Invriesvraag

Discussion in 'Voeding' started by Tacha1987, Apr 25, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tacha1987

    Tacha1987 Fanatiek lid

    Feb 14, 2008
    2,964
    2
    0
    Thuisblijfmama
    België - Antwerpen
    Hoi iedereen, ik ben even verward :| ..
    Ik was van plan diepvriesgroentjes te kopen voor de groentehapjes. Zo kan ik dan altijd bv een schepje worteltjes en een paar stukjes broccoli eruit nemen, de zak terug dicht, en de groentjes stomen.
    Maar als je die groentjes dan hebt gestoomd en gepureerd. Mag je die dan weer invriezen?
    En hetzelfde met vis en vlees: als die (rauw) uit de diepvries komen, en je bereid ze, mag je ze dan ook gewoon invriezen?
    Want het was de bedoeling steeds een grote portie te maken en dan te verdelen over kleine potjes id diepvries telkens voor een week ofzo..

    Ik weet dat je ontdooide dingen niet meer mag invriezen.. Maar is dit dan hetzelfde?
     
  2. jewelizz

    jewelizz Bekend lid

    Dec 25, 2008
    723
    0
    0
    Noord-Brabant
    Dit is idd hetzelfde: groenten die uit de vriezer komen en die je dus ontdooit om te bereiden, mag je niet meer opnieuw invriezen. Wil je een voorraadje hapjes aanleggen, dan zit er dus niets anders op dan verse groenten te gebruiken. Uiteraard geldt dit ook voor vlees uit de diepvries ;)
     
  3. Tacha1987

    Tacha1987 Fanatiek lid

    Feb 14, 2008
    2,964
    2
    0
    Thuisblijfmama
    België - Antwerpen
    En als je de groenten ineens stoomt dus uit de vriezer, stomen, (niet laten ontdooien dus) en dan invriezen?
    Ik heb nl gelezen dat dat wel mag! Als je de groenten/vlees een kookproces hebt laten doormaken zijn die bacterien dood en mogen ze ingevroren worden.
    Ik snap er niks meer van!
     
  4. san 14

    san 14 Actief lid

    Dec 22, 2008
    130
    0
    0
    Brabant
    nee dat kan ook niet dat komt als je iets invriest dan zijn de kleinste cellen (of hoe noem je dat ook alweer?) ook bevroren en als het dan ontdooit dan zit er dus meer vocht i de cellen en als je het dan weer invriest bevriest dus dit vocht en doordat er dus meer vocht inzit knapt de celwand en verandert heel de structuur en voedingstoffen van het product
    dit heb ik jaren terug op school geleerd haha! dus als het niet helemaal klopt mijn excuses!
     

Share This Page