hou vooral van lekker simpel, niet met 500 ingrediënten;) en liever geen rijst als lunch.
    Welke ik nu zoal eet:
    - gemengde sla, kipreepjes, fussili pasta
    - gemengde sla, gerookte zalm, ei, fussili
    - eikenbladsla, mozarella (daar eet ik een cracker bij)
     
  2. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    Sep 27, 2014
    3,645
    1,251
    113
    randstad
    ik eet graag gemengde sla me gekookt ei gerookte kipfilet en paprika met honing mosterd dressing
     
  3. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,792
    9,310
    113
    Gelderland
    -Geitenkaas, appel en gemengde salade
    -Carpaccio en salade.
    -Brie, pijnboompitjes of andere nootjes met komkommer, tomaatjes en salade.
    -Gebakken kipfilet, stukjes brie/kaas
     
  4. jolien 1986

    jolien 1986 Niet meer actief

    Ik maak wel eens cous cous salade met crème frais, komkommer, tomaat, lente ui, Salie en munt
     
  5. Felice

    Felice VIP lid

    Apr 22, 2009
    7,495
    8,417
    113
    Ik vind dat sla altijd zo snel verlept, dus doe hier altijd verschillende soorten rauwkost met wat feta blokjes er door.
     
  6. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,370
    21,748
    113
    Ik vind salades op basis van peulvruchten altijd erg lekker. Ik heb niet echt vaste recepten maar kijk gewoon naar wat ik in huis heb. Meestal is dat iets van kidney-/witte bonen of kikkererwten en dan wat pitten/zaadjes (pompoenpitten bijvoorbeeld), blokjes tomaat/paprika/komkommer etc, scheutje olijfolie en wat kruiden zoals bieslook en dille. Maar het kan ook heel anders afhankelijk van wat ik in huis heb.
     
  7. joepy

    joepy Fanatiek lid

    Oct 12, 2017
    1,443
    952
    113
    Female
    Geitenkaas, spinazie, pijnboompitten ,

    Ik kijk weleens in de winkel naar de maaltijd salades en dan koop ik het los couscous is ook lekker .
     
  8. LaLaS

    LaLaS Fanatiek lid

    Sep 13, 2013
    1,100
    197
    63
    Female
    Met tonijn!
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,723
    113
    Rode biet, rucola, geitenkaas en walnoot met honing-mosterd deessing
    Kip, bleekselderij, walnoot en mandarijn met yoghurtdressing
    Gerookte kip, avocado, sinaasappel met citrusdressing
    Tonijn, mandarijn, hüttenkäse evt met toast
    Tonijn, paprika, olijven, ui en evt. feta
    Gerookte zalm, pasta, kappertjes, rode ui, avocado en dille-mosterdsressing
    Pasta, gedroogde tomaatjes, cherry tomaatjes, gerookte kip, pijnboompitten en honing-mosterd dressing
     
  10. EdN

    EdN VIP lid

    May 27, 2011
    8,826
    3,614
    113
    -Rode ui, tonijn, kikkererwten of kidneybeans

    - gekookt bietje in blokjes, stukjes appel, zilveruitjes, feta

    - witlof, appel, walnoot, yoghurtdressing

    - spinazie, kappertjes, augurk, rode ui, tomaat, gerookte zalm of tonijn

    - spinazie, tomaat, ei, uitgebakken spekjes, pistachenootjes

    - bulgur, peterselie, augurk, paprika, cherrytomaatjes

    - gerookte kipfilet, avocado, pistachenootjes, komkommer, gekookt eitje

    En natuurlijk allerhande pastasalades, maar dan mik ik vooral gewoon bij elkaar wat ik heb liggen.
     
  11. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    Dec 4, 2010
    3,250
    1,009
    113
    Zuid-Holland
    Couscous salade!
    Couscous, dille, veel komkommer, augurk, paprika, cashewnoten, dadels, feta
     
  12. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,803
    4,188
    113
    couscous met komkommer, geiten kaas en geroosterde paprika
     
  13. Love21

    Love21 Bekend lid

    Jun 27, 2016
    511
    135
    43
    Rucola, spekjes, tomaat, komkommer, mozarella, pijnboompitten en olijfjes!
    Walnootolie OF pesto erdoorheen. Ook lekker met pasta. Hmmm.. nu krijg ik er zin in haha
     
  14. Love21

    Love21 Bekend lid

    Jun 27, 2016
    511
    135
    43
    Tonijn, wasabimayonaise, komkommer, zilvervliesuitjes, tomaat en sla
     
  15. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    Mar 14, 2015
    3,030
    2,030
    113
    Ik heb hier een grote zak met bulgur uit een Turkse winkel. Dat kook ik dan even met bouillonblokje en verder gooi ik er doorheen wat ik thuis heb (kikkererwten, komkommer, tomaat, feta, pijnboompitten, spinazie.. enz)
     
  16. tuc

    tuc Niet meer actief

    O wat een boel goede nieuwe ideeën!
     
  17. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    Dec 27, 2011
    9,173
    10,702
    113
    Linzen (stevig soort, bv dupuis of beluga), avocado, Cherrytomaatjes, edamame, paprika, eventueel maïs, rucola. En dan met een mosterdvinaigrette.
    Of net wat anders of minder, net wat ik voorhanden heb.
     
  18. itakepictures

    itakepictures Niet meer actief

    Linzen, cherrytomaat, bleekselderij, rucola, feta en een zelfgemaakte sressing van zongedroogde tomaat.

    Veldsla, vegetarische spekjes, appel, avocado, tomaat, komkommer, gekookt ei en yoghurtdressing. Evt ook gegrilde courgette plakjes
     
  19. Lesliefje

    Lesliefje Bekend lid

    Nov 3, 2015
    933
    585
    93
    Een tabouleh salade vind ik ook altijd erg lekker!

    En kun je maken voor meerdere dagen@
     
  20. Hbz

    Hbz Actief lid

    Nov 23, 2013
    370
    92
    28
    Female
    Verpleegkundige
    Hier ook vaak salade als lunch. Favoriet is toch wel; gemengde sla zakje, geitenkaas, appel en ik meng wat agave met mosterd voor de saus.

    Ik neem ook vaak de overblijfsels mee van de avond er voor en gooi die door mijn salade. Gebakken champignons, zoete aardappel friet uit de oven, kipfilet enz enz.
     

Share This Page