Hoi iedereen, Binnenkort komen er 7 + ik = 8 mensen bij mij eten. Het leek, met de nadruk op leek , mij leuk om een driegangendiner te maken. Maar de 1 is vegetarisch en de ander eet het liefst halal. In eerste instantie leek kaasfondue mij lekker, maar dat lust een ander weer niet. Zouden jullie rekening met iedereen houden, of bijv. alles vegetarisch of toch kaasfondue? Heeft iemand lekkere recepten? Alle tips zijn welkom!!!!
Lastig, want als je Halal zou eten, dan moet het vlees ook halal zijn. Lijkt mij best heel lastig. Je kunt wel Halal vegetarisch koken. Dat lijkt me wel een uitdaging ook. Kun je prachtige gerechten maken. De persoon die kaasfondue niets vindt, houdt die helemaal niet van kaas? Als ik mensen uitnodig om te eten en ik ken hun wensen, dan hou ik daar rekening mee. Wel binnen mijn eigen kunnen en budget hoor. Maar ik vind het wel zo gastvrij. Ik heb één vriendin die olijven vies vindt, maar ze plukt ze gewoon uit een gerecht vandaan. Geen punt. En als ik een voorafje doe met een zelgemaakte olijven pasta bijvoorbeeld, dan maak ik gewoon wat extra. Geen punt.
Oh ja.. recepten Als je eruit bent of je al dan niet vlees gaat gebruiken, kan ik je wel wat recepten geven. Maar dan moet het eerst wel duidelijk zijn of je dus compleet vegetarisch gaat koken of gedeeltelijk. Je vlees moet dan dus wel halal-geslacht zijn.
Thanks!! De persoon die niet van kaasfondue houdt, lust wel alle kazen. Dat scheelt weer. Ik vind het zo lastig, omdat het ook een grotere groep is. Ik vind koken leuk, maar drie gangen voor vier vrienden vind ik al best lastig. Ik denk dat helemaal vegetarische het handigst is, ook qua kosten. Ik zelf vind het helemaal niet erg om vegetarische te eten, maar mag ik gewoon verwachten dat de andere dit ook niet vinden? Daar twijfel ik ook een beetje aan..... Zelf zat ik ook te denken aan bijv. voorgerecht iets met mozzarella. En als hoofdgerecht een quiche, een vegetarische en 1 met vlees. Maar zelf heb ik nog nooit quiche gemaakt en ook niet echt gegeten tijdens een gangen diner, dus nog meer twijfels......
lastig denk ik.. als jij aan ieders wensen toe wilt komen moet je bijna meerdere gerechten maken.... Je zou kunnen overwegen om tapas te maken. Dat kun je ook in verschillende ronden uitserveren Bijv ronde 1 *stokbrood met aloï *salade *minisoep Ronde 2 *kipkluifjes *kaasfondu *spareribs (bijgerecht frietjes oid) ronde 3 ga zo maar door... Maar ja.. In alle eerlijkheid haal je je dan een hoop werk op de hals.. weet niet of ik daar direct zin in zou hebben
Haha, wel een heel leuk idee. Maar een hoop werk. Ook omdat je dan nog niet veel kunt voorbereiden. Maar het idee kan ik misschien ook wel wat mee, maar dan andere gerechtjes! Thanks!
Ik zou dan lekker vegetarisch koken. Halal heb ik me niet echt in verdiept eerlijk gezegd. Voor: salade met warme brie en dressing van kersen Hoofd: Portobello met papperdelle (kan ook wel zonder de alcohol) (Albert Heijn) Na: lekker ijs ofzo.
Je zou als hoofdgerecht een maaltijdsalade kunnen maken (wij maken meestal met spinazieblaadjes, veldsla, penne, stukjes appel, schijfjes gekookte ei, schijfjes geitenkaas, gedroogde tomaatjes, walnoten en dan een honingcitroensaus erover) en voor de vleesliefhebbers een lapje vlees erbij? Of een groentenlasagne maken?
In zo'n geval zou ik lekker tapas maken. Lekker je tafel volzetten met allemaal kleine hapjes en lekker stokbrood met aioli. Makkelijker voor jou, iedereen blij!
Er is zoveel mogelijk Maar als je iets op tafel wil zetten waarvan het veel meer werk lijkt dan het was..... Dit kun je allemaal vrij snel klaarmaken en ook van te voren: Begin met wat lekker brood (lekker notenbrood etc.) en maak zelf je smeerseltjes. Simpel: Home made pesto Potje zwarte olijven zonder pit 1 a 2 teentjes knoflook klein beetje olie Met de staafmixer de olijven en de olie fijn maken en daarna nog even de knoflook erbij via de pers. Fris en pittig Komkommer creme fraiche verse gember peper/zout Komkommer raspen en in een theedoek zover mogelijk uitknijpen. Gember fijn raspen (ongeveer 3 theelepels en naar smaak..) Beiden vermengen met de creme fraiche en peper erbij. Liefst vers gemalen. evt. nr. 3 Kruidenbotertje. Zelf kopen, uit het bakje halen op een leuk bord presenteren. hoofdgerecht Vega lasagna met een heerlijk frisse sla. De lasagna kun je helemaal voorbereiden en dan hoeft ie alleen nog maar in de oven. Je kunt m zelfs een dag van tevoren maken en die dag erop gewoon opwarmen. Als je afsluit met kaas, zou ik die bij de eerste dag weglaten en bij de tweede ronde erop doen. Dan heb je een mooie knapperige laag! De sla kun je met een heerlijke honingdressing maken en bijv. walnoten. Nagerecht gebakken appeltjes met ijs en slagroom Of zonder slagroom Is heel simpel. Je koopt lekker vanille ijs of wat ook heel lekker is; vruchtenijs met een zurige "tint" (rood fruit bijv.). En je koopt voor acht personen 3 goudrenenetten. Als ze mega groot zijn, is twee genoeg. Verder heb je wat suiker nodig. Bij voorkeur rietsuiker en kaneel. Appel snijd je in blokjes, zeg formaat appeltaart. En net als bij een appeltaart, besprenkel je de appel met wat kaneel en de suiker. In een (anti aanbak!) verhit je een klein beetje (room)boter. Als dit warm is, gooi je het appelmengsel erbij. Je hebt max. 5 minuten nodig om dit goed te roerbakken. Je kunt het afblussen met evt. een klein beetje citroensap of limoen (klein slokje appelsap ook lekker trouwens). Ondertussen heb je het ijs op bordjes/schaaltjes gedaan en doe je het appelmengsel erbij. Oh ja, af garneren met wat geroosterd amandelschaafsel en je hebt een 5-sterren toetje. Ben benieuwd wat je gaat maken! Succes!
Thanks voor alle tips! Ik voel me al opgelucht met de ideeën. Hihi. @Justme: Super!!! Ik heb even je hele tekst opgeslagen. Ik denk dat ik het nagerecht van de week al ga maken. Mmmm! Ik ben soms zo inspiratieloos. Maar hier kan ik al heel veel mee.
Nou volgens mij overleeft iedereen het wel hoor, om een avondje geen vlees te eten. Wat mij vaak opvalt is, dat het ontbreken van vlees pas een item wordt, als je het gaat benoemen. Net zoiets als... "let maar niet op de rommel". En waar ga je dan op letten? Juist.... Persoonlijk zou ik geen gerecht maken en serveren dat ik nog nooit gemaakt heb. Dus dat zou ik even van te voren oefenen. Als ik zoveel eters krijg, maak ik meestal een rijsttafel (en dat kan vegetarisch, halal, pittig, mild etc.). Dat maak ik in de dagen ervoor, en verwarm ik in schaaltjes in de oven. Dat scheelt een hoop geren en gestress op de dag zelf. Maarrrr dan moet je wel van rijsttafel houden, natuurlijk